FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 mei 2002

Filmstart misbruikt moord op Fortuyn

Dat er altijd mensen zijn die slaatjes willen slaan uit de dood van een ander is bekend. En ook op internet heb je die mensen.

De site Filmstart.nl maakt het wel helemaal bont. Terwijl de inhoud van de site niets te maken heeft met Fortuyn, lokken ze via zoekmachines toch bezoekers naar hun site.

Dit doen ze door zogenaamde keywords (woorden die je moet invullen om door een zoekmachine geïndexeerd te worden) te gebruiken die naar de moord op Fortuyn verwijzen.

Wie in de broncode van Filmstart kijkt ziet staan: keywords" CONTENT=" Volkert, Folkert, dader, Pim Fortuyn, Dood, Doodgeschoten, aanslag, laatste, nieuws, film,.... De rest van de keywords heeft wel te maken met de inhoud van de filmsite. (zoals film, AV, links, audio, geluid, kunst, montage, cameraman etc).

De werkwijze van Filmstart werkt wel. Wie bijvoorbeeld op Ilse naar de moord op Fortuyn zoekt, komt de site al snel tegen.

Japan vreest overbelasting telefoonverkeer

Het Japanse telecombedrijf NTT DoCoMo verwacht tijdens het WK voetbal in Japan en Zuid-Korea een grote overbelasting van het telefoonnetwerk. Het gaat met name om de wedstrijden Japen - België, Japan - Rusland en Japan - Tunesië.

NTT DoCoMo deelde mee dat zij restricties wil leggen van gesprekken en tekstberichten rond de stadions. Ook wilt de maatschappij de geluiden van mobieltjes limiteren tot een achtste van de normale service. NTT DoCoMo heeft dezelfde maatregelen al een keer eerder genomen rond de jaarwisseling om het mobiele netwerk op de lokale stations niet te laten vastlopen.

Een uitbreiding van het telefoonnetwerk is niet genoeg om de enorme omvang van communicatie door voetbalsupporters en mediavertegenwoordigers zonder storing en oponthoud te kunnen verwerken, aldus het grote telecombedrijf.

Beckham tekent nieuw contract bij MU

Beckham heeft zijn contract bij Manchester United verlengd tot eind juni 2005. Beckham gaat in zijn nieuwe contract 150.000 euro per week verdienen.

Beckham verklaarde zelf over zijn nieuwe contract: "De club heeft alles gedaan om eerlijk te onderhandelen en ik heb altijd geweten dat Manchester United de enige club ter wereld is, waarvoor ik wilde voetballen. Ik heb mij nooit zorgen gemaakt dat het niet zou lukken, maar ik wilde er wel helemaal vanaf zijn voor het WK."

Beckham is op dit moment geblesseerd, maar zit wel bij de selectie van Engeland voor het WK in Japan/Zuid-Korea.

Uitslag kwalificatie GP Oostenrijk

Rubens Barrichello heeft tijdens de kwalificatie voor de Gp van Oostenrijk de pole-position veroverd. Met een rondetijd van 1:08,082 was de Ferrari-coureur de snelste van alle coureurs. Ralf Schumacher werd tweede, zijn broer Michael pakte de derde startplek. De laatste kende problemen tijdens de kwalificatie en moest aan het einde zijn wagen verruilen voor de reserve-auto.

Pos.CoureurTijd
1Barrichello1:08,082
2R.Schumacher1:08,364
3M.Schumacher1:08,704
4Montoya1:09,118
5Heidfeld1:09,129
6Raikkonen1:09,154
7Massa1:09,228
8Coulthard1:09,335
9Panis1:09,561
10Salo1:09,661
11Frentzen1:09,671
12Bernoldi1:09,723
13Button1:09,780
14McNish1:09,818
15Fisichella1:09,901
16Trulli1:09,980
17Villeneuve1:10,051
18Sato1:10,058
19De la Rosa1:10,533
20Irvine1:10,741
21Webber1:11,388
22Yoong1:12,336

Formule 1: Uitslag kwalificatie Oostenrijk

Rubens Barrichello, die kort geleden zijn contract met Ferrari voor twee jaar heeft verlengd, heeft in de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk de snelste tijd op de klokken gezet. Ralf Schumacher is sneller dan zijn broer en start vanaf de tweede plaats, Michael mag morgen vertrekken vanaf de derde startpositie.

