FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 1 mei 2002

Finale CL: Bayer Leverkusen - Real Madrid

De finale van de Champions League die dit jaar op 15 mei in Glasgow wordt gespeeld gaat tussen Bayer Leverkusen en Real Madrid.

Gisteren eindigde de wedstrijd in Leverkusen tussen Bayer Leverkusen en Manchester United in 1-1. De eerste wedstrijd eindigde ook in een gelijkspel (2-2). Keane maakte de eerste goal voor Manchester United in de eerste helft, waarna Neuville vlak voor rust de gelijkmaker scoorde. Doordat Bayer Leverkusen meer doelpunten had gemaakt in de wedstrijd in Manchester gaan ze door naar de finale.

Vandaag eindigde de wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona in Madrid in een 1-1 gelijkspel. Real Madrid had de eerste wedstrijd in Barcelona al met 2-0 gewonnen. Raul opende de score in de eerste helft voor Real Madrid met een schot in de kruising, vervolgens maakte Barcelona in het begin van de tweede helft gelijk door een eigen doelpunt van Helguera. Barcelona probeerde nog wel aan te zetten, maar dit leidde niet echt tot goede kansen, waardoor het bij 1-1 bleef en Real Madrid doorgaat naar de finale.

Bolkestein: Fortuyn als premier een ramp

Oud VVD-leider, en tegenwoordig EU-commissaris, Frits Bolkestein heeft vanavond in Amsterdam keiharde kritiek geuit op Pim Fortuyn in het NOS-Journaal. Volgens hem slaat Nederland een plee-figuur als Fortuyn het tot premier schopt.

''God verhoede dat''

Bolkestein moet er niet aan denken dat Fortuyn naast Europese-leiders als Blair, Chirac, Schröder en ''noem maar op'' komt te staan. "Als dat werkelijk zou gebeuren, en God verhoede dat, dan zou Nederland in de wereld een plee-figuur slaan, werkelijk potsierlijk".

Toch vindt Bolkestein dat de politiek Fortuyn niet op voorhand moet uitsluiten van deelname aan een regering, mochten veel stemmers toch op de Lijst Pim Fortuyn stemmen.

Fortuyn

Fortuyn heeft inmiddels gerageerd op de kritiek van Bolkestein: Hij vindt dat Bolkestein zijn mond moet houden, "zeker voor iemand die vier jaar geleden het land ontvluchtte (naar Brussel), in plaats van indertijd zijn verantwoordelijkheid als lijsttrekker en fractie-voorzitter te nemen".

Melkert ''walgt'' van Fortuyn

PvdA lijsttrekker Ad Melkert heeft vandaag, op een verkiezingsbijeenkomst in Maastricht, gezegd dat hij walgt van "het cynisme en de oppervlakkigheid" van Pim Fortuyn. Volgens Melkert heeft Fortuyn Nederland niets te bieden.

Ook minister-president Wim Kok liet zich uit over de kritiek op Paars van Fortuyn. Maar hij noemde ook Balkenende in zijn speech: ''Balkenende en Fortuyn maken een karikatuur van de werkelijkheid. We hebben de afgelopen acht jaar veel goeds gedaan. Er is nauwelijks nog werkloosheid, die hebben wij als sociaal-democraten tot een einde gebracht. Stem met je hart, en houd je hoofd erbij".

Fortuyn

Pim Fortuyn liet in een reactie aan het NOS-journaal van 22:00 weten dat Kok zijn boekje als premier ver te buiten gaat: ''Ik word afgeschilderd als racist, als vreemdelingenhater en zou de problemen in dit land overdrijven en er een karikatuur van maken? Het is de kiezer die op 15 mei beslist of ik gelijk heb of niet, en niet meneer Kok of meneer Melkert".

Doden bij brand in Algerijnse gevangenis

Bij een brand in een Algerijnse gevangenis zijn woensdag veertien doden gevallen en elf anderen raakten gewond.

De gevangenen in de Serkadji-gevangenis in de hoofdstad Algiers staken hun matrassen in brand na een incident tussen een bewaker en één van de gevangenen die zelfmoord probeerde te plegen. Door de brand ontstond er een grote giftige rookwolk, waardoor de veertien gevangenen stikten.

