FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 17 maart 2002

Uitslagen KPN-Eredivisie

Deze week zijn er weer een aantal wedstrijden gespeeld in de KPN-Eredivisie. Hieronder de uitslagen:

Ajax - SC Heerenveen 2-0
Feyenoord - FC Den Bosch 3-0
Vitesse - PSV 0-0
FC Twente - FC Groningen 0-1
RKC Waalwijk - NEC 2-1
FC Utrecht - Fortuna Sittard 3-0
Willem II - Sparta 4-0
Az - De Graafschap 2-1
Roda JC - NAC 1-1


Ger Senden maakte hands in de eerste helft en moest met twee keer geel van het veld.


De huidige stand:

1 Ajax (57 punten) (27 gespeeld)
2 Feyenoord (52) (26)
3 PSV (50) (26)
4 SC Heereveen (48) (26)
5 Vitesse (46) (27)
6 NAC (45) (27)
7 FC Utrecht (40) (27)
8 RKC Waalwijk (38) (27)
9 NEC (35) (27)
10 Willem II (34) (27)
11 AZ (32) (27)
12 FC Groningen (32) (27)
13 FC Twente (31) (27)
14 FC Den Bosch (30) (27)
15 Roda JC (29) (27)
16 De Graafschap (28) (26)
17 Sparta (23) (27)
18 Fortuna Sittard (13) (27)

Uytdehaage pakt wereldtitel allround

Jochem Uytdehaage heeft in Heerenveen de wereldtitel allround gepakt. De zege had nog een historisch tintje, Uytdehaage is de tweede Nederlander schaatser die in één seizoen de Europese titel, een wereldtitel en Olympisch goud op zijn naam schrijft. Ard Schenk ging hem in 1972 voor.

In tegenstelling tot de twee gouden plakken van Uytdehaage behaalde Schenk destijds drie gouden medailles op de Olympische Spelen. De Noor Hjalmar Andersen presteerde in 1952 hetzelfde als Schenk. De Oostenrijker Fred Anton Maier reed op de Spelen van 1968 naar een olympische gouden medaille op de 5 en zilver op de 10 kilometer.

Nederlander dood aangetroffen op Curaçao

jolo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jagers hebben in Curaçao in de wildernis bij een vliegveld een stoffelijk overschot gevonden van een Nederlandse man. Na identificatie blijkt het om de 39-jarige J.M van der Velde te gaan.

De politie had een week nodig om zijn identiteit vast te stellen, hij werd namelijk in verre staat van ontbinding aangetroffen. De politie sluit een misdrijf niet uit. Dinsdag wordt er sectie verricht op het lichaam.

FC Twente-supporters slaags met ME

Zo'n 200 à 250 FC Twente-supporters zijn vanmiddag na de thuiswedstrijd tegen FC Groningen slaags geraakt met de ME. De supporters, verontwaardigd na de 0-1 nederlaag, waren in Enschede uit op een confrontatie met de supporters van FC Groningen.

De groep wachtte de wegrijdende supportersbussen van Groningen op buiten het stadion. De ME voorkwam echter dat het tot een treffen tussen beide kampen kwam. Daarop gooiden supporters van Twente stenen richting de ME. Volgens de voorlichter van de politie Twente heeft de politie tot dusver negen arrestaties verricht.

Ook tijdens de wedstrijd was het onrustig. Nadat FC Groningen tien minuten voor tijd een strafschop had benut, stroomde het fanatiekste supportersvak van FC Twente leeg. Circa 75 supporters stoomden op naar de hoofdtribune, omdat ze hun gram wilden halen op het bestuur van de club. De ME hield de meute tegen. Daarbij vielen rake klappen. Enkele ME'ers raakten licht gewond. De spelers konden het veld na afloop rustig verlaten.

Hormonen zorgen voor thuisvoordeel

Bij voetbal winnen clubs op eigen veld vaker. Niet de steun van de eigen aanhang of de bekendheid met het stadion zijn hiervan de oorzaak, maar hormonen. Britse onderzoekers zijn tot deze conclusie gekomen.