De startopstelling van Oostenrijk:
PosCoureurTijd
1
Barrichello1:08,082
2R. Schumacher1:08,364
3M. Schumacher1:08,704
4Montoya1:09,118
5Heidfeld1:09,129
6Raikkonen1:09,154
7Massa1:09,228
8Coulthard1:09,335
9Panis1:09,561
10Salo1:09,661
11Frentzen1:09,671
12Bernoldi1:09,723
13Button1:09,780
14McNish1:09,818
15Fisichella1:09,901
16Trulli1:09,980
17Villeneuve1:10,051
18Sato1:10,058
19De la Rosa1:10,533
20Irvine1:10,741
21Webber1:11,388
22Yoong1:12,336


Zie ook:
De F1 manager van FOK!

Enschede herdenkt vuurwerkramp

Enschede herdenkt op 11 en 13 mei de vuurwerkramp die 13 mei in 2000 plaatsvond. Op elf mei is een dag die bedoeld is voor de oud bewoners. Er is een expositie met foto's en videobeelden te bekijken en de kinderen kunnen zich uitleven met allerlei spelletjes. Wat veel aandacht zou trekken is de Maquettes en tekeningen die te zien zijn van de nieuwe bouwplannen.

Volgens burgemeester J. Mans van Enschede toont de stad een enorme veerkracht. "We zitten volop in een proces van wederopbouw. De ramp poets je echter niet weg. Iedereen geeft het op z'n eigen manier een plekje."

Op maandag dertien mei is de dag dat de vuurwerkramp twee jaar geleden plaatsvond. Er is een officieel herdenkingsprogramma. Op maandag zullen alle vlaggen in Enschede halfstok hangen en krijgen de mensen de gelegenheid om bloemen te leggen bij het zogeheten Bloemenmonument aan de Deurningerstraat. De moskeeën en de kerken zullen ook maandag de deur open hebben staan. En tussen 14.00 en 15.00 uur komen kinderen van de basisscholen bijeen rond een kunstwerk.

Rebellenleider Atjeh doodgeschoten

De Indonesische politie heeft de rebellenleider Ayah Sofyan doodgeschoten in de provincie Atjeh op Sumatra. Sofyan streed voor de onafhankelijkheid van Atjeh en was regionale commandant van de Beweging Vrij Atjeh.

De moord op de rebellenleider is opmerkelijk te noemen, aangezien er gisteren een staakt-het-vuren is afgesproken tussen de rebellen en de Indonesische regering. De moord is veroordeeld door een non-gouvernementele organisatie en noemt het akkoord een aanfluiting.

Dader bloedbad Erfurt begraven

De dader van de bloedige schietpartij op een school in de Duitse stad Erfurt, Robert Steinhauser is zaterdag in besloten kring begraven. De politie wil niet vertellen waar zijn laatste rustplaats zich bevindt. Volgens de Duitse boulevardkrant de Bild is Steinhausers laatste rustplaats een graf zonder steen. Hij zou zijn gecremeerd, waarna de urn met de as op een afgelegen begraafplaats zou zijn begraven. Daarbij zouden slechts enkele familieleden aanwezig zijn geweest, aldus de krant.

De politie weet nog niet zeker of Robert een handlanger had, want sommige ooggetuigen spreken over een 1.70 meter lange dader met pistool terwijl andere scholieren hadden verklaard een 1.80 meter lange dader te hebben gezien met een geweer.

Bovendien hebben een aantal leerlingen een SMS-berichtje ontvangen met daarin de waarschuwing dat zij beter op 26 april niet naar school konden komen. De politie verklaarde dat het smsje niet afkomstig was vanaf de telefoon van Steinhauser. Van wie het smsje afkomstig was wordt nog onderzocht.

