[Update] Hackers horen eis 15 maanden

De twee computerhackers die bij diverse Nederlandse bedrijven voor miljoenen euro's schade hebben aangericht, zijn voor de Amsterdamse rechtbank celstraffen van vijftien maanden geeist waarvan vijf voorwaardelijk. De twee verdachten Karim B. (18 jaar), ook wel bekend onder "Mace", en Oscar van W. (20 jaar) drongen zo'n twee jaar geleden onder meer binnen in de computersystemen van de Vrije Universiteit, internetprovider Sonera, ingenieursbedrijf Van Beek en het Ierse Ion Technologies. Het duo werkte echter niet samen, maar wordt bij enkele zaken wel gezamelijk verdacht. Bovendien bekende Karim B. enkele zaken.

De gevolgen van de daden bleven niet onopgemerkt. Op de Vrije Universiteit konden 175 studenten, gedurende vijf dagen, niet meer inloggen op de computersystemen. Honderdduizennd abbonees van internetprovider Sonera konden dagelang niet internetten en Ion Technologies ging bijna failliet. Justitie hoopt met deze straffen dat ze hackers ervan weerhouden om zulke acties te ondernemen. Beide daders hebben in ieder geval spijt van hun acties.

Update:
Ik kreeg net te horen dat dit artikel oud is, wat ik heb geschreven. De hackers zijn dus al veroordeeld.

Karim B. is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een te betalen vordering, aan 1 van de gedupeerden, van 1815,04 Euro.

Oscar W. is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijk, een werkstraf van 120 uur en tevens een te betalen vordering, aan 1 van de gedupeerden, van 1815,04 euro. Sorry voor de fout die ik gemaakt heb.