Dit is de tweede grote brand in een Algerijnse gevangenis, want begin april ontstond er in de Chelgoum-Laid gevangenis ook al een brand en daarbij kwamen twintig gedetineerden om het leven.

Veel van de gedetineerden zijn extreme moslims die ter dood zijn veroordeeld of een levenslange straf hebben gehad voor hun betrokkenheid bij de guerrillaoorlog. Algerije heeft sinds 1993 geen doodstraffen meer voltrokken.

Huldiging Ajax verplaatst naar 5 mei

Doopy-X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Amsterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat als Ajax zondag kampioen van Nederland wordt, de huldiging 's avonds plaats zal vinden op parkeerplaats P2 bij de ArenA. Eerder had de gemeente aangekondigd dat de huldiging op maandag 6 mei op het Museumplein zou plaatsvinden.

Er was door de fans echter kritiek op 6 mei. Veel fans wilden de huldiging 's avonds na de wedstrijd tegen NEC. De gemeente ging hier oorspronkelijk niet mee akkoord omdat er een bevrijdingsfestival is op het Museumplein op 5 mei.

De huldiging begint om 18.00 uur op parkeerterrein P2 bij de ArenA, mocht Ajax kampioen worden van Nederland.

Nintendo betaalt gamers om te spelen

Cheiron en Bzzje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ideale vakantiebaantje voor die-hard gamers bestaat. Nintendo Amerika wil ongeveer 50 mensen zo'n 100 dollar per dag betalen om de GameCube en GameBoy-handheld te demonstreren bij concerten, festivals en in winkelcentra.

Het idee is de gelukkigen de hele zomer lang te laten gamen. "Voor gamers beslist het meest ideale vakantiebaantje", aldus Peter MacDougall, adjunct-directeur bij Nintendo. Kandidaten moeten tenminste 18 jaar zijn.

Vanaf 13 mei kunnen geïnteresseerden op www.nintendostreetteam.com online solliciteren.

Junks bezetten bus in Heerlen

Sadkingbilly en WWtje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twintig harddrugsgebruikers hebben vandaag de Heerlense 'junkenbus' bezet. Hiermee willen zij protesteren tegen de sluiting van deze nachtopvang per 1 mei. Ook willen de verslaafden regulering van de handel in harddrugs, het verstrekken van medische heroïne en structurele huisvesting voor verslaafden.

De bezetters eisten daarna op het gemeentehuis een gesprek met de burgemeester. In dat gesprek liet burgemeester Sakkers van Heerlen weten voorstander te zijn van het medisch verstrekken van heroïne.

De eis om de bus open te houden wees hij van de hand wegens klachten uit de naburige wijken over de overlast.
Men gaat nu op zoek naar alternatieve nachtopvang voor junks.

[Voetbal] Jon Dahl Tomasson naar AC Milan

Zoals Fok! al eerder meldde gaat Jon Dahl Tomasson zijn huidige club Feyenoord verlaten.

Tomasson speelt volgend seizoen bij AC Milan. De Deense international van Feyenoord doorstond vandaag een medische keuring in Milan en tekende daarnaast een contract tot en met de zomer van 2006.

2,5 miljoen euro per jaar
De Deen zou volgens media uit eigen land 2,5 miljoen euro per seizoen verdienen. Het was al langer duidelijk dat Tomasson Feyenoord zou verlaten. Feyenoord ging niet akkoord met de financiële eisen die Tomasson en zijn zaakwaarnemer Emiel Miedema stelden.

Hij speelde al sinds de zomer van 1998 bij de Rotterdammers en scoorde 55 keer in 122 competitiewedstrijden. De Deense aanvaller kwam over van Newcastle United die hem een jaar eerder hadden overgenomen van SC Heerenveen. Tomasson is de derde Deen bij de Milanezen.

