Rijke Britten leggen 'panic rooms' aan

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rijke en beroemde Britten willen een extra beveiligde ruimte in hun woning. Op die manier hopen ze zich te beschermen tegen gewapende overvallen of aanvallen met biologische of chemische wapens.

Volgens The Observer is de verkoop van zulke bunkerachtige ruimtes na 11 september sterk gestegen. De speciale ruimtes met stalen wanden, die ongeveer 150.000 pond (230.745 euro) kosten, zijn voorzien van een alarmknop om de plaatselijke politie direct in te kunnen schakelen. Op monitoren in de ruimte kan men het gehele interieur van het huis in de gaten houden. Door middel van een microfoon en luidsprekers kan men met de indringers spreken zonder gevaar te lopen.

Madonna en ex-Beatle Paul McCartney hebben zich bijvoorbeeld al beveiligd. Volgens Paddy Nicoll van het veiligheidsbedrijf Rubicon International Services zijn het echter vooral managers van grote ondernemingen en diplomaten uit politiek gevoelige landen die een bunker in hun huis laten aanleggen.

De groeiende belangstelling is niet alleen een gevolg van de aanslagen van 11 september, maar het komt ook door de film 'Panic Room'. Daarin speelt Jodie Foster een vrouw die zich met haar dochter schuil moet houden nadat overvallers haar woning in New York zijn binnengedrongen.