FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 29 september 2002

Verbetering bereikbaarheid Frontpage-crew

Doordat FOK! continu groeit wordt ook de crew steeds groter. Het FOK!forum en de FOK!Frontpage worden steeds vaker bezocht. Dit leidt tot steeds meer reacties op het forum en op de nieuwsberichten. Om alles op de Frontpage in goede banen te kunnen leiden groeide binnen de FP-crew het verlangen naar een of meerdere personen die de centrale coördinatie voor de inhoud en reacties van de FP op zich kunnen nemen. Deze personen zijn er nu gekomen in de vorm van de Frontpage-coördinatoren. Vanaf heden zijn LWaS en Veerboot verantwoordelijk voor de FOK!Frontpage.

Om de bereikbaarheid van deze twee coördinators te vergroten zijn zij beiden te bereiken onder het centrale voor de Frontpage bestemde emailadres : Frontpage@fok.nl

Uiteraard kunnen jullie voor vragen met betrekking tot het moderatiesyteem nog steeds terecht op het Forum in het daarvoor bestemde topic.

Hiermee hopen we de communicatie tussen de users en de Frontpage crew te optimaliseren.

Keroppi en het gala

Keroppi en het gala

De trouwe lezertjes denken: "Mijn god, alweer een gala, heb je niks beters te doen?" Maar dit was niet zomaar een gala van de middelbare school wat er eigenlijk op neerkomt dat je een schoolfeest hebt waar de helft in jurk en de andere helft in het pak van zijn vader verschijnt, nee dit was een ECHT gala. De studievereniging bestaat namelijk 70 jaar en vierde dit onder andere met een groots gala.

Het had zo mooi kunnen zijn. We hadden over het gala gehoord en opeens was het het gespreksonderwerp in de pauze. In minder dan 5 minuten was het opeens geregeld. Ik en nog een meisje zouden samen met 2 jongens uit ons jaar naar het gala gaan.
Of zoals het Limburgse meisje uitdrukte: "Wij zijn vast de enige ruige eerstejaars die naar het gala gaan! Met dates!"

De jurk had ik nog van vorig jaar, de zwart kanten handschoenen had ik nog nooit gedragen maar pasten er prachtig bij. Ook schoenen werden gauw bij zo'n cheapo winkel gekocht. Want zeg nou zelf, voor schoenen die je eenmalig als martelwerktuig gebruikt ga je toch geen kapitalen uitgeven.
En als finishing touch werd de ketting met bijpassende oorbellen aangeschaft.

Tot op een maandag (zeg maar zo'n 5 dagen voor het gala) de 2 jongens met een "please mep ons niet dood" blik in hun ogen in mijn blikveld verschenen. Alarmbellen gingen instinctief af. En ja hoor, daar kwam het verhaal. 1 van de 2 jongens had helemaal de verjaardag van zijn moeder over het hoofd gezien en kon daar niet afwezig zijn. En de andere jongen (de zwakkeling dachten wij rancuneus) haakte dus ook maar af.
Van de andere kant niet eens zo heel erg, anders was 1 van de 2 dateloos geweest, en dat was misschien nog wel erger.

Natuurlijk werden er allerlei pogingen gedaan om een last-minute date te regelen. Maar vind maar eens een mannelijke medestudent zonder vrouwelijke date op een faculteit die voor zo'n 75% uit vrouwen bestaat. En in mijn omgeving deed ik ook de nodige rondvraag maar ja, als je 3 dagen van tevoren komt is de kans klein dat ze tijd hebben en ook nog de juiste kleding in de kast hebben hangen.

Zelfs op de avond voor het gala werd mijn mobieltje mij afhandig gemaakt, en kreeg ik 'm terug met een ingetoetst nummer en het bevel: "Bel deze jongen maar". Maar omdat we ons eigenlijk al hadden neergelegd bij het feit dat we als "Independent Woman" zouden gaan en omdat mijn mentormama me toefluisterde dat ik het maar beter niet kon vertrouwen, besloten we niet te bellen.

