Eerste bolhoed Vader Abraham gejat

Simm1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pierre Kartner, die begin jaren 70 ging optreden onder de naam Vader Abraham, is bestolen van zijn allereerste bolhoed. Het hoedje, dat zijn vrouw ooit had laten vergulden, hing al 25 jaar naast de voordeur van zijn huis in Breda.

,,Het hoedje betekende veel voor me'', zegt Kartner. ''Toen ik 32 jaar geleden begon met zingen, vond ik dat ik iets moest hebben om me te onderscheiden. Het werd een bolhoedje, zoals Charlie Chaplin had. Samen met mijn grijze baard is het bolhoedje mijn handelsmerk geworden''.

,,We hebben het er vorig jaar over gehad het hoedje te laten veilen voor een goed doel. Het is jammer dat die mogelijkheid er nu niet meer is want het had zeker veel geld opgebracht.''

Kartner denkt meer aan baldadigheid dan aan gerichte diefstal. Dinsdagmiddag, toen de diefstal nog niet algemeen bekend was, zag zijn secretaresse een jongen en een meisje op een brommer voor het huis. Ze wezen elkaar omstandig op de voordeur van de woning en scheurden daarna weg. Kartner hoopt dat de daders de vergulde bolhoed willen terugbrengen, desnoods wil hij hem ruilen voor een exemplaar dat hij tegenwoordig draagt.

Padre Abraham, zoals de man met bolhoed in Spanje heette