Reagan had plannen voor staat van beleg

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ronald Reagan heeft tijdens zijn ambtstermijn per decreet het Federal Emergency Management Agency gemachtigd om de grondwet op te schorten, de staat van beleg uit te roepen, interneringskampen op te zetten en alle regeermacht aan de president en de FEMA te geven ten tijde van een "crisis".

Een crisis zou het geval zijn als er "geweldadige en wijdverbreid binnenlandse onenigheid zou ontstaan of als er nationale oppositie was tegen een Amerikaanse militaire invasie in het buitenland" De plannen werden opgesteld toen Reagan overwoog Nicaragua binnen te vallen en waren een nieuwe versie van de plannen de Mr. Giuffrida (voormalig hoofd FEMA) eerder had opgesteld om een "nationale opstand van zwarte militanten" tegen te gaan. Het voorzag in het gevangen houden van "minimaal 21 miljoen Afro-Amerikanen" in bijeenkomst-hallen en kampen.

Er zijn zorgen dat, met de mogelijke invasie van Irak, deze plannen (die nog steeds bestaan) gebruikt kunnen gaan worden. De details van Reagan's plannen zijn niet vrijgegeven, mede door het feit, dat President Bush in november de ongebruikelijke stap nam om Reagan's presidentiŽle papieren te laten verzegelen.

Vele sleutelfiguren die onder Reagan dienden zijn ook in de huidige regering vertegenwoordigd, waaronder John Poindexter, aan wie Oliver North (die in de periode 1982-84 FEMA hielp bij het opstellen van de plannen) rapporteerde.