Hotel tapt water af van sneeuwmachine

In de Oostenrijkse Alpen blijkt een hoteleigenaar water te hebben afgetapt van een sneeuwmachine om zo geld te besparen. Het water kwam in de hotelkamers gewoon uit de kraan en was volgens de politie absoluut niet geschikt voor consumptie.

Het trendy hotel in St. Johann in de provincie Salzburg is een belangrijke trekpleister voor beroemdheden uit de sportwereld. Onder anderen autocoureur Ralf Schumacher en voetballer Andreas Herzog hebben er op de gastenlijst gestaan.

Afgelopen maand rees bij de politie het vermoeden dat de hoteleigenaar met het water knoeide. Technici stuitten in de kelder op een pijpleiding, die aan het sneeuwkanon vast bleek te zitten. Het bedrijf dat de sneeuw aanmaakt, wist voor zover bekend van niets. Na de ontdekking ontkende de eigenaar van het hotel ook dat hij er ook maar iets van af wist.

Volgens de politie zat het water uit de machine zo vol bacteriŽn en andere vuiligheid dat de hotelgasten het nooit hadden mogen krijgen.

De politie spreekt van een van de meest ongebruikelijke vormen van diefstal die ze ooit heeft meegemaakt. Vermoedelijk is de gemeente St. Johann voor 40.000 euro het schip ingegaan. Het hotel is momenteel gesloten in verband met het laagseizoen. Het is echter de bedoeling dat het in mei zijn deuren weer opent.