Twee psychologen van de Universiteit van Northumbria hebben onderzoek gedaan naar het thuisvoordeel. "Het testosterongehalte bij een thuisspeler ligt tot vijftig procent hoger. Die toename van het mannelijk geslachtshormoon zorgt ervoor dat de speler, net als de dieren in de vrije natuur, bereid is zijn territorium met alle kracht te verdedigen."

Met het bezoek van een andere ploeg wordt het territorium bedreigd. Die dreiging maakt iets los bij de thuisclub. Hierdoor worden de voetballers "energetischer, actiever en zelfbewuster".

[F1] Jos Verstappen niet naar Sauber

Lakini, static en master_egg hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen wordt toch geen testcoureur bij Sauber. De ingenieurs van het team zien geen kans om genoeg zitruimte te creëren voor onze landgenoot. Dat heeft teambaas Peter Sauber Verstappen gisteren in een telefoongesprek laten weten.

De kansen op een plaats in het Grand Prix-team voor Verstappen slonken vandaag sowieso door het optreden van Felipe Massa. De Braziliaan nam alle twijfel over zijn rijvaardigheid weg door een punt te scoren.

Eerder meldde Verstappen nog voor 95 procent zeker te zijn van een aanstelling als testcoureur.

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1-Manager.

Groepsverkrachting 14-jarige in Nijmegen

martijnvds en CaptainSoup hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond is in de Nijmeegse wijk Hillensacker een 14-jarig meisje verkracht. Het meisje fietste door de wijk, toen ze plotseling van haar fiets werd getrokken. Ze kreeg een doek over haar hoofd, waarna ze verkracht is. Daarbij zouden meerdere mensen betrokken zijn geweest.

De politie in Nijmegen onderzoekt de mogelijke groepsverkrachting. Zaterdagavond en zondag is een buurtonderzoek gehouden in de wijk.

Man deelt $7000 uit in winkelcentrum

In Florida heeft een man in een winkelcentrum $7000 uitgedeeld in $1 biljetten aan vreemden. Kevin Shelton, zoals de man heet, zegt dat hij mensen gelukkig wil maken. "Dit is wat ik wil doen. Ik hoop dat het een impact heeft."

De man deed er twee uur over om het geld uit te delen in het International Plaza in Tampa. De meeste shoppers keken verrast op en dachten dat hij gek was. Toch waren ze erg blij met het geld.

Maatregel restaurants tegen rechtszaken

Enkele Londense restaurants hebben een nieuwe maatregel ingevoerd die gerechtelijke stappen van ontevreden klanten onmogelijk maakt. Kon je vroeger gewoon aanschuiven en je bestelling plegen, tegenwoordig krijg je eerst een formulier onder je neus geschoven als je iets te eten wilt bestellen.

Op het formulier moet je verklaren dat je af ziet van het aanspannen van een rechtszaak tegen het restaurant als je achteraf ziek wordt van de e coli-bacterie of salmonella die mogelijk in het vlees heeft gezeten.

All Bar One, Planet Hollywood en Shoeless Joe's behoren tot de restaurants die de formulieren gaan gebruiken.

Automobilist rijdt twee fietsers dood

Higgins, Ragga en EdKoF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden :

Een 27-jarige man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Delft twee fietsers aangereden. De slachtoffers, een 25-jarige man en een 26-jarige vrouw overleden ter plaatse. De man reed na het ongeval gewoon door.

Twee agenten waren getuige van het ongeval en zetten de achtervolging in. De man werd uiteindelijk aangehouden en wordt nog verhoord, aldus de politie.

Verstappen geen testcoureur Sauber

Jos Verstappen wordt geen testcoureur bij het Zwitserse team Sauber. Het kost de ingenieurs van het team teveel moeite om de auto aan te passen aan de lengte van Verstappen. Dat heeft teamchef Peter Sauber na de Grand Prix van Maleisië bekendgemaakt. Gisteren liet hij dit al telefonisch aan Verstappen weten.

Eerder meldde Verstappen nog voor 95 procent zeker te zijn van een aanstelling als testcoureur. Hij heeft nog niet op de uitspraak van Sauber gereageerd.