[UPDATE] ETA-bom ontploft bij stadion Real

Vanavond is er voor het stadion van Real Madrid een autobom geëxplodeerd en daarbij vielen acht gewonden. De omgeving rond het stadion was al eerder ontruimd nadat er bij de politie een telefoontje was binnengekomen van de ETA dat er een aanslag zou komen.

Vlak na de bomaanslag ontplofte er nog een tweede bom in Madrid, vermoedelijk hebben de daders van de aanslag bij het stadion hun vluchtauto opgeblazen. Bij de tweede ontploffing vielen er geen gewonden.

Vanavond wordt de wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcalona gewoon gespeeld.

UPDATE 20.02

Op dit moment is er een overleg of de wedstrijd wel door gaat aan het overleg nemen de Madrileense politie, de gemeentelijke autoriteiten en bestuursleden van beide clubs deel.

Bij de eerste ontploffing zijn zeker tien auto's in brand gevlogen.

UPDATE 20.10

Zonet is besloten dat de wedstrijd gewoon doorgaat. De aftrap is om 20.30. Het aantal gewonden is op dit moment opgelopen tot 17

Foto :



megamuch, static ,Smirnoff en Slambam_ bedankt voor de newssubmit

Turk gestraft voor dood Leeds-fans

Superbuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Turkse rechtbank heeft de hoofdverdachte in de zaak rond de dood van twee Leeds United fans veroordeeld tot vijftien jaar cel.

Voorafgaande aan de halve finale wedstrijd twee jaar geleden van de UEFA Cup tussen Galatasaray en Leeds United ontstonden er rellen, daarbij werden twee supporters van de Engelse club doodgestoken. Vier andere fans werden veroordeeld tot drie maanden cel omdat zij hadden meegedaan aan vechtpartijen die leidden tot de dood van de twee Britten.

Nabestaanden Lisa Lopes woedend over foto

Familie van de verongelukte zangeres Lisa Lopes is geschokt door een foto van haar levenloze lichaam die over internet waart. Op de foto is de Amerikaanse zangeres van TLC te zien in een roze pyjama, met een bebloed hoofd en warrig haar. De foto lijkt te zijn gemaakt in het Hondurese mortuarium, waar sectie op haar lichaam is gepleegd.

Lisa Lopes verloor afgelopen donderdag in Honduras de macht over de stuur van een auto met acht medepassagiers. De zangeres was de enige die het ongeluk niet overleefde. Morgen wordt ze in Atlanta begraven.

Haar groep TLC gaat na het overlijden verder als duo.

Vrouwen treuzelen meer dan mannen

WWtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meeste mannen wisten het al, maar het is nu ook bewezen: Vrouwen hebben erg veel tijd nodig om de deur uit te gaan. Het absolute minimum ligt op 21 minuten. Dit is gebleken uit een enquête onder 2000 vrouwen.

Een tiende van de ondervraagde vrouwen geeft toe meer dan een uur nodig te hebben om zich 's morgens klaar te maken voor het vertrek naar hun werk. Voor een middagje winkelen is de voorbereidingstijd korter. Slechts acht procent heeft daar een uur voor nodig. Ook is gebleken dat hoe later het is, hoe meer tijd de vrouwen nodig hebben voor vertrek. Bij het uitgaan ligt het minimum aantaal minuten op 54. Is dit in combinatie met een man, dan heeft een vrouw minstens 59 minuten nodig.

Kritiek op topsalaris manager Foster Parents

we4them had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is onrust onstaan bij Foster Parents over het salaris van interim-manager Rolph Pagano. Hij verdiende zo'n 18.000 euro per maand voor drie dagen werk in de week. De vereniging van "Verontruste Foster Parents" is geschokt. Zij vinden het slaris ongepast voor een non-profitorganisatie die het geld wel beter kan besteden.

Vorig jaar kwam Foster Parents ook al in het nieuws toen bekend werd dat maar de helft van het ontvangen geld naar een goed doel ging.

NIPO peiling: Fortuyn gaat VVD voorbij

Uit de jongste peiling van 2Vandaag/NIPO blijkt dat de winnaars van het RTL4 Soundmix-debat zowel winnen als verliezen: Pim Fortuyn wint één zetel en Paul Rosenmöller's GroenLinks verliest er één.

