FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 21 september 2002

'Liftongeluk door afgebroken wiel'

Het liftongeluk van gisteren in een kantorenpand aan de Schipluidenweg in Amsterdam-West is waarschijnlijk veroorzaakt door een afgebroken wiel. Normaal zou dan een noodremsysteem in werking moeten treden, maar dat is niet gebeurd. Het liftinstituut was vandaag nog bezig met een onderzoek.

De lift, met 17 personen, stortte 10 meter naar beneden. Daarbij raakten acht mensen gewond. De acht gewonden werden in een ziekenhuis opgenomen met rug- en nekklachten. Via een kier in de deuren konden de gewonden uit de lift worden gehaald.

Israël wil hoofdkwartier Arafat opblazen

Het Israëlische leger dreigt het laatste gebouw dat nog intact is binnen het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Arafat in Ramallah, op te blazen. De aanwezigen zijn opgeroepen het pand direct te verlaten. Het hoofdkwartier wordt sinds donderdag belegerd, in reactie op twee aanslagen in Israel waarbij zeven burgers gedood werden.

Arafat is niet onder de indruk en weigert zich over te geven. Wel heeft hij opnieuw een oproep gedaan de aanslagen tegen burgers te staken. De Europese Unie veroordeelt de belegering fel. Frankrijk eist dat "deze afschuwelijke actie" onmiddellijk wordt gestaakt.

Automaat geeft statiegeld voor wegwerpfles

KillGhost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft supermarkten gewaarschuwd voor flessenautomaten die wegwerpflesjes Ziniz en Heineken longnecks aanzien voor bierflesjes als ze in een krat worden aangeboden. De, vaak wat oudere, automaten keren dan netjes statiegeld uit, terwijl de klant hier geen recht op heeft. Het CBL zoekt samen met de fabrikant en brouwerijen naar een oplossing.

Genderkliniek 1 oktober weer open

De genderkliniek in Utrecht, die in 1998 moest sluiten van de toenmalig minister van Volksgezondheid Borst, zal op 1 oktober haar deuren weer openen. Directeur B. van Delen heeft een maas in de wet gevonden waardoor het weer mogelijk het geslacht van een kind op voorhand te bepalen. Van Delen zei dit in het EO-televisieprogramma Knevel op zaterdag.

In de nieuwe opzet wil de kliniek spermacellen in de Verenigde Staten laten scheiden. Hiermee kan de kliniek, die in '98 gesloten werd op grond van de Wet bijzondere medische verrichtingen, die geslachtsbepaling om niet-medische redenen verbiedt, weer baby's-op-bestelling leveren.

Nederlandse politici reageerden in het TV-programma met verontwaardiging op de plannen voor hetopening. Volgens CDA-Kamerlid Ormel handelt Van Delen in strijd met de nieuwe Embryowet. SP-Kamerlid Kant wil dat er juridisch tegen de kliniek wordt opgetreden. Als het toch kan, moet er volgens haar een spoedwet komen. Staatssecretaris Ross-van Dorp van Volksgezondheid heeft de inspectie voor de volksgezondheid gelast een onderzoek in te stellen.

Fransman blijft plaag voor horeca Eindhoven

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige Fransman uit Lille drinkt en eet al dagenlang lekker in Eindhoven, maar betalen doet hij niet. Het leven in Eindhoven bevalt hem wel, en daarom plakt hij naar eigen zeggen nog een paar dagen aan zijn verblijf vast.

Woensdag en donderdag maakte de politie al proces-verbaal tegen hem op en gisteren was de politie weer twee keer met hem bezig. Het probleem is dat de politie niets anders kan doen dan telkens een proces-verbaal opmaken en de horecabazen voor de man waarschuwen. 'Oppakken en uitzetten zit er niet in, omdat de dader alles bekent', zegt een politiewoordvoerder. De officier van Justitie kan straks de eindafrekening voor de Fransman opmaken.

Donderdag dronk de man gratis een aantal biertjes in een café aan de Markt. Woensdag had hij ook al gratis hapjes en drankjes tot zich genomen in een horecagelegenheid aan de Kloosterdreef. En gisteren at de man gratis wat in een broodjeszaak aan de Leenderweg en dronk hij 's avonds zonder te betalen wat in een café aan de Dommelstraat.

Wageningen UR woedend op columnist

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) is woedend over de column die Volkskrantcolumnist Ronald Plasterk vrijdag in de Volkskrant publiceerde. Niet alleen noemde de hij in het gewraakte stuk voorzitter Aalt Dijkhuizen van de Raad van Bestuur van de universiteit een boer, ook stelde hij dat de universiteit eigenlijk geen universiteit is, maar een hogeschool. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de universiteit, die al jaren middels mediacampagnes het imago van Landbouwhogeschool van zich af probeert te schudden.

Verdeeldheid
Plasterk legde bovendien een verband tussen de universiteit en de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., die in Wageningen de studie milieukunde volgde. Een studie waar, aldus Plasterk, de Nederlandse boer niets aan heeft. De columnist haalde uit naar Wageningen omdat deze universiteit zich als enige niet heeft verzet tegen de bezuiniging op het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Deze verdeeldheid zal volgens de columnist mogelijk door de regering gebruikt worden.

In Wageningen is de kritiek hard aangekomen. Zo hard zelfs, dat de universiteit vrijdagmorgen besloot Plasterk toch niet als feestredenaar bij te laten dragen aan de viering van het 85-jarig bestaan van de instelling in 2003. De schrijver was al informeel benaderd om ter gelegenheid van dit jubileum de diësrede uit te spreken.

Shoarmavlees in beslag genomen

Dyon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een routinecontrole in het Zeeuwse Westdorpe heeft de marechaussee donderdagavond beslag gelegd op 151 kilo shoarmavlees. Twee belgische Egyptenaren, die op weg waren naar een horecagelegenheid in Terneuzen, bleken bij de controle niet over identiteitspapieren te beschikken.

Terwijl de Egyptenaren iemand belden die volgens hen de papieren kon komen brengen, viel het de marachaussees echter op, dat de auto nogal scheef hing. Toen zij een kijkje namen in de kofferbak bleek daar, tussen gereedschappen, 151 kilo half bevroren en maar deels verpakt shoarmavlees te liggen. Omdat daar geen goedkeuringsstempels op stonden en de twee geen invoerdocumenten bij zich hadden, is het vlees in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt.

Amerikaanse troepen in Golf klaar voor aanval

coretx leverde ons via de newssubmit het volgende bericht aan:

Generaal Tommy Franks, de commandant van de Amerikaanse troepen in het golfgebied is klaar om tot de aanval over te gaan zodra hij daartoe het sein krijgt. Franks zei dat er in de laatste weken sprake is van een toename in de Amerikaanse militaire activiteit in het Golfgebied als gevolg van het stijgende aantal trainingsprogramma's aldaar. Franks deed zijn uitspraken op een persconferentie in Koeweit.

Geen nieuwe voorwaarden
Irakse president Saddam Hussein heeft aangekondigd niet bereid te zijn nieuwe VN-resoluties te aanvaarden. Hij wil alleen nog het akkoord naleven dat Irak met VN-secretaris-generaal Kofi Annan heeft gesloten. ,,De Verenigde Staten proberen de Veiligheidsraad te bewegen tot het aannemen van slechte resoluties. Wij accepteren echter geen nieuwe voorwaarden'', aldus de verklaring.

De Verenigde Staten en Groot-Brittannië proberen de VN-Veiligheidraad te bewegen een resolutie aan te nemen die een onvoorwaardelijke terugkeer van de wapeninspecteurs naar Irak mogelijk maakt, en die niet naleving van deze eis bestraft met militair ingrijpen.

Viaduct van nieuwe A5 over weg verplaatst

Vanochtend is het nieuwe viaduct voor het knooppunt De Hoek voor de nieuwe snelweg A5, dat ongeveer 30000 ton weegt, verplaatst. Dit gebeurde in ruim 2 uur en werd door drie zogenaamde spmt's (een soort van takelwagens) van Mammoet uitgevoerd.

Het viaduct was eerst langs de weg gebouwd en werd vanochtend, om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor het autoverkeer, verplaatst.

dennisdotcom maakte enkele foto's van dit hele gebeuren, en die willen wij jullie natuurlijk niet onthouden:

© FOK! / dennisdotcom

© FOK! / dennisdotcom

© FOK! / dennisdotcom

Nogmaals dan maar?

Ja, hier ben ik weer : Het schaapje dat zichzelf al voorgesteld heeft. Nu een uitgebreid stukje (op aanraden van Keroppi ).

Personal File :

Volledige naam : Zorah Maria Blok
Geslacht : Female
Geboortedatum : 15-08-1987
Woonplaats : Nijmegen
Studie : Gymnasium
Hobby's : Fok!ken en basktetballen
Omschrijf jezelf in 5 woorden : gek, lui, schaap, gek () en buitenmens

Zo, het oninteressante stukje is geweest .

Ik ben dus een meisje, laten we dat voorop stellen aangezien veel mensen nog de fout maken mij als een man in zijn mid-life-crisis aan te zien . Maar ik ben dus het tegenovergestelde : een puber van 15.
Achter al dat geblaat schuilt (volgens mij) ook nog een ontschuldig meisje maar dat laat ik niet graag zien, ik hou er (toch wel ) van een beetje raar over te komen en word daarom vaak 'alternatief bestempeld.. (niet dat dat me wat uit maakt).

Ook doe ik nog school ergens in een boerengehucht genaamd Nijmegen (ik kom uit Amsterdam ja ) om zo mijn diploma te kunnen halen voor mijn verdere carriere in de ICT (ja ik ga wat in de ICT doen, ik kan niks anders verzinnen ). Maar het is wel leuk daar; aardige mensen (meestal ).

Oja, ik zal natuurlijk niet vergeten een foto erbij te proppen Dus hierbij presenteer ik jullie : BlaatschaaP

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn stukje, veel plezier nog en groetjes

Tennis: Nederland blijft in wereldgroep Davis Cup

Nederland blijft in de wereldgroep van de Daviscup tennissen. Zij wonnen het promotie-degradatieduel met Finland. Vandaag haalden Paul Haarhuis en Sjeng Schalken in de dubbel het derde, en tevens beslissende punt, binnen.

Haarhuis en Schalken waren in Turku met 6-1, 6-4 en 6-4 te sterk voor de Finnen Jarkko Nieminen en Tuomas Ketola. Gister haalde Sluiter het eerste punt voor Nederland binnen tegen Nieminen, en ook Schalken wist in het enkelspel te winnen van Ketola.

Zondag staan nog twee enkelpartijen op het programma, maar die zijn niet meer van belang voor het eindresultaat. De loting voor de eerste ronde van de Daviscup is op 3 oktober in Londen.

CD-prijzen verlaagd door platenmaatschappij

koekebakker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De onafhankelijke Nederlandse platenmaatschappij Excelsior Recordings verlaagt drastisch de cd-prijs. Excelsior doet dit 'by popular demand', gezien de vele publieke klachten over de te hoge cd-prijzen.

Uit het persbericht:
Met deze maatregel geven de firma's gehoor aan wijdverbreide klachten bij het publiek over de te hoge cd-prijs. Excelsior en V2 vertrouwen erop dat de detailhandel de verlaagde handelsprijs vertaalt in een lagere consumentenprijs en voldoende aandacht op de winkelvloer zodat de muziekliefhebber uiteindelijk profiteert van deze actie. Door deze maatregel worden de platen van de lokale acts van V2 zoals Frank Boeijen en JWRoy, fors goedkoper net als die van de Excelsior-artiesten Supersub, Spinvis, Daryll-Ann en Johan.

Volgens Henk Eigenbrood, als directeur van V2 Records één van de drie vennoten in Excelsior Recordings, stellen de maatschappijen met de prijsverlaging een daad die uiteindelijk ook tot hogere verkopen zal leiden. 'Twintig euro of meer voor een cd is voor veel mensen een hoop geld vandaag de dag. De prijs die wij invoeren moet leiden tot een winkelprijs van circa € 15,= en dat maakt voor de muziekliefhebber een groot verschil, daar ben ik van overtuigd. De forse prijsverlaging is een bewuste risicovolle stap van ons. De markt is erg moeilijk en daalt geleidelijk de afgelopen twee jaar. De cd-prijs kan hier mede debet aan zijn en is langzamerhand een psychologisch struikelblok bij de consument om een legale cd aan te schaffen.'

Illegale Qlimax-kaarten in omloop

HYLBilly had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is op www.q-dance.nl bekend gemaakt dat er illegale kaarten voor het dance-feest Qlimax, dat vanavond in het Silverdome te Zoetermeer gehouden zal worden, in de omloop zijn. Het zou gaan om een aantal groene kaarten van Ticket-box.

Volgens een q-dance werknemer is er een rol papier bij ticket-serivce gestolen waarmee deze kaarten gedrukt kunnen worden. Overigens meldt q-dance dat er ook circa 5000 echte kaarten door ticket-service zijn verkocht. Er zal dan ook extra worden gecontroleerd bij de ingang van het Silverdome.

Oorlogsveteranen springen boven Ginkelse Heide

Op de Ginkelse Heide in Ede zijn tien Britse oorlogsveteranen vandaag per parachute neergedaald. Deze sprong is een jaarlijkse herdenking van de mislukte geallieerde luchtlandingsoperatie bij Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Doel was toen om de bruggen over de Rijn in te nemen.

Van de tien oudstrijders, tussen de 77 en 83 jaar oud, maakten er drie een solosprong en zeven landden samen met hun begeleider aan een valscherm. Eén van hen is blind.

Zo'n 250 actieve militairen uit zeven landen volgden de veteranen vanuit een Fokker 60 en vier Hercules-transportvliegtuigen door zelf ook een duik te maken. Het grootste gedeelte bestond uit soldaten van het 4e Bataljon Parachutisten van het Britse leger. Eén van deze parachutisten brak bij de landing zijn enkel en is naar een ziekenhuis in Ede gebracht.

Filmreview: The Bourne Identity




Een goed boek kan een akelig slechte film worden. Nadat Clint Eastwood vakkundig mijn favoriete boek, Midnight In The Garden Of Good And Evil, om zeep heeft geholpen ben ik ervan overtuigd dat goede boeken absoluut niet verfilmd mogen worden. Er zijn natuurlijk uitzonderingen van goede boeken die goede films opleveren, zo zijn er een aantal Stephen King verfilmingen die echt het bekijken waard zijn maar daar tegenover staan ook een aantal Stephen King verfilmingen die pure horror op zich zijn maar dan betreft het de cinematografische kwaliteiten waar King zelf verder niets mee te maken heeft

MDI tikt FOK! opnieuw op de vingers

Wederom is FOK! door het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) op de vingers getikt wegens discriminerende uitlatingen van users. En dit keer zijn we het zondermeer eens met het MDI, want de post waarover men viel ging alle perken te buiten. De post was al wel gemodereerd, maar kennelijk er doorheen geglipt.

Omdat we merken dat er steeds vaker zeer agressieve, discriminerende en/of racistische postings verschijnen op de Frontpage wordt vanaf nu af aan sneller een rechtstreekse ban uitgedeeld. Ook stellen we het op prijs wanneer je ongewenste reacties meldt in ons feedback forum. Er wordt nog gewerkt aan een simpeler meldingssysteem voor ongewenste postings, zodat we sneller in kunnen grijpen.

En verder: Respecteer je medefokker, en denk na voordat je een reactie plaatst. Een mening geven mag, zolang dit binnen de wetgeving en de policy blijft.

De FP-crew

Moslims veroordelen bedreiging Hirsi Ali

Een aantal Moslimorganisaties hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven, die de doodsbedreigingen aan het adres van PvdA-politicologe Ayaan Hirsi Ali veroordeelt. Hirsi Ali wordt bedreigd nadat ze kritiek had geuit op de islam in verschillende tv-programma's vorige week. Sindsdien wordt ze op een geheim adres door politie bewaakt. De afkeuring volgt nadat de PvdA, waarvoor de Somalische werkt, een beroep deed op de organisaties om de bedreigingen stellig af te keuren.

De organisaties noemen de vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht voor alle burgers. Dat staat los van het feit dat ze veel van haar opvattingen niet delen, staat in de verklaring.

De verklaring is onder meer ondertekend door de Islamitische Stichting Nederland, Milli Görüs Noord Nederland, de Nederlandse Islamitische Federatie, de Turks-Islamitische Culturele Federatie, de Unie van Marokkaanse Moskee Organisaties in Nederland, de World Islamic Mission Nederland, de stichting Islam en Burgerschap en het Moslim Informatie Centrum.

Feyenoord pakt kwetsende leuzen aan

De supportersvereniging van Feyenoord gaat samen met de club actie ondernemen tegen kwetsende spreekkoren van supporters. Op 1 oktober start een campagne om antisemitische leuzen en gebruik van het woord kanker uit te bannen.

Reden is ondermeer dat op de open dag van Feyenoord, vorige maand, commotie ontstond toen een deel van de aanhang antisemitische leuzen scandeerde. Vanuit de Tweede Kamer kwam toen heftige kritiek. Ook bij wedstrijden zijn vaak kwetsende spreekkoren te horen als "Hamas, Hamas, joden aan het gas".

Tijdens de campagne zullen onder meer ansichtkaarten worden uitgedeeld met de afbeelding van een kankerpatiëntje in een Feyenoord-shirt met daarop de tekst: ''Wens jij dit een ander toe?''. De Rotterdamse club heeft voor de actie overleg gevoerd met de Nederlandse Kankerbestrijding en het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël.

Vrouw achter het stuur in de Formule 1

De Formule 1 is een mannenwereld. Tenminste, die indruk leeft er onder veel F1-fans en buitenstaanders. Echter komt er binnenkort weer een vrouw achter het stuur van een F1-wagen. Het is dan voor het eerst in 10 jaar, sinds Giovanna Amati deel nam aan de Formule 1, dat een vrouw een F1-bolide bestuurt.

De 21-jarige Sarah Fisher, coureur en tevens ambassadeur van Tag Heuer, zal een demonstratie run geven voor het team van McLaren op het circuit van Indianapolis volgend weekend.

Fisher rijdt op dit moment in de Indy Racing League(IRL) voor haar derde seizoen. Eerder dit jaar reed ze al naar een pole position en eindigde al op een tweede en derde plaats.

Sarah bezocht gisteren het Mclaren hoofdkantoor om een stoeltje te passen en het team te ontmoeten dat haar zal begeleiden op het circuit van Indianapolis. Ze zal daar plaats nemen in de reservewagen die elke race meegenomen wordt voor zowel Coulthard als Raikkonen.

Of ze ook ooit een Formule 1 race gaat rijden dat is nog even afwachten. In 1992 reed Giovanna Amati voor het team van Brabham/Judd maar wist zich 3 keer niet voor een race te kwalificeren.

Vrouw achter het stuur van McLaren

Jaaap wist ons vandaag het volgende te melden:

Sinds 1992, Giovanna Amati deel nam aan de formule1,komt er weer een vrouw achter het stuur van een Formule 1 wagen.

De 21-jarige Sarah Fisher, coureur en tevens ambasadeur van Tag Heuer, zal een demonstratie run geven voor het team van McLaren op het circuit van Indianapolis volgend weekend.

Fisher rijdt op dit moment in de Indy Racing League(IRL) voor haar derde seizoen. Eerder dit jaar reed ze al naar een pole position en eindigde al op een tweede en derde plaats.

Gisteren bezocht Sarah het Mclaren hoofdkantoor om een stoeltje te passen en het team te ontmoeten die haar zullen begeleiden op het circuit van Indianapolis. Ze zal daar plaats nemen in de reservewagen die elke race meegenomen wordt voor zowel Coulthard als Raikkonen.

Of ze ook ooit een formule 1 race gaat rijden dat is nog even afwachten.

President Ivoorkust verklaart rebellen de oorlog

De president van Ivoorkust, Gbagbo, heeft de oorlog verklaard aan de groep rebellen die afgelopen donderdag een poging deed de macht over te nemen in het land in West-Afrika. Toen het nieuws over de coup hem bereikte brak Gbagbo zijn bezoek aan Rome, waar de paus hem zou ontvangen, af.

Zeker 100 mensen zouden bij de couppoging om het leven zijn gekomen, onder wie ex-legerleider Guei, die ook al in 1999 een staatsgreep pleegde. Het leger maakt zich nu klaar voor een aanval op de stad Bouake, die in handen van de rebellen is. De rebellen zouden vanuit Burkina Fasso worden gesteund.

Prehistorische penis gevonden

glingo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit fossielen die in Brazilië gevonden zijn blijkt dat de eerste tekenen van seks 500 miljoen jaar terug gaan en dat de oudste penis ter wereld ongeveer 100 miljoen jaar oud is. Die oudste penis is van een vroeg soort schaaldier, familie van latere krabben, garnalen en watervlooien. Het prehistorische schaaldier beschikte overigens over niet één, maar twee penissen.

Volgens professor David Siveter van de universiteit van Leicester waren de schaaldieren waarschijnlijk seksueel zeer actief, omdat ze over de langste zaadcellen in het dierenrijk beschikten. Het beestje is één millimeter groot, maar kon een enkel zaadcelletje produceren van wel tien millimeter.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.