Zalm: 'Fortuyn is een gevaarlijk man'

VVD minister Zalm heeft de aanval ingezet op Pim Fortuyn. In het politieke praat-programma Buitenhof op Nederland 3 noemde Zalm hem vanmiddag 'een gevaarlijk man'.

Kiezers die achter Fortuyn aanlopen volgen de verkeerde man volgens Zalm. Zijn oplossingen deugen niet en leidden niet tot een vermindering van de problemen. Hij trekt veel kiezers door hen voor te houden dat problemen makkelijk zijn op te lossen, maar die oplossingen worden financieel niet onderbouwd, aldus Zalm

Volgens Zalm is het volstrekt onmogelijk de files op te lossen zonder daarvoor geld uit te trekken. Ook is het onmogelijk alle containers op smokkelwaar te controleren, zoals Fortuyn wil. ,, Dan kun je Rotterdam sluiten.''

Citroentje scoort de meeste punten!

De punten voor de tweede speelronde zijn bekend! 'Citroentje' scoorde met de race in Maleisië de meeste punten; maarliefst 281. 'miekol' en 'deenigedjesp' werden tweede en derde.

In het overallklassement heeft 'Mr_Knoxville' de koppositie overgenomen met 501 punten, op de voet gevolgd door 'Thedoctor' (499) en 'livingstone' (495).

Jouw positie kom je te weten door de stats te bekijken, welke te vinden zijn via het menu. Gefeliciteerd met je punten en veel succes bij de komende speelronden.

Berucht Al Qaeda lid opgepakt

Een man die op de Amerikaanse lijst van 22 'meest gezochte terroristen' staat, is opgepakt in Sudan. De hoge functionaris van Al Qaeda wordt vastgehouden in een streng beveiligde gevangenis in de hoofdstad van Sudan, Khartum.

Het zou gaan om Abu Anas al-Liby. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in 1998 op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. Al-Liby is vermoedelijk van Libische afkomst en heeft een prijs van 25 miljoen dollar op zijn hoofd staan. Als het inderdaad om de gezochte persoon gaat, dan is het voor het eerst dat de Amerikanen iemand levend in handen krijgen die op de 'lijst van 22' van Bush staat.

De VS en Sudan onderhandelen nog over de voorwaarden voor de uitlevering van de verdachte. In de weken na 11 september werden in Sudan in het geheim tussen de dertig en veertig vermeende leden van Al Qaeda opgepakt. Vorige maand werden nog eens tien mensen aangehouden, onder wie Abu Anas.

Mijn zaterdagavond...

Het was echt heel erg gezellig!!!

Eline (Akyra) bleef bij mij logeren, en we zouden samen naar de stad gaan.
Eerst hebben we de hele avond zitten computeren, en rond een uur of 11 zijn we op de fiets gestapt, opweg naar de stad.

Toen we daar aankwamen bleek tot onze schrik dat het cafe waar ik altijd kom, vrijwel leeg was!! Er bleek een 1 of andere hip-hop-party te zijn ergens, en daar was iedereen heen.

Toen hebben we even nagedacht. We hadden nog wat vriendin zitten, in een dorp 5 km van de stad, waar we wel naar toe zouden kunnen gaan. Na een poosje aarzelen besloten we toch maar te gaan.

Onderweg op de fiets kwamen we een jongen tegen die ook naar dat dorp moest, dus hij fietste met ons mee, we wisten niet wie het was ofzo, maar ja, gezelschap is altijd fijn

Naja eenmaal in dat dorp aangekomen bleek dat ik die jongen wel degelijk kende, het was iemand van Fok!
En hij ging met ons mee naar die vriend, en wij vonden het wel best, maar ik geloof dat ie beter niet mee had kunnen gaan

Om een lang verhaal kort te maken, we hebben hem een glas jenever uit laten drinken, waarna we hem naar buiten stuurden voor het geval hij moest kotsen, en jahoor
Tja, kan je hebben!! Toen hebben 2 jongens hem even naar huis gebracht, en onder het raam zn naam lopen roepen en "He gaat het weer een beetje? Volgende keer niet meer zoveel zuipen he!!" totdat het licht binnen aan ging.

