CDA wil actie tegen Maroc.nl

De Koninklijke Marechaussee en de Utrechtse politie die al enige tijd personeelsadvertenties hadden lopen op de website www.Maroc.nl hebben deze verwijderd nadat het CDA en het IsraŽlisch informatiecentrum (CIDI) alarm hadden geslagen over de website.

Het forum van de website voor jonge Marokkanen is de laatste tijd verworden tot een anti-Westers geheel waarop verder veel steunbetuigingen aan de Palestijnen en racistische leuzen stonden. De leden van het forum gebruiken bovendien als signature foto's (die dus in iedere post terugkomen) waarop Bin Laden, wapens, lijken van gedode Palestijnen en Hamas leden in strijders outfit te zien waren.

"Hiermee willen wij natuurlijk niet worden geassocieerd", aldus een woordvoerder van de Utrechtse politie. "We willen alleen in neutrale media adverteren", aldus een zegsvrouw van de Koninklijke Marechaussee.

Het CDA is woedend dat politie en marechaussee al maandenlang personeel blijken te werven op dergelijke websites. "Het is toch absurd dat instellingen die onze rechtsstaat moeten beschermen, personeel werven in media die oproepen tot racisme en antisemitisme en waar wapens te koop worden aangeboden", aldus Kamerlid Maxime Verhagen, die de zaak bovendien bij het kabinet gaat aankaarten.

Bovendien wil het CDA dat minister De Vries (Binnenlandse Zaken) optreedt tegen websites met racistische teksten.

Paar voorbeelden op Maroc.nl
Pim Flikkertuyn neemt niets terug van Islam uitspraken
Dat wat omgaat in het hoofd van een jood

=
Inmiddels heeft de leiding van Maroc.nl de meeste gewraakte foto's vandaag verwijderd. Een voorbeeld valt nog in dit topic te zien