Peter Langendam nieuwe voorzitter LPF


De kandidaat-Kamerleden en het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn hebben vanmiddag partij-secretaris Peter Langendam tot nieuwe voorzitter gekozen. Langendam, gepromoveerd atoomfysicus en inmiddels eigenaar van verschillende bedrijven, volgt Fortuyn alleen als voorzitter op. Een nieuwe partijleider, als opvolger van Fortuyn, wordt op 16 mei aangewezen, één dag na de verkiezingen.


Gisteren eiste vice-voorzitter Dost het partijleiderschap op, terwijl LPF-woordvoerder Herben op zijn beurt claimde dat híj de voorlopige leider was. Volgens Herben is er van onenigheid binnen de LPF echter geen sprake en deed Dost zijn uitspraken in een emotionele opwelling. ,,Dost was door emoties overmand, omdat hij door een misverstand niet bij de begrafenis aanwezig was'', zei Herben. Dost heeft tijdens de vergadering zijn excuses aangeboden.

Verder werd bekend gemaakt dat lijstduwer Sleeswijk Visser (69) toegevoegd is aan het bestuur. Hij is afkomstig van de marine (Marine Officier b.d.) en geldt als een expert op het gebied van terrorisme bestrijding. Later worden er nog meer bestuursleden aangezocht.

Horeca Leidseplein morgen dicht

Veel horecagelegenheden rond het Leidseplein in Amsterdam sluiten zondagavond de deuren. Om 18.00 uur begint in Rotterdam de finale om de Amstel Cup tussen Ajax en FC Utrecht. De cafés en restaurants gaan aan het einde van de middag dicht. Wanneer ze weer opengaan is onduidelijk en voor een groot deel afhankelijk van de uitslag van de finale.

De horecaondernemers zijn bang voor vernielingen en ongeregeldheden zoals vorige week zondag toen Ajax landskampioen werd.
Ondanks de aangekondigde huldiging op het Leidseplein a.s maandag, is ook nu een deel van de supporters niet tevreden. Zij willen meteen op zondag feestvieren en niet een dag later. Anderen supporters vinden dat onzin: "De spelersploeg is pas aan het einde van de avond terug in Amsterdam, dan is het geen tijd voor een huldiging", menen zij.

Onbekenden vernielen pand Eurodusnie

In het woonwerkpand van het anarchistisch collectief Eurodusnie aan de Boerhaavelaan in Leiden zijn gisterenavond vernielingen aangericht.

Een groep van een man of tien gooide met stenen en andere voorwerpen de ramen in. Ook werden in één van de kamers in het kraakpand vernielingen aangericht. In de Weggeefwinkel, een ander pand van Eurodusnie in Leiden, op de hoek van de Koppenhinksteeg en Hooglandsekerkgracht werd ook een ruit ingegooid

Eurodusnie heeft bij beide panden een eigen beveiligingsdienst ingezet.

"Ron Brandsteder ongewenst vader"

Ron Brandsteder is onder vuur gekomen nadat de Zaandamse bijstandsmoeder Marita van Rossum in een roddelblad heeft beweerd een buitenechtelijk kind van de showmaster te hebben.

Het inmiddels 3-jarige knulletje heet Bowy en is geboren op 20 juli 1998. "Toen we in bed lagen, rekende Ron zelfs uit wanneer ik zou bevallen," zegt Marita tegen het roddelblad Privé, waarin ze tot in de kleinste details haar verhaal deed.

Brandsteder

Ron Brandsteder voelt zich enorm benadeeld en voor gek gezet. Na eerst een week het stilzwijgen te hebben bewaard zei hij gisteren: "Deze vrouw is ziek, ik ken haar niet eens. Het is de grootst mogelijke onzin. Ik vind het vreselijk dat iedereen in Nederland zomaar dit soort dingen kan beweren."

Brandsteder kondigde aan iedereen te zullen aanpakken die dit over hem durft te beweren.

Niettemin plaatste de Telegraaf vandaag een grote foto van de vrouw met Ron's mogelijke zoontje.

Waarschijnlijk zullen beiden uiteindelijk moeten meewerken aan een DNA-test om hun gelijk/ongelijk te bewijzen.