Daarna zijn we naar mijn huis gegaan, waar we nog even lekker hebben gezeten, en veel hebben gelachen.

Tja, misschien lijkt het wel niet zo leuk als je het leest ofzo, maar het was wel heel leuk

Aanslag Pakistan: vijf doden

Een aanslag op een protestantse kerk in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft vijf levens geëist en 45 mensen raakten gewond. Tijdens de dienst gooiden twee mannen enkele granaten naar binnen. Het duo is ontsnapt.

Onder de doden zijn de vrouw en dochter van een Amerikaans diplomaat. Onder de gewonden zouden zich 10 Amerikanen, 12 Pakistanen, 5 Iraniërs, een Irakees, een Duitser en een Srilankaan bevinden. Een aantal gewonden zou er slecht aan toe zijn.

President Musharraf veroordeelde de aanslagen onmiddelijk. "Hiermee worden de belangen van ons land geschaad", verklaarde hij.

[F1] Uitslag GP Maleisië

De tweede race van het seizoen is een prooi geworden voor Ralf Schumacher. Met de tweede plek van Juan-Pablo Montoya werd het een dubbelslag voor het Williams-team. Michael Schumacher completeerde het podium. In de laatste ronden snoepte hij Jenson Button de derde plek af.

In de eerste bocht raakte Schumacher en Montoya elkaar. Schumacher verloor zijn vleugel en ook Montoya verloor enkele plaatsen. Even later kreeg Montoya door de wedstrijdleiding de zwarte piet voor deze botsing toegespeeld, en moest hij verplicht door de pits rijden. Samen vochten Schumacher en Montoya zich terug naar de kop van het veld.

Aanvankelijk leek Barrichello af te stevenen op de tweede zege in zijn loopbaan. Maar de betere strategie van Ralf Schumacher gaf uiteindelijk de doorslag. Dankzij de sterke Michelin banden hoefde de Duitser een bezoek minder aan de pits af te leggen. De teleurstelling voor Barrichello werd compleet toen de kapotte Ferrari-motor er voor zorgde dat hij de finish niet bereikte. Ook de beide McLarens kwamen niet aan de finish. Halverwege kwamen beide aan de kant te staan door problemen met de motor.

Behalve Jenson Button die op de vierde stek eindigde vielen ook Felipe Massa en Nick Heidfeld in de punten. Allan McNish greep in zijn Toyota net naast de punten.

De volledige uitslag staat op de FOK!F1-manager

SP: "Fortuyn schaft samenleving af"

Bij de start van de SP-campagne in Arnhem heeft lijsttrekker Jan Marijnissen te kennen gegeven dat er afgerekend moet worden met "paars" zonder daarbij steun te geven aan Pim Fortuyn.

De oplossingen van Fortuyn werden door de SP-voorman bestempeld als pimpelpaars: nog rechtsere antwoorden op problemen die door een rechtse regering zijn veroorzaakt. "Fortuyn schaft de WAO en de CAO af, het minimumloon, de huursubsidie, de bijstand en de kinderbijslag. Als Fortuyn de baas wordt, schaft hij de samenleving af" aldus de Marijnissen.

Melkert (PvdA) en Dijkstal (VVD) verweet hij ineens afstand te nemen van hun "paarse" beleid

[F1] Miljoenendeal voor Schumacher

Frank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher heeft weer 9 miljoen euro binnen. In ruil voor het geld is het de bedoeling dat de Duitser 3 jaar lang de schoenen van Fila zal gaan gebruiken.

De schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor de Duitser en wegen maar 200 gram. De schoenen zijn voortgekomen uit lang onderzoek en zijn rood van kleur.

Ook gaat het gerucht dat Fila een eigen kledinglijn uit zou gaan brengen die Schumacher zou gaan promoten.

