Enschede herdenkt vuurwerkramp

Enschede herdenkt op 11 en 13 mei de vuurwerkramp die 13 mei in 2000 plaatsvond. Op elf mei is een dag die bedoeld is voor de oud bewoners. Er is een expositie met foto's en videobeelden te bekijken en de kinderen kunnen zich uitleven met allerlei spelletjes. Wat veel aandacht zou trekken is de Maquettes en tekeningen die te zien zijn van de nieuwe bouwplannen.

Volgens burgemeester J. Mans van Enschede toont de stad een enorme veerkracht. "We zitten volop in een proces van wederopbouw. De ramp poets je echter niet weg. Iedereen geeft het op z'n eigen manier een plekje."

Op maandag dertien mei is de dag dat de vuurwerkramp twee jaar geleden plaatsvond. Er is een officieel herdenkingsprogramma. Op maandag zullen alle vlaggen in Enschede halfstok hangen en krijgen de mensen de gelegenheid om bloemen te leggen bij het zogeheten Bloemenmonument aan de Deurningerstraat. De moskeeŽn en de kerken zullen ook maandag de deur open hebben staan. En tussen 14.00 en 15.00 uur komen kinderen van de basisscholen bijeen rond een kunstwerk.