Optreden Phoa weinig gewaardeerd

De Tweede Kamer heeft verbijsterd gereageerd op de eerste debatten van demissionair staatssecretaris Phoa (LPF) van Sociale Zaken. De Kamer hield woensdag twee debatten met Phoa over emancipatie.

VVD-kamerlid De Grave oordeelt streng: "Hij blinkt uit in oppervlakkigheid. Dit schiet totaal niet op." en ook PvdA-kamerlid Noorman-Den Uyl verweet de LPF'er weinig diepgang in zijn betoog te hebben. GroenLinks-parlementariër Tonkens verweet hem zelfs dat hij geen idee heeft waar hij het over heeft. "Een schande dat hij op die post zit. Phoa heeft het over allerlei kringgesprekken die hij met vrouwen voert, maar wat heeft de rest van Nederland daar aan?"

De kamer sprak onder andere met Phoa over het loonsverschil tussen mannen en vrouwen en problemen bij herintreden van allochtone vrouwen.

Phoa verzekerde echter wel van het eerste debat te hebben geleerd: "Het is net als bij tennis. Je leert van de set die je hebt gespeeld." Van beide debatten zal Phoa later echter nog schriftelijk alle gestelde vragen moeten beantwoorden.