Turkije: Ecevit wil af van de doodstraf

Als het aan de Turkse premier Bülent Ecevit ligt wordt de doodstraf in Turkije afgeschaft. Ecevit hoopt de coalitiepartners in zijn regering ertoe over te halen nog dit jaar in te stemmen met afschaffing van de doodstraf.

Het volledig afschaffen van de doodstraf is een belangrijke voorwaarde voor toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU). Turkije werd eind 1999 kandidaat-lid van de EU. Uiteindelijke toetreding hangt onder meer af van de vooruitgang die het land boekt op het gebied van mensenrechten.
Turkije voert sinds 1984 geen doodstraf meer uit, maar kan ze nog wel opleggen.

De regeringspartijen zullen over de kwestie volgende week overleggen. In oktober werd al een grondwetswijziging doorgevoerd waarmee executies werden verboden, behalve in oorlogstijd of in geval van terrorisme.

Offensief in Gazastrook uitgesteld

Er komt voorlopig geen offensief van Israel in de Gazastrook. Dat heeft de Israëlische radio gemeld. Volgens de radio is er zoveel uitgelekt over de plannen dat de beoogde aanhoudingen van Palestijnse extremisten in de Gazastrook niet meer mogelijk zijn.

Het offensief werd verwacht na de aanslag afgelopen dinsdag bij Tel Aviv, waarbij zeventien mensen om het leven kwamen. Een aantal voor het offensief opgeroepen militairen heeft bericht gekregen dat ze vanaf zondag zijn gedemobiliseerd.

Ondertussen hebben Israëlische troepen zich teruggetrokken uit de plaats Tulkarem, in het noordelijke deel van de westelijke Jordaanoever. Het leger viel Tulkarem vrijdag binnen. De plaats blijft nog wel omsingeld.

D66 verbiedt v/d Laan deelname aan debat

D66 Europarlementarier Lousewies van der Laan mag niet meedoen aan een debat over religie en politiek op de manifestatie van de Acht Mei Beweging. Dat is haar expliciet te verstaan gegeven door D66-leider Thom de Graaf.

Een meerderheid van de lijsttrekkers besloot gisteren de verkiezingscampagne niet te hervatten. De partijen mogen echter zelf bepalen of de campagnestop ook betekent dat er geen optredens meer in de media kunnen plaatsvinden.

CDA Europarlementarier Maria Mertens heeft laten weten ook af te zien van deelname aan de 8-mei manifestatie. "Het CDA heeft alle campagneactiviteiten sinds de moordaanslag op Pim Fortuyn geheel stopgezet", verklaarde Mertens.

Routeborden gestolen uit centrum Groningen

De roze borden die de route aangeven voor de Ronde van Italië in het centrum van Groningen zijn vannacht door onbekenden gestolen. De organisatie kon voor de proloog nieuwe plaatsen.

In Groningen worden zo'n 150.000 tot 200.000 mensen verwacht, voornamelijk uit Italië om te kijken naar de start van de Giro.

De Giro is live te zien op Eurosport en de Belgische tv-zender VRT.

Fidel Castro ontkent biologische wapens

da_blonde had ons via de newssubmit het volgende te melden:

President Fidel Castro van Cuba wees vrijdag alle beschuldigingen van de VS dat zijn land bezig is met de ontwikkeling van biologische wapens van tafel. Volgens Fidel Castro is het een "absolute leugen". De Amerikaanse Onderminister Bolton van Buitenlandse Zaken beschuldigde Cuba ook van het exporteren van de technologie van biologische wapens aan "schurkenstaten".

De Cubaanse president verklaarde voor de televisie: "Jullie kunnen niet het geringste bewijs voorleggen, simpelweg omdat het niet bestaat." Volgens de president zijn de beschuldiging bedoelt om de normalisering van de betrekkingen tussen Amerika en Cuba te dwarsbomen.

Op uitnodiging van Fidel Castro brengt de voormalige president van Amerika Jimmy Carter een bezoek aan Cuba. Dit is voor het eerst sinds 43 jaar dat een (ex)president een bezoek brengt aan Cuba. Of Carter een einde kan maken aan de blokkade tussen de VS en Cuba lijkt voor als nog onwaarschijnlijk.


