Vrijspraak voor Pierre van Hooijdonk

Tryllian had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pierre van Hooijdonk ontloopt een schorsing naar aanleiding van de rode kaart die hij in de wedstrijd tegen de Graafschap kreeg. Volgens de tuchtcommissie van de KNVB heeft van Hooijdonk zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De commissie baseert dit op de televisiebeelden en de verklaring van vierde official Fred Sterk.

In de bewuste wedstrijd leek Van Hooijdonk zich schuldig te maken aan het slaan van tegenstander René Bot. Hij werd met rood van het veld gestuurd en kreeg later een schikkingsvoorstel van 3 wedstrijden schorsing voorgelegd door de aanklager van de KNVB. PI-Air ging hier niet mee akkoord.

Volgens Van Hooijdonk was er absoluut geen opzet in het spel. "René Bot hield me vast toen ik diep wilde gaan en ik wilde hem van me afschudden. Daarbij raakte ik hem met de buitenkant van mijn hand. Er was absoluut géén sprake van een elleboogstoot of opzet, zoals de vierde official beweerde. René heeft dat later ook bevestigd. Ik vind het wel opmerkelijk dat de vierde official van alles gezien meent te hebben, terwijl hij vanuit zijn positie zo ongeveer het slechtste zicht van allemaal had. René liep namelijk precies tussen de official en mij in."