De PvdA houdt zijn 30 zetels vast. Het CDA haar 29 zetels. De VVD verliest één zetel, en is ingehaald door de Lijst Pim Fortuyn. Leefbaar Nederland pikt er na een tijd van verlies weer eens een zeteltje bij, en stijgt naar 4.

Er werd door het NIPO ook onderzoek gedaan naar de gewenste coalitie:

21% van de Nederlanders heeft voorkeur voor de coalitie CDA/VVD/lijst Fortuyn,
12% wil een centrum-links kabinet van CDA, PvdA en GroenLinks
21% weet het nog niet of heeft geen voorkeur.


De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 30 (-15)
VVD ---> 24 (-14)
CDA ---> 29 (-)
D66 ---> 7 (-7)
GroenLinks ---> 14 (+3)
SP ---> 7 (+2)
ChristenUnie ---> 6 (+1)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 4 (+4)
Lijst Pim Fortuyn ---> 26 (+26)
Ver. Senioren Partij ---> 1 (+1)

Uitslag NIPO peiling vorige week staat hier.

Illegalen welkom bij vakbond FNV

Illegalen hadden sinds kort in Nederland al een eigen vakbond, maar nu kunnen ze ook lid worden van een heuze FNV-vakbond. FNV-voorzitter Lodewijk De Waal heeft dit in zijn 1 mei-toespraak gezegd.

Eerder wilde het FNV geen illegalen hebben als lid, maar die mening is herzien: Volgens De Waal blijft de FNV tegen illegale tewerkstelling, maar niet tegen illegale werknemers. "Moeten we niet zeggen: ze mogen hier niet zijn, maar ze zijn er en ze werken hier? Wij laten collega's niet zakken", aldus De Waal.

Fortuyn

In zijn toespraak adviseerde De Waal wederom om op 15 mei niet op Pim Fortuyn te gaan stemmen: "Een man als Fortuyn demoniseert illegalen."

7 jaar cel voor dodelijke verkeersruzie

De man die vorig jaar een automobilist pardoes doodschoot, omdat hij te lang stil stond, is door de rechtbank in Amsterdam vandaag tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De 21-jarige dader schoot in oktober een 23-jarige Amsterdammer dood na een verkeersruzie in de Reguliersdwarsstraat in de hoofdstad. Eén maand later stak de man in het huis van bewaring een medegedetineerde neer met een balpen. Het slachtoffer werd geraakt in zijn rechter hartkamer en overleefde de aanval ternauwernood.

De eis, twee weken geleden, was twaalf jaar celstraf.

Fortuyn voorstander legalisatie softdrugs

Pim Fortuyn van de Lijst Pim Fortuyn is een voorstander van de legalisering van softdrugs. ,,Als je het mag roken, waarom zou je het dan niet mogen verhandelen?'', zo laat ''professor'' Pim in het gratis ochtendblad Spits weten.

De opvatting van Fortuyn staat loodrecht op de mening van de VVD en het CDA, die volgens Fortuyn als coalitiepartner mogelijk zijn. Het CDA-plan om het roken van een joint niet meer te gedogen, verwijst hij al helemaal naar de prullenmand. ,,Moet ik jongeren arresteren die een stickie roken? Ik dacht het niet!.''

Mega vangst XTC-pillen

De Nederlandse politie heeft de grootste XTC-drugsvangst ooit gedaan: in Zierikzee werden ruim 1,2 miljoen XTC-pillen aangetroffen in een zeiljacht. Het schip dat onder Poolse vlag voer had als uiteindelijke bestemming het Caribisch gebied.

De mega-drugsvangst werd op 19 april al gedaan; later zijn drie mannen met de Poolse nationaliteit opgepakt in Antwerpen. De verdachten zitten vast in afwachting van hun uitlevering aan ons land.

Eergisteren werden twee vrouwen van 49 en 23 jaar (met een dubbele nationaliteit: Nederlands-Pools) en een 45-jarige Turks/Nederlandse man in Spijkenisse aangehouden. Zij worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Christelijke muziek legaal downloaden

Het Internetmuziekbedrijf Liquid Audio Inc. en platenmaatschappij EMI is maandag een downloadservice voor Christelijke muziek begonnen, genaamd "Burn it first". Deze service is uniek omdat het zich maar op één muziekstijl richt.

Veel christelijke artiesten staan onder contract bij EMI. Gebruikers zullen een vast bedrag moeten betalen per maand, om twintig nummers te downloaden. Voor een toeslag kun je nog eens vijf nummers extra krijgen.

Duran Duran come-back in oude bezetting

Duran Duran is de afgelopen weken druk in de studio in Londen bezig geweest met het opnemen van een nieuwe CD. Duran Duran is sinds 2 maanden weer terug in de oude bezetting. In 1985 verlieten Andy Taylor en Roger Taylor de groep, waarna Nick Rhodes, John Taylor (overigens zijn de 3 Taylors geen familie van elkaar) en Simon le Bon met zijn drieen verder gingen. Later nog versterkt door Warren Cuccurullo, die de band afgelopen maart verliet. Nu 17 jaar later denkt Duran Duran weer een come-back te maken in de originele bezetting.

Twee weken lang werkten zij in de studio met hun toenmalige producer Nile Rodgers. De plaat zal begin in de komende weken afgerond worden en naar alle waarschijnlijkheid begin deze zomer uitkomen.


Duran Duran anno 2002


Nick Rhodes heeft tevens een CD gemaakt met Stephen Duffy onder de naam The Devils, welke op 17 juni uitgebracht wordt. De titel van deze CD is "Dark Circles". Stephen "Tin Tin" Duffy had in 1982 een kleine hit met de single "Kiss Me".

Zware straf Olympisch kunstrijden

mr.db had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Internationale schaatsunie (ISU) heeft dinsdag het omstreden jurylid, bij het kunstrijden, Marie-Reine Le Gougne zwaar gestraft. De Française mag de komende drie jaar geen enkele functie meer vervullen in een wedstrijd die de ISU organiseert.

Dat houdt in dat ze in die periode elke internationale activiteit bij het kunstrijden kan vergeten. Boze tongen beweren dat Le Gougne in Salt Lake City bij het onderdeel paarrijden onder druk zou zijn gezet om haar voorkeur uit te spreken voor het Russische tweetal Beresjnaja/Sicharoelidze boven het Canadese koppel Sale/Pelletier. Door haar stem wonnen de Russen goud en de Canadezen zilver. Dat zorgde voor veel ophef, aangezien Sicharoelidze, tijdens de kür, een flinke uitglijder maakte.

Na ingrijpen van de ISU en het IOC kregen de Canadezen alsnog goud uitgereikt. Het goud van de Russen bleef echter onaangetast zodat er twee Olympische kampioenen waren.

Brazilianen kloonden koe en kregen een stier

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Brazilie stonden wetenschappers letterlijk raar te kijken toen er een kalf geboren werd. Zij verwachtte namelijk een vrouwelijk kalfje, die gekloond was van een volwassen koe, maar ze kregen een mannelijk kalfje. Het vermoeden bestaat dat er een vergissing in het laboratorium gemaakt is. Het zou ook nog kunnen dat de koe op een natuurlijk wijze gedekt is door een stier. Een DNA-onderzoek moet aantonen welke van de twee mogelijke gebeurtenissen de verrassing heeft veroorzaakt.

Het is overigens niet het eerste gekloonde kalf, dat in Brazilie geboren is. Het is wel mogelijk dat het het eerste gekloonde kalf is, voortgebracht uit lichaamscellen. Het enige wat de wetenschappers nu moeten verklaren is het feit hoe ze het kalf hebben kunnen klonen, als dat waar is, met behulp van cellen uit een oor van een koe.

Boek van Balkenende verschenen

Twee weken voor de Tweede-Kamerverkiezingen kon de ,,echte'' hoogleraar in de politiek niet achter blijven: Vandaag is er een boek verschenen van professor Balkenende, lijsttrekker van het CDA, waarin hij zegt dat het in Nederland anders en beter moet. De titel van het boek (een pleidooi in boekvorm; het is een bundeling lezingen) is dan ook ,,anders en beter''.

Volgens Balkenende moet het anders omdat de oplossingen gedurende acht jaar Paars niet toereikend waren. Het moet beter omdat paars niet is losgekomen van gewoon ,,staat-markt denken''.

Bescheidenheid siert Balkenende: Het boek is uitgebracht in een oplage van 7000 exemplaren. Van het boek van Fortuyn, De puinhopen van 8-jaar Paars, zijn er inmiddels zo'n 100.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

PvdA-voorzitter: Kok zat fout bij benoeming Van Kemenade

PvdA-voorzitter Ruud Koole is van mening dat premier Kok ten onrechte Van Kemenade minister van staat heeft gemaakt. Ruud Koole zegt dat in een interview met weekblad Nieuwe Revu.

Van Kemenade, oud-minister en oud-commissaris van de koningin in Noord-Holland, concludeerde in 1998 uit een onderzoek dat onder zijn leiding plaatsvond, dat er bij Defensie en met name bij de Koninklijke Landmacht niet bewust informatie over de gang van zaken rond Srebrenica was achtergehouden. Het Niod stelde in zijn rapport van 10 april vast dat daar wel sprake van was.

Koole vindt dat premier Kok, achteraf gezien, had moeten wachten met een eventuele benoeming van Van Kemenade totdat het Niod-rapport, over het Srebrenica-drama, zou zijn gepubliceerd. Volgens Koole wist de premier dat het Niod ook zou ingaan op het onderzoek van Van Kemenade.

,,Wat het Niod zegt, is nogal wat. Op grond van wat ik nu weet over een doofpot, die volgens het Niod niet door Van Kemenade aan het licht is gebracht, kan mijn slotsom niet anders zijn dat Van Kemenade geen minister van staat had mogen worden'', aldus Koole.

Moeder 5-jarige drugskoerier aangehouden

De Colombiaanse politie heeft een vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht dat ze haar vijfjarige dochtertje drugs heeft laten smokkelen naar de VS. Het meisje werd vorige maand op vliegveld John F. Kennedy in New York aangehouden door de douane.
Myriam Conde zou een kilo heroïne in de bagage van het meisje hebben gestopt. Op 18 april zette ze haar dochtertje op de luchthaven van Cali op een vlucht naar de VS. Het meisje werd na haar aanhouding door de kinderbescherming ondergebracht bij een pleeggezin.

,,Deze vrouw ronselde mensen om drugs te smokkelen'', aldus een woordvoerder van de Colombiaanse politie. ,,Maar in dit geval besloot ze haar eigen kind hiervoor te gebruiken.'' Volgens de politie was Conde ook van plan om haar zoontje van acht jaar als smokkelaar in te zetten.

De moeder bracht haar dochtertje vijf jaar geleden ter wereld in een Amerikaanse gevangenis waar ze een straf uitzat voor drugssmokkel. Ze werd op de luchthaven van Miami gepakt met een hoeveelheid heroïne die ze verstopt had in haar schoenen.

Dreigend pensioengat door te lage premies

Volgens voorzitter A. Oosenbrug van het Actuarieel Genootschap hebben de pensioenfondsen de pensioenpremies in de jaren negentig stelselmatig te laag gehouden. Ze dreigen in grote problemen te komen omdat ze zich de komende jaren rijk rekenen met te gunstige beleggingsresultaten.

In een vraaggesprek met dagblad Trouw zegt Oosenburg vandaag dat de regering én de vakbonden waarschuwingen voor het dreigend pensioengat in de wind hebben geslagen.

Hogere premies of lagere pensioenen

Oosenbrug reageert in het interview onder meer op de recente aankondigingen van de twee grootste pensioenfondsen, ABP en PGGM. Beide fondsen schroeven de pensioenpremie fors op om het slechte beleggingsjaar 2001 op te vangen. Volgens hem hadden de fondsen zich in de vette jaren negentig moeten wapenen tegen economische tegenspoed. In plaats daarvan hielden ze de premies laag en berekenden ze hun toekomstige vermogens op basis van hoge rendementen. Zo rekent PGGM zich rijk met 9% winst per jaar.