Hevige overstromingen in China

In het noordwesten van China zijn zeker meer dan zeventigduizend mensen dakloos geworden door hevige overstromingen. In de afgelopen drie dagen viel bijna net zoveel regen want normaal in een half jaar valt.

Volgens het Chinese persbureau Nieuw-China hebben meer dan een half miljoen inwoners van de autonome regio Xiniiang te maken met de gevolgen van de watersnood. Bijna 90.000 huizen zijn verwoest en meer dan 120.000 stuks vee zijn verdronken. Voor de mensen waarvan hun huizen zijn verdreven worden tenten beschikbaar gesteld aldus het persbureau.

In het gebied midden in China stijgt de rivier Jangtse sterk. Volgens de krant China Daily bereiden de mensen zich op het ergste voor, want er is nog meer neerslag voorspeld.

China heeft de laatste jaren tussen april en augustus te maken met veel neerslag en hevige overstromingen. Sinds april is net zoveel regen gevallen als normaal in tweeënhalf jaar in de Centraal-Chinese provincie Hunan, daarmee is een record bereikt. Op veel plaatsen worden dijken langs de Jangtse verzwaard om doorbraken te voorkomen.

Ook doofpot RK-kerk Nederland bij sexueel misbruik

Uit onderzoek van het NRC-Handelsblad blijkt dat de rooms-katholieke kerk in Nederland gevallen van seksueel misbruik stelselmatig geheim houdt. Woordvoerders van de zeven bisdommen bevestigen dat deze geen aangifte doen.

Bovendien blijkt dat de bisdommen niet altijd optreden tegen ontspoorde geestelijken. Priesters die zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik kregen elders vergelijkbare functies. Pedofiele affaires van geestelijken en gevallen van seksueel misbruik worden meestal buiten de publiciteit gehouden en niet aan het openbaar ministerie gemeld.

De katholieke kerk is onder meer in de Verenigde Staten in opspraak geraakt door een reeks van seksuele schandalen met priesters. De bisdommen in Nederland handelen met het binnenskamers houden van affaires net als de bisdommen in Amerika.

Voetbal: Ajax zondag in nieuwe uittenues

Het nieuwe shirtjeAanstaande zondag in de bekerfinale van de Amstel Cup is Ajax te zien in nieuwe shirtje. De shirtjes zijn speciaal ontworpen door sponsor Adidas volgens een speciaal concept. Daarbij zijn twee lagen gebruikt. De binnenste laag zorgt voor bewegingsvrijheid en luchtcirculatie terwijl de buitenste laag de speler beschermt voor verschillende weersomstandigheden. Dit nieuwe concept zal ook worden gebruikt door de landen Frankrijk, Argentinie, Japan, China, Duitsland, Saudi-Arabie, Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en Zweden die deelnemen aan het WK voetbal in Japen en Zuid-Korea.

De shirtjes zijn blauw van kleur en lijken veel op de shirts die Ajax halverwegen de jaren tachtig hanteerde toen Ronald Koeman nog speler was in Amsterdam.

Als Ajax zondag de finale wint zal het team worden gehuldigd op het Leidseplein in Amsterdam.

Foto: Ajax.nl

LPF: Langendam mogelijk nieuwe voorzitter

da_blonde had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kandidaat-Kamerlid Janssen van Raay heeft vanochtend op radio 2 gezegd dat secretaris/penningmeester P. Langendam naar voren is geschoven als de nieuwe voorzitter van de Lijst Pim Fortuyn. De Lijst zat zonder voorzitter omdat Pim Fortuyn behalve lijstaanvoerder ook de voorzitter van de partij was.

Gisteren ontstond onduidelijkheid omdat de huidig vice-voorzitter J. Dost zich tijdens een uitzending van NOVA op wierp als de nieuwe voorzitter. Volgens Dost is er een campagne tegen hem gaande om hem te weren in de top van de partij.

De kandidaat-Kamerleden en het bestuur van de partij komen vanmiddag in Rotterdam bijeen om zich te beraden over de situatie.

Oprichter De Booij stapt op

Eén van de oprichters van de Lijst Pim Fortuyn, Albert de Booij, rechterhand van Pim Fortuyn, heeft zijn medewerking aan de Lijst Pim Fortuyn stopgezet. Hij zegt hiertoe maandag te hebben besloten, na de moord op Fortuyn.

De Booij had al eerder, voor de moord, aangegeven op termijn te zullen stoppen. Hij had als datum 16 mei in zijn hoofd, de dag na de verkiezingen. Door de moord is dat een paar dagen eerder geworden.

Volgens De Booij is hij alleen betrokken geraakt bij de Lijst Pim Fortuyn omdat hij "zijn vriend Pim" wilde helpen. Niet omdat hij politieke aspiraties had. Op het moment dat Fortuyn een goede organisatie om hem heen had zou De Booij hebben willen terugtreden.

De Booij ontkent dat zijn vertrek iets te maken heeft met de ruzie die in het bestuur van de Lijst Pim Fortuyn is uitgebroken over het leiderschap. Het enige doel van De Booij was om een goede organisatie om Fortuyn heen te bouwen.

NRC: VVD profiteert van dood Fortuyn

qube808 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD lijkt in electoriaal opzicht te profiteren van de dood van Pim Fortuyn. Volgens een onderzoek door journalisten van het NRC-Handelsblad, gehouden onder 600 mensen verspreid in 30 buurten door het land, keren vooral oud VVD-stemmers na de moord op Fortuyn terug naar hun partij.

Van de 345 mensen die eerder aangaven niet op Fortuyn te stemmen, zeiden na diens dood slechts twee dat nu wel te doen. Van de LPF-stemmers vorige week zegt 55% toch te stemmen op de lijst. Bijna 22% twijfelt nu, de overige 23,4% zal op 15 mei niet gaan stemmen of nu een andere partij kiezen. Velen van hen keren terug bij de VVD.

PvdA

De PvdA lijkt niet te profiteren van de nu ontstane situatie: Voormalige PvdA-stemmers die vorige week nog op Fortuyn wilden stemmen, keren niet terug, maar blijven - vooralsnog - de Lijst Pim Fortuyn trouw, zijn gaan twijfelen of blijven thuis.

De PvdA zal het de komende dagen moeilijker hebben dan de VVD om kiezers terug te winnen. De voormalige PvdA-kiezers lopen naar alle kanten weg.

Thuisblijvers

Een grote onzekerheid voor de Lijst Pim Fortuyn is dat ruim 30% van zijn aanhang bestaat uit mensen die vier jaar geleden zijn thuisgebleven. Of de partij zonder haar lijsttrekker deze mensen er toch toe kan bewegen woensdag de gang naar de stembus te maken kan 5 tot 10 zetels uitmaken.

Arrows: schadeclaim tegen Verstappen

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen krijgt tegengas van zijn voormalig werkgever Arrows. De formule 1-coureur had een claim van 3,9 miljoen dollar ingediend wegens het verbreken van zijn contract, maar de renstal zou nu in reactie daarop een schadeclaim van 8 miljoen dollar hebben ingediend bij de Nederlander. De coureur zou met zijn uitspraken verantwoordelijk zijn voor het afketsen van een sponsorcontract.

Verstappen werd vorig jaar nog aangekondigd als rijder voor dit seizoen. Enkele maanden later twijfelde men aan zijn kwaliteiten. Dit zou de coureur destijds zijn medegedeeld, aldus teambaas Tom Walkinshaw. De keuze voor Heinz-Harald Frentzen zou dus ook niet als een verrassing zijn gekomen.

De juridische afwikkeling wordt door de tegenclaim nu door Arrows verder gerekt.

Ken jij de FOK! F1-manager al?

Voetbal: WK-arbiter in Brazilie geschorst

De Braziliaanse scheidsrechter Carlos Eugenio Simon, die door de FIFA is geselecteerd voor de eindronde van het WK in Japen en Zuid-Korea, is in zijn eigen land geschorst omdat hij een reeks van fouten onderging tijdens een bekerfinale wedstrijd.

De baas van de scheidsrechterscommissie verklaarde: "Simon heeft verscheidene keren een spelsituatie verkeerd beoordeeld en daardoor het resultaat van de wedstrijd beïnvloed"

Wel zal de scheidsrechter fluiten in Japan en Zuid-Korea, omdat de strafmaat nog niet is bepaald. Tevens zal de FIFA niet worden ingelicht.

Referendum in Irak over positie Hussein

De Irakese bevolking mag zich dit jaar in een referendum uitspreken over de president. Dit meldde de ochtendbladen vandaag. Het is vrijwel zeker dat Saddam Hussein de meerderheid krijgt en aangesteld wordt voor een nieuwe termijn van zeven jaar.

De 65-jarige staatshoofd kreeg in 1995 tijdens een referendum meer dan 99% van de kiezers achter zich. Hussein is staatshoofd sinds 1979.

afstudeerfeestjes

Als je begint met studeren lijkt het nog zo ver weg, maar naarmate de studiejaren verstrijken wordt je er langzaam aan herrinert dat het afstuderen in zicht komt. Met de jaren die verstrijken neemt evenredig ook het aantal afstudeerfeestjes toe. Tijd voor een moment van bezinning met veel lol, onthoude annekdotes cq. verhalen en bier, veel bier. (Inderdaad... je leest het goed.... BIER... het is immers een studentenfeestje met gebral en daarbij passen geen BreeZaHR´S ) Momenten waarop je andere vrienden leert kennen van de afgestudeerde en wat andere inside informatie kan vergaren. Met andere woorden, leuke feestjes met genoeg gespreksstof en hilarische momenten.

Veels te vroeg kwamen we al ter plaatse met als gevolg dat het verplicht bier voorproeven was. Het mag gezegd worden dat bier waarop geen druk staat niet te drinken is. Een probleem wat snel op te lossen is waarmee het volgende probleem zichtbaar werd... de dames in kwestie hadden immers de grootste moeite om mooie glazen bier te tappen. Voor het echte vakmanschap blijft het mannelijk ras gelukkig nog nodig want hierdoor kon ik de bardienst overnemen

Leuke van achter de bar staan is natuurlijk de mogelijkheid dat je echt iedereen met de stompzinnigste reden kunt aanspreken. Zo kwam ik aan de praat met een meisje wat even alleen aan de bar zat. Ik moest er na enkele stompzinnige acties achterkomen dat ze de zus was van de afgestudeerde. Het genante van de situatie... ik had haar al 1 keer eerder ontmoet. Enige wat me vrij pleite was dat dat 5 jaar geleden was en dat ze toen bruin/donker haar had, iets wat nu geblondeerd was. Genoeg reden in ieder geval om weer eens bij te praten met behulp van iets te veel biertjes.

Jammer genoeg moet aan alles een einde komen, er moet immers gewerkt worden de volgende dag... op het belachelijke tijdstip van 6:30. Veels te luidruchtig kom ik thuis om nog enkele uurtjes slaap te pakken. Met een flinke kater en ochtendhumeur mijn werk beginnend vraag ik mij af wat ik nog herrinner van de avond tevoren. Ohja.... dat blondje

Overigens heb ik het nog beter gedaan dan broertjelief. Alles beter dan prullenbakken op station utrecht onderkotsen of zwervers die je proberen te bestelen

De Hond: LPF wordt niet de grootste

Opinie onderzoeker Maurice de Hond verwacht niet dat de Lijst Pim Fortuyn de grootste partij wordt op 15 mei. In NOVA zei de Hond vanavond dat onderzoek onder zwevende kiezers, dat vandaag al is opgestart, daar op wijst.

Volgens De Hond had de LPF als Fortuyn nog geleefd had kunnen rekenen op maximaal 35 tot 40 zetels. Vooral veel zwevende kiezers zouden dan op het laatste moment hebben besloten om op Pim Fortuyn te stemmen.
Maar nu Fortuyn dood is zullen veel zwevende kiezers óf niet-, óf op een andere partij (vooral CDA) stemmen. De kiezers die eerst niet op Fortuyn zouden stemmen, maar uit medeleven nu wel op LPF gaan stemmen, zijn volgens hem ver in de minderheid.

De Hond schat de LPF nu in op maximaal zo'n 25 zetels.


LPF had de grootste kunnen worden, met Pim als premier
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.