Op de dag van het gala hadden we meer dan ruimvoldoende tijd uitgetrokken voor de metamorfose van gewone leuke meiden tot bloedmooie galavrouwen. Maar zelfs als je uren de tijd heb dan moet je efficiënt met die tijd omgaan. Dus toen we bij de pizzeria om de hoek pizza gingen halen, zaten we al wachtend onze nagels te lakken. Tot groot vermaak van de koeriers die met een mengeling van ongeloof en vermaak ons stonden te bespieden.

Een hele tafel vol met pizza dozen, een halve liter Ben & Jerry ijs en heel veel make-up. Niet dat je al die soorten oogschaduw allemaal gebruikt. Maar je weet natuurlijk nooit welke je uiteindelijk gaat gebruiken dus je kunt ze maar beter allemaal bij je hebben, had ik thuis beredeneerd.

Toen de haren in model zaten, ogen en lippen geaccentueerd waren en mijn lichaam gehuld was in mijn simpele doch stijlvolle jurk, keek ik in de spiegel en dacht: "Ja!" Toen het andere meisje hetzelfde traject had doorlopen en ook "Ja!" dacht toen ze in de spiegel keek, liepen we naar de bus.

Op het station hadden we afgesproken met nog wat andere eerstejaars (we waren toch niet de enige eerstejaars, zoals we eerst dachten ) zagen we niemand staan. Maar goed, we waren ook nog een kwartier te vroeg, zeiden we tegen elkaar. Om vervolgens compleet in een lachstuip te schieten omdat het eigenlijk toch een best grappig was. Opgetut in mooie jurken op wiebelige hakjes onder het TL licht bij het meetingpoint. Maar het lachen verging ons toen de rest maar niet kwam opdagen. En een mobiel hadden we niet want die paste niet meer in mijn schattige kleine handtasje.

Toen we bijna de wanhoop nabij waren en onze trotse houding had plaatsgemaakt voor een "zouden ze ons vergeten zijn" blik in de ogen, zagen we ze aankomen. Ja ze hadden wat vertraging en hadden ons proberen te bellen, maar ja wij namen maar niet op.

Toch redelijk opgelucht liepen we naar het punt waar de bussen zouden vertrekken naar de galalocatie (een onbekend dorpje in the middle of nowhere).
"Over een anderhalf uurtje zijn we er." galmde het door de microfoon en ik probeerde met mijn buurvrouw de tijd te doden door middel van wat gesprekjes. Iets wat niet echt lukte omdat een of ander veterinair dispuut achter ons in de bus hun hele collectie liedjes ging voordragen.

Na inderdaad anderhalf uur en een wanhopige kreet Heeft iemand het telefoonnummer van iemand van de galacommissie? kwamen we dan toch eindelijk op de plaats van bestemming aan.
En dat was zeker de moeite van het reizen waard. Jammer dat we in het begin alleen het idee hadden dat we een dagje Efteling aan het doen waren. In de rij voor de garderobe, in de rij voor muntjes, in de rij voor de bar en in de rij voor de wc.

De rij voor de wc is eigenlijk nog de leukste rij. Beetje in de spiegel loeren, neus poederen en kletsen met andere mensen in de rij. Ja het schept toch een band daar op de wc.

En natuurlijk het "jurk-loeren". Mijn jurk heb ik niet gezien. In tegenstelling tot de jurk van een meisje uit ons 'groepje'. Haar jurk zagen we 4x in dezelfde kleur en nog eens 3x in een andere kleur voorbij komen. En hij was niet eens van de H&M.

Na een hele leuke avond met 2 verschillende bandjes en veel gedanst te hebben was het rond een uur of 4 voorbij en gingen we weer de bus in. Hoewel ik het me niet kan herinneren moet ik geslapen hebben. Want de 1,5 uur waren anders wel heel erg snel voorbij.
Eigenlijk waren we van plan om naar huis te gaan lopen, maar aangezien het meisje haar hak had afgebroken en niet verder dan 4 meter kon wankelen zonder valbewegingen te maken namen we toch maar een taxi.

