Man haalt al jaren muntjes uit Trevi-fontein

Tozz, Happyfunnl, Cre8or, DomainAdmin en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je eens in Rome bent geweest, kan het bijna niet zo zijn dat je niet bij de uit 1762 stammende Trevi-fontein bent geweest. Iedere bezoeker die een muntje in de Trevi-fontein gooit, keert nog eens terug in Rome, althans zo staat in de reisgidsen. Jaarlijks gooien miljoenen toeristen muntjes in de fontein.

Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die muntjes? De Italiaanse krant Corriere della Sera kwam afgelopen zaterdag met het antwoord: Roberto Cercelletta vist alle muntjes eruit en leeft daar al twintig jaar goed van. Naar eigen zeggen levert het hem 500 euro per dag op.

Zes dagen per week gaat Cercelletta rond zonsopgang het water in. In vijftien tot twintig minuten verzamelt hij dan alle muntjes. Als er toeristen in de buurt zijn, is hij graag bereid voor hen te poseren. Op maandag neemt Cercelletta meestal vrij. Dan krijgt een Italiaanse liefdadigheidsorganisatie de kans om de muntjes uit de fontein te vissen.

In 1994 bepaalde het Italiaanse hooggerechtshof dat het opvissen van munten uit de fontein niet in strijd is met de wet.