Bierbrouwers: Bier drinken is gezond

De Duitse federatie van bierbrouwers heeft maandag gezegd dat bier drinken de kans op kanker, een beroerte en hartkwalen kan verkleinen.
De Branche, die momenteel in een dipje zit, hoopt op deze manier de jeugd in het land tot meer bier drinken te kunnen aanzetten.

Voorzitter Peter Hahn van de federatie zei op een persconferentie dat de Duitser gemiddeld nog maar 123 liter bier per jaar drinkt. Tien jaar geleden was dat nog 147 liter.

De voorzitter geeft de fitnessfanaten de schuld van de teruglopende bierconsumptie, naast de populariteit van energiedrankjes onder jongeren. Hij hoopt dat aanpassing van het imago van bier als een gezonde drank, zoals ook rode wijn met succes is aangeprezen, de verkoop stimuleert.

Volgens Hahn zou een halve liter bier per dag cholesterolverlagend werken. Hop, een van de ingrediŰnten van bier, zou helpen kanker te voorkomen. De Duitse brouwers worden in hun mening gesteund door wetenschappers. Die bevestigen op hun beurt dat bier het aantal hart- en vaatziekten kan terugdringen en kan helpen bij de bescherming tegen botontkalking en kanker.

Eerder dit jaar wees een Nederlandse wetenschappelijke studie al uit dat matig gebruik van alcohol, of dat nou in bier, whiskey of wijn is, de kans op dementie verkleint.