RK Kerk pakt slachtoffers pedofilie aan

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse krant The Washington Post meldt vandaag dat de Rooms-Katholieke Kerk in de Verenigde Staten probeert om via juridische procedures de slachtoffers, en hun ouders, de schuld te geven van seksueel misbruik door priesters.

Tot nu toe werden er geschikt via geheime onderhandelingen tussen slachtoffers en de kerk. Maar nu maakt de kerk gebruik van topadvocaten en detectivebureaus, die het privé-leven van de slachtoffers doorwroeten. Doel van dit alles is om geheime documenten uit de openbaarheid te houden en het aantal schadeclaims te beperken.

De krant haalt een paar voorbeelden aan, onder andere een moeder uit St. Louis. Haar zoon werd als misdienaar misbruikt door een geestelijke, die dit toegaf. In plaats van een financiële regeling aan te bieden, diende de Kerk een klacht tegen haar in. Daarin werd ze ervan beschuldigd zelf verantwoordelijk te zijn voor de problemen van haar zoon omdat ze hem als zevenjarige in de pastorie had laten overnachten.

En in Illinois ondervroegen advocaten van de Kerk een slachtoffer naar allerlei details over het vermeende seksueel misbruik door een priester. Ook wilden ze weten of hij ervan had genoten.