Bezoek ook eens de FOK!F1-manager

Keroppi voert "verkering vragen" in

Keroppi voert "verkering vragen" in

Wederom een misleidende titel aangezien ik niet zo daadkrachtig ben als de titel doet vermoeden. Nee ik ben alleen voor een landelijke herinvoering van het "verkering vragen". En dan voor alle leeftijden.

Want als ergens voor geldt "vroeger was alles beter" dan is het wel de liefde.
Als klein guppie is het allemaal zo eenvoudig:
Je vindt iemand leuk, je raapt je moed bij elkaar, je vraagt verkering, je bid en hoopt, je krijgt antwoord en als dat positief is dan ben je blij en geef je je vriendje/vriendinnetje een kus.

Maar dit fijne gestructureerde patroon veranderd met het ouder worden en er ontstaan onwijs onlogische situaties.
Eerst zoenen, dan afvragen of hij/zij je leuk vindt, bidden en hopen, je moed bij elkaar rapen en eventueel blij zijn.

Waarom dit gedoe? Waarom gaan we niet weer terug naar hoe we het vroeger aanpakten. Gewoon je moed bij elkaar rapen en verkering vragen. Instant duidelijkheid.

Bij het gebrek aan lef zet hierbij menig klein guppie zijn/haar vrienden in. Iets wat ik 1x heb gedaan. En nooit meer, gezien het feit dat dit een trauma-situatie opleverde...

Het was in groep 8, en ik had om 1 of andere vage reden mijn jonge naïeve oog laten vallen op een klasgenoot. Elk vriendelijk woord zag ik als een bevestiging en mijn hoop groeide met de dag. Op het eerst volgende schoolfeest wachtte ik de eerste 2 langzame nummers af in de stille hoop dat hij mij naar de dansvloer zou ontvoeren.
Toen dat niet gebeurde besloot ik dat het dan maar anders moest.
Maar hoe? Zelf vragen vond ik eng, liever dood dan dat. En toen maakte ik mijn fatale fout...

Ik schakelde vriendinnen in...
Deze waren dolgelukkig met hun taak als vrouwelijke cupido's en stortten zich z'n drieën op de betreffende jongen. Of hij mij echt niet zag zitten of gewoon geïntimideerd was door deze agressieve mini-koppelaartjes... ik weet het niet.
Maar duidelijk was dat hij niet met mij wilde dansen.

Ik kon me wel over dit mini-drama heenzetten (och je bent jong hè ), maar het probleem was dat mijn vriendinnen zich niet in mijn lot schiktten.
Ze bleven de arme jongen stalken en vragen of hij toch echt geen verkering met mij wilde.
Nee bleef het antwoord.

Jaren verstreken, ik ging naar de middelbare school, met onder andere die jongen. En we bleven bij elkaar in de klas. Ik had het voorval verwerkt en weggestopt in mijn geheugen in het hokje "dingen die ik gedaan heb en niet meer geconfronteerd mee wil worden".
Jammer dat die jongen daar niet zo over dacht.

Het was een gewone les in een gewoon lokaal op een gewone dag. Ik was een beetje aan het socializen met vriendinnen toen ik opeens aangesproken werd en de vriend van die jongen mij toeriep: "Jij bent verliefd op hem geweest he!"
Blinde paniek brak uit, dit had niet in de openbaarheid mogen komen. Waarom was hij het niet braaf vergeten?
Ik had toen een hooghartig gezicht moeten trekken en minachtend moeten zeggen: "Ja, WAS, ja".
Maar ik dacht niet na en verzon terplekke een vaag verhaal over weddenschappen... Absoluut niet geloofwaardig. Maar het was het eerste wat in me opkwam.

Sinds toen ben ik nog een aantal keer geconfronteerd met dezelfde feiten, maar ik hoop nu dat hij het hele gedoe uit zijn geheugen heeft gewist.

Berging lichamen Koersk voltooid

De berging en identificatie van de stoffelijke overschotten uit het wrak van de Russische kernonderzeeër Koersk is afgerond. De identiteit van 114 van de 118 bemanningsleden is achterhaald met behulp van DNA-technologie.

Volgens een woordvoerder van justitie is het bijzