NS woedend op Utrecht-supporters

De NS is woedend op de Utrecht-supporters die donderdagavond het treinverkeer van en naar Utrecht lam legden. De NS vond het niet verantwoord om treinen te laten rijden, omdat een grote groep supporters op het spoor liep.

De supportersvereniging had in de loop van de week al aangekondigd het treinverkeer plat te leggen. De vereniging wil de NS dwingen tot de inzet van meer dan twee treinen voor het vervoer van Utrecht-fans op 29 maart naar de Amsterdam ArenA. Daar wordt de halve finale van de Amstel Cup tussen Ajax 2 en Utrecht gespeelt.

Er kunnen slechts 1600 supporters worden vervoerd in de twee treinen.De belangstelling van de FC Utrecht-aanhang is volgens voorzitter B. ten Boden van de supportersvereniging veel groter. Hij wil met 4800 man naar de Arena. Daarbij is niet alleen de NS een struikelblok; ook Ajax wil maximaal 1600 Utrecht-fans in de Arena toelaten. Ajax kan dat niet volhouden aldus Ten Boden

Vandaag zijn er gesprekken tussen de supporters en de NS-directie. Als de NS geen toezeggingen doet, zullen de supporters vanavond weer de sporen bezetten. Een kleine groep heeft gedreigd vanavond rond vijf uur het treinverkeer stil te leggen.