Natuurlijk troffen we een echte taxi-chauffeur (Andre Hazes in de cd-speler) en werden we rond een uur of kwart voor 6 dan eindelijk voor de deur gedropt. Moe strompelden we naar boven, konden ons nog net uit onze galajurken hijsen en vielen als 2 Doornroosjes in slaap

Officiële aantal opvarenden veerboot: 1034

De premier van Senegal, Mame Madior Boye, heeft zondagavond bekendgemaakt dat de veerboot die afgelopen vrijdag kapseisde totaal 1034 mensen aan boord had. Eerder werd er van 796 opvarenden uitgegaan.

Op de veerboot, Joola, was maar plaats voor maximaal 550 personen. Inmiddels hebben reddingsdiensten 64 mensen gered en zijn er ongeveer 350 lichamen uit het water gehaald. Over de twee Nederlandse opvarenden is op dit moment nog niets bekend.

Demonstranten met explosieven gearresteerd

Zondag zijn er in Washington tijdens een vredesmars vier demonstranten opgepakt die in het bezit waren van explosieven. Dit is bekendgemaakt door de politie in Washington.

Dit weekend zijn er jaarvergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. De explosieven bestonden uit spijkerbommen en rookbommen. De politie verklaarde dat als de explosieven tot ontploffing waren gebracht er een aanzienlijk aantal gewonden had kunnen vallen.

De verdachten hebben tegen de politie nog geen verklaring afgegeven, waardoor er nog geen motief bekend is. Aan de demonstratie deden zaterdag duizenden mensen mee.

Stofzuigerdief berooft Deense juwelier

Afgelopen woensdag heeft een onbekende dief in een juwelierszaak in het Deense Kolding voor 13.000 euro aan sieraden gestolen. De manier waarop hij dat deed was wel heel erg apart. Het enige dat hij nodig had, waren een stofzuiger en een verlengsnoer.

De dief boorde in de etalageruit een gaatje en schoof het uiteinde van de stofzuiger naar binnen. Op deze manier zoog hij kleine voorwerpen, zoals ringen, oorbellen en armbanden, zo op. Het gaatje was dermate klein dat het alarmsysteem niet afging.

'Het was heel naar toen we het 's ochtends ontdekten', zo zegt eigenares Kirsten Lykke Salling, 'maar tegelijkertijd ook grappig want wie komt er nu op het idee om het zo aan te pakken?'

Wielrennen: Uitslag Vuelta

Aitot Gonzalez (Kelme) is zondag winnaar geworden van de Vuelta (ronde van Spanje). In de laatste etappe wist Gonzalez de eindzege veilig te stellen. Voordat de etappe begon stond Roberto Heras (US Postal) bovenaan in het klassement en Gonzalez tweede. Echter Gonzalez wist in de tijdrit zijn achterstand op Heras goed te maken.

Gonzalez won in de Vuelta drie etappes, waaronder de etappe van vandaag. Gonzalez stond voor de afsluitende tijdrit 1.08 minuut achter op Heras. In de tijdrit van het Warner Bros Park naar het Bernabeu-stadion in Madrid was de 27-jarige Spanjaard 3 minuten en 22 seconden sneller dan Heras, wat ruim voldoende was om de ronde winnend af te sluiten. Heras werd tweede in het eindklassement voor Joseba Beloki (Once).

Dronken koetsier raakt rijbewijs kwijt

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg is een 65-jarige inwoner zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij dronken een paard en wagen bestuurde. De man slingerde door de Berkdijksestraat in Tilburg. De man was zo dronken dat hij de controle over het paard en de wagen verloor. Nadat het paard en de wagen tot stilstand waren gekomen, viel de man ook nog van de bok van de koets.

De man werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek de man een promillage van 2,5 te hebben. Na de uitslag van de alcoholtest werd het rijbewijs van de koetsier ingenomen. Een woordvoerder van de politie verklaarde: "Hij nam deel aan het verkeer, of dit nu met fiets, auto of paard en wagen is, het rijbewijs wordt in zo'n geval altijd ingenomen."

Het paard en de wagen zijn terug naar huis gebracht door een agent. De dronken koetsier mankeert niets.

Israël weer terug in Ramallah

Zondagavond is het Israëlische leger de Palestijnse stad Ramallah weer binnengetrokken. Dit is aan de buitenlandse pers gemeld door getuigen in de stad. Het is verrassend dat Israël de Palestijnse stad weer is binnengetrokken. Ze waren namelijk eerder deze dag weggetrokken uit de stad.

Eerder vandaag had de VN-coördinator voor het Midden-Oosten, Terje Roed-Larsen, bekendgemaakt dat Ramallah weer geheel verlaten was door het Israëlische leger. Vervolgens heeft Arafat zich aan het volk getoond. Hij werd luidkeels toegejuicht door zijn volk.

Waarom het Israëlische leger de Palestijnse stad enkele uren na hun vertrek weer is binnengetrokken, is op dit moment nog niet bekend.

Becker krijgt boete van 3,2 miljoen euro

Boris Becker kan een gevangenisstraf afkopen door 3,2 miljoen euro over te maken op de bankrekening van de Duitse belastingdienst. Het bedrag moet voor 23 oktober op de rekening van de belastingdienst zijn bijgeschreven. Dit is bekend gemaakt door het Duitste tijdschrift, Focus.

Naast de 3,2 miljoen euro boete krijgt de ex-tennisser een voorwaardelijke gevangenisstraf van maximaal twee jaar. Becker is nog eens twee miljoen euro schuldig aan de Duitse belastingdienst. Over de betaling van deze twee miljoen euro wordt door Becker en de belastingdienst nog onderhandeld.

Becker heeft de boete gekregen vanwege belastingontduiking in de periode van 1991 tot en met 1993. Hij beweerde woonachtig te zijn in Monte Carlo, echter er zijn genoeg bewijzen dat hij in München woonde.

Als er geen schikking komt tussen Becker en de belastingdienst over de laatste twee miljoen euro, kan Becker alsnog veroordeeld worden tot een gevangenisstraf.

Golf: Europa herovert Ryder Cup op VS

Pistol_Pete en Chillmeister hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Europa heeft verrassend de Ryder Cup heroverd op de Verenigde Staten. Na een geweldige wedstrijd op The Belfry in Engeland versloeg Europa de van tevoren favoriete VS met 15,5-12,5. Vanochtend stond het nog gelijk met een score van 8-8.

De singles moesten, nadat de fourballs en de foursomes eergisteren en gisteren al geweest waren, de beslissing brengen. De Amerikanen kozen ervoor de beste golfers achterin het schema te zetten. Europa's captain Sam Torrance besliste juist de beste golfers voorin te zetten, en dat pakte goed uit.

Zakkenrolster van 10 betrapt

dirk en jolos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam is zaterdag een tien-jarig meisje betrapt bij het rollen van de portemonnee van een 80-jarige vrouw. De jonge dievegge dacht ongemerkt haar buit te kunne grijpen, maar werd door een 35-jarige Rotterdamse gesnapt. De alerte dame haalde gelijk de politie erbij die het meisje meenamen naar het bureau.

De moeder van het kind maakte echter bij het ophalen van haar dochter op het politiebureau zo'n scène, dat ook de moeder werd aangehouden en op de bon geslingerd. In de loop van de dag mochten moeder en kind weer naar huis. Het meisje krijgt een alternatieve straf.

Uitslagen HCE (Week 39)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin weer een hele speelronde werd afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 39)
Vrijdag 27 september
AZ - FC Groningen (4-1)

Zaterdag 28 september
Willem II - FC Zwolle (5-2)
PSV - De Graafschap (4-0)
RBC Roosendaal - Feyenoord (4-2)
FC Twente - Roda JC (3-3)

Zondag 29 september
Ajax - NAC (2-2)
FC Utrecht - Vitesse (1-0)
NEC - SC Heerenveen (4-2)
RKC Waalwijk - Excelsior (0-3)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 39)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 66001818-1
2. Ajax 65101615-7
3. Feyenoord 64111317-8
4. Roda JC 63301213-9
5. Willem II 63211111-5
6. NAC 6240109-5
7. AZ 63121011-12
8. RKC Waalwijk 63121010-13
9. FC Utrecht 622287-6
10.NEC622289-9
11. Vitesse 621377-6
12. Excelsior 6213710-11
13. RBC Roosendaal 6213710-11
14. FC Zwolle 612356-12
15. De Graafschap 610535-16
16. FC Twente 602427-16
17.SC Heerenveen601516-15
18.FC Groningen601515-14

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 39)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin weer een hele speelronde werd afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 39)
Vrijdag 27 september
AZ - FC Groningen (4-1)

Zaterdag 28 september
Willem II - FC Zwolle (5-2)
PSV - De Graafschap (4-0)
RBC Roosendaal - Feyenoord (4-2)
FC Twente - Roda JC (3-3)

Zondag 29 september
Ajax - NAC (2-2)
FC Utrecht - Vitesse (1-0)
NEC - SC Heerenveen (4-2)
RKC Waalwijk - Excelsior (0-3)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 39)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 66001818-1
2. Ajax 65101615-7
3. Feyenoord 64111317-8
4. Roda JC 63301213-9
5. Willem II 63211111-5
6. NAC 6240109-5
7. AZ 63121011-12
8. RKC Waalwijk 63121010-13
9. FC Utrecht 622287-6
10.NEC622289-9
11. Vitesse 621377-6
12. Excelsior 6213710-11
13. RBC Roosendaal 6213710-11
14. FC Zwolle 612356-12
15. De Graafschap 610535-16
16. FC Twente 602427-16
17. SC Heerenveen 601516-15
18. FC Groningen 601515-14

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager! Ook kun je daar je eigen club coachen of meedoen aan de voetbalpool.

Leerling-piloot overleeft eerste solo-vlucht niet

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net over de Duitse grens bij Venlo zijn twee vliegtuigjes met elkaar in botsing gekomen. Hierbij is één persoon om het leven gekomen. Het gaat om een 40-jarige inwoner van het Duitse Korschenbroich, een leerling-piloot die voor de eerste keer alleen vloog. De andere piloot die bij het ongeluk betrokken was, was zijn instructeur.

Van Raaij tegen zin van Wijnschenk in bij Buitenhof

Jim Janssen van Raaij, kamerlid van de LPF, is vanmiddag tegen de zin van fractievoorzitter Harry Wijnschenk in het tv-programma Buitenhof verschenen. Wijnschenk zou vrezen dat Janssen van Raaij een 'storend element' voor de partij zou kunnen vormen.

Janssen van Raaij beklaagde zich in Buitenhof over de manier waarop de LPF op dit moment geleid wordt. Hij zei terug te willen naar een traditioneel bestuur waar een klein aantal mensen de beslissingen neemt. De huidge vorm van het bestuur is volgens hem een probeersel dat 'mislukt' is.

Van Raay wil de omstreden Winnie de Jong in de fractie houden. Overigens schenkt hij Wijnschenk zijn volledige vertrouwen. Hij noemt de huidige fractievoorzitter een 'veelbelovende jongeman' en ziet hem als de 'nieuwe Wiegel'.

Bekijk de uitzending van Buitenhof: Breedband / Smalband.

[Update] Bergkamp kondigt afscheid aan

Dennis Bergkamp hangt aan het einde van het seizoen zijn kicksen aan de wilgen en keert terug naar Nederland. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en heeft geen zin om een stapje terug te doen.

"Ik weet dat ik er niet sneller op wordt en ik wil stoppen op het hoogtepunt bij de grootste club waar ik ooit gespeeld heb; Arsenal"

Dennis Bergkamp is de laatste in een reeks spelers die bij Arsenal stopt. Na Tony Adams en Lee Dixon kondigt dus nu ook Bergkamp zijn afscheid aan.

Update:

Dennis Bergkamp zelf beschrijft het bericht dat hij stopt als onzin:

"Een onzinverhaal, News of the World verzint alleen sensatieverhalen"

Studenten ontwerpen digitaal restaurant

Twan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan drie studenten ligt van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ligt, is het eindeloos wachten op een ober iets van het verleden. Zij studeerden namelijk vorige week af op een ontwerp voor een restaurant waarin de gasten zelf de bestellingen doen vanaf de tafels.

Aan deze tafels in het 'SitOrderEat'-restaurant zit een touchscreen gemonteerd waarop het menu te zien is. De bestellingen worden vervolgens op een centrale computer bekeken en verwerkt door de obers, die daardoor minder belast worden en uiteindelijk meer tijd hebben voor de gasten.

Naast het gebruik van de digitale menukaart wordt het verblijf in het restaurant veraangenaamd met een kijkje in de keuken via een webcam, het spelen van een spelletje (boter, kaas & eieren), het kijken naar een bepaald uitzicht, bijvoorbeeld een strand, compleet met geluid van de ruisende zee. Ook kan het uitgaansaanbod in de stad alvast worden bekeken voor als men uitgegeten is.

De inmiddels ex-studenten pakken hun idee serieus aan en zijn van plan om zo snel mogelijk met behulp van investeerders een restaurant onder deze formule te openen.

Remember Me?!

Tsja, daar zit je dan op je één na laatste dag. Na zeven maanden ben je erachter gekomen dat dit werk niet jouw werk is. Je allereerste echte baan in je leven zit er alweer op. Je kijkt een beetje om je heen. Je weet dat je de meeste mensen nooit meer zult zien. Je weet ook dat dit bedrijf prima doordraait zonder jou. Je weet dat je nog een week of drie in de gedachten zult blijven spoken, maar wanneer de herinnering vervaagt zal de werkelijke dood intreden. Je bestaat niet meer...

Geheime analyse Wijnschenk gepubliceerd bij Van Gogh!

Eilanden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De geheime analyse van het optreden van LPF-leider Harry Wijnschenk tijdens de Algemene Beschouwingen is opgedoken op Internet en wel op de website van Theo van Gogh.

Deze evaluatie (titel: Verslag van een bokswedstrijd), die alleen voor intern LPF gebruik bedoeld was, heeft de afgelopen dagen voor veel commotie gezorgd in de LPF gelederen, nadat Wijnschenk een persoonlijk medewerker van LPF kamerlid Winny de Jong ontsloeg. Deze medewerker was verantwoordelijk voor deze evaluatie van Wijnschenk's optreden tijdens de Algemene Beschouwingen.

Wie de evaluatie naar Van Gogh heeft gestuurd, is niet duidelijk. De informant noemt zichzelf 'Revox'. "Helaas kan ik mij niet bekend maken aan je, aangezien dit niet handig zou zijn voor mijn positie binnen de LPF", zo schrijft 'Revox' in een begeleidend schrijven aan Van Gogh.

De link bovenaan dit bericht verwijst rechtstreeks naar de publicatie van deze evaluatie.

Stormfront pest Didamse SP-politicus

RDH had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Didamse SP-politicus Wim van Hal wordt enkele dagen lastig gevallen met dreigtelefoontjes. De meeste tijd blijft het dan secondenlang stil aan de ander kant van de lijn. Uit nader onderzoek blijkt dat deze telefoontjes uit extreem-rechts nationalistische hoek vandaan moeten komen.

Op het forum van de extreem-rechtse beweging Stormfront is een zich Stormfront White Nationalist Community noemende organisatie actief met onder andere een oproep om de Didamse SP'er anoniem te bellen en om bevroren tomaten door de ramen van zijn huis te gooien. Daarbij wordt zijn telefoonnummer en adres genoemd. Ook zijn er meerdere persoonlijke details van de politicus bekendgemaakt.

Uit een interview met de Gelderlander:
...Van Hal is er niet gerust op. "Voor mezelf ben ik niet zo bang. Het gaat me meer om mijn vrouw en kinderen. Op de website wordt mijn auto erg nauwkeurig omschreven. Ik rij geen auto, maar mijn vrouw en kinderen wel. Ik ben bang dat hen iets aangedaan wordt."

Of de bedreigingen serieus genomen moeten worden, weet Van Hal niet. "Eerst denk je dat het alleen maar flauwekul is. Ik woon nota bene in Diem. Hier gebeurt toch nooit wat. Maar ondertussen heb ik al tientallen telefoontjes gehad. Het is niet leuk meer." Van Hal heeft een waarschuwend telefoontje gekregen van de anti-fascistische onderzoeksgroep KAFKA uit Amsterdam. "Zij vertelden me dat er in 99 van de 100 gevallen niets met dit soort bedreigingen wordt gedaan. Toch vond KAFKA het zo serieus klinken, dat ze me toch maar even gewaarschuwd hebben."


Met een poging tot het doen van aangifte van bedreiging ving de politicus overigens bot bij de politie: "De politie heeft mijn aangifte niet geaccepteerd. Ze wisten daar niet zo goed wat ze er mee aan moesten en ik zou nog van ze horen. Vreemd ja, maar ik verbaas me nergens meer over."

Wim van Hal is de laatste maanden erg druk geweest om de SP en zichzelf prominent op de kaart van de lokale Didamse politiek te zetten. Een SP-enquête over gemeentelijke herindeling werd geweigerd door Burgemeester en Wethouders en er werden beschuldigingen geuit aan het adres van wethouder Rasing, over voorkennis bij de aankoop van grond.

De politie heeft overigens al commentaar gegeven op de weigering van de aangifte: "We hebben nog geen aangifte opgenomen, omdat we nog niet precies weten om wat voor soort bedreigingen het gaat. Dat willen we eerst onderzoeken. Morgen moeten we daaruit zijn en dan zullen we Van Hal direct melden wat onze bevindingen zijn."

Alle quotes zijn overgenomen uit het artikel van De Gelderlander

350.000 vredesdemonstranten in Londen

Fonkmeistah en makje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In één van de grootste acties van deze generatie zijn gisteren 350.000 demonstranten naar Londen gekomen om te demonstreren tegen de oorlogsplannen van Tony Blair. Volgens de organisatoren was dat 3 keer zoveel als verwacht ook al claimt de politie dat het getal lager lag op 150.000 demonstranten.

Honderden touringbussen vervoerden demonstranten naar Londen.
Onder de demonstranten bevonden zich ook de Londense Burgermeester, Parlementsleden, de Bisschop van Bath en Wells en voormalige VN wapeninspecteur Scott Ritter.

Red Hot Chili Peppers-concerten uitverkocht

De twee concerten van de Red Hot Chili Peppers, die volgend jaar in Ahoy' optreden, zijn zo goed als uitverkocht. De laatste kaarten zijn waarschijnlijk zaterdagavond verkocht. Dit heeft concertorganisator Mojo Concerts bekend gemaakt. Ook het extra optreden van Prince is uitverkocht.

De Red Hot Chili Peppers spelen 19 en 20 maart in Ahoy'. Prince zal op 15 oktober en 2 november ook in Rotterdam optreden. Het eerste concert van Prince was vorige week zaterdag in twintig minuten uitverkocht. Mojo Concerts kon toen, na teleurstelling van vele andere Prince-fans, alsnog een tweede optreden regelen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.