Er zijn volgens Oostenburg nu twee oplossingen mogelijk: óf fors hogere premies óf lagere pensioenuitkeringen. ''Fondsen die zeggen dat het allemaal wel goed zal komen, vertrouw ik niet'', aldus Oosenburg. ''Als ze na een slecht jaar de premies al met 20% moeten verhogen, dan is dat een reden de fondsen te wantrouwen''.

Boete na gebruik scheidsrechters toilet

Robbie Savage, speler van het Engelse Leicester City, is door de voetbalbond gestraft omdat hij voor een wedstrijd het toilet van de scheidsrechter heeft gebruikt. Dat is ten strengste verboden. Savage gaf als reden voor zijn bezoek aan het toilet op dat hij buikloop had en zéér nodig moest.

Het voorval deed zich anderhalve week geleden voor in de voorbereiding op de wedstrijd in de hoogste Engelse divisie van Leicester City tegen Aston Villa. Scheidsrechter Graham Poll betrapte Savage op 'zijn' toilet. Hij was daar echter totaal niet blij mee en zette de `overtreding' in zijn rapport aan de voetbalbond.

Savage heeft de hulp van de spelersvakbond ingeroepen. Zijn ploeggenoten steunen hem in zijn protest. ,,Wij hebben maar twee toiletten in onze kleedkamer'', aldus teammaat Muzzy Izzet. ,,Beide waren bezet en het toilet van de scheidsrechter was de dichtsbijzijnde. Robbie moest heel nodig. In zijn situatie had ik precies hetzelfde gedaan.''

Hotel tapt water af van sneeuwmachine

In de Oostenrijkse Alpen blijkt een hoteleigenaar water te hebben afgetapt van een sneeuwmachine om zo geld te besparen. Het water kwam in de hotelkamers gewoon uit de kraan en was volgens de politie absoluut niet geschikt voor consumptie.

Het trendy hotel in St. Johann in de provincie Salzburg is een belangrijke trekpleister voor beroemdheden uit de sportwereld. Onder anderen autocoureur Ralf Schumacher en voetballer Andreas Herzog hebben er op de gastenlijst gestaan.

Afgelopen maand rees bij de politie het vermoeden dat de hoteleigenaar met het water knoeide. Technici stuitten in de kelder op een pijpleiding, die aan het sneeuwkanon vast bleek te zitten. Het bedrijf dat de sneeuw aanmaakt, wist voor zover bekend van niets. Na de ontdekking ontkende de eigenaar van het hotel ook dat hij er ook maar iets van af wist.

Volgens de politie zat het water uit de machine zo vol bacteriën en andere vuiligheid dat de hotelgasten het nooit hadden mogen krijgen.

De politie spreekt van een van de meest ongebruikelijke vormen van diefstal die ze ooit heeft meegemaakt. Vermoedelijk is de gemeente St. Johann voor 40.000 euro het schip ingegaan. Het hotel is momenteel gesloten in verband met het laagseizoen. Het is echter de bedoeling dat het in mei zijn deuren weer opent.

Gewonden na instorten balustrade strandtent

Vier meisjes uit Callantsoog en 't Zand (Noord-Holland), in de leeftijd van 16 tot 21 jaar, zijn dinsdagavond gewond geraakt toen een balustrade van een strandpaviljoen op het strand van Callantsoog instortte.

Een woordvoerder van de politie zei dat er op het moment van instorten ongeveer dertig personen op de balustrade stonden. Ze waren bijeen gekomen in het paviljoen om Koninginnedag te vieren. Ze maakten een val van ongeveer 2,5 meter en kwamen op het strand terecht.

De vier slachtoffers zijn met verschillende verwondingen aan nek, been, rug en enkel naar het ziekenhuis in Den Helder gebracht.

De oorzaak van het instorten moet volgens de politie worden gezocht in het feit dat teveel personen zich op een te klein oppervlak bevonden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.