Moslims veroordelen bedreiging Hirsi Ali

Een aantal Moslimorganisaties hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven, die de doodsbedreigingen aan het adres van PvdA-politicologe Ayaan Hirsi Ali veroordeelt. Hirsi Ali wordt bedreigd nadat ze kritiek had geuit op de islam in verschillende tv-programma's vorige week. Sindsdien wordt ze op een geheim adres door politie bewaakt. De afkeuring volgt nadat de PvdA, waarvoor de Somalische werkt, een beroep deed op de organisaties om de bedreigingen stellig af te keuren.

De organisaties noemen de vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht voor alle burgers. Dat staat los van het feit dat ze veel van haar opvattingen niet delen, staat in de verklaring.

De verklaring is onder meer ondertekend door de Islamitische Stichting Nederland, Milli Görüs Noord Nederland, de Nederlandse Islamitische Federatie, de Turks-Islamitische Culturele Federatie, de Unie van Marokkaanse Moskee Organisaties in Nederland, de World Islamic Mission Nederland, de stichting Islam en Burgerschap en het Moslim Informatie Centrum.