Amerikaanse troepen in Golf klaar voor aanval

coretx leverde ons via de newssubmit het volgende bericht aan:

Generaal Tommy Franks, de commandant van de Amerikaanse troepen in het golfgebied is klaar om tot de aanval over te gaan zodra hij daartoe het sein krijgt. Franks zei dat er in de laatste weken sprake is van een toename in de Amerikaanse militaire activiteit in het Golfgebied als gevolg van het stijgende aantal trainingsprogramma's aldaar. Franks deed zijn uitspraken op een persconferentie in Koeweit.

Geen nieuwe voorwaarden
Irakse president Saddam Hussein heeft aangekondigd niet bereid te zijn nieuwe VN-resoluties te aanvaarden. Hij wil alleen nog het akkoord naleven dat Irak met VN-secretaris-generaal Kofi Annan heeft gesloten. ,,De Verenigde Staten proberen de Veiligheidsraad te bewegen tot het aannemen van slechte resoluties. Wij accepteren echter geen nieuwe voorwaarden'', aldus de verklaring.

De Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ proberen de VN-Veiligheidraad te bewegen een resolutie aan te nemen die een onvoorwaardelijke terugkeer van de wapeninspecteurs naar Irak mogelijk maakt, en die niet naleving van deze eis bestraft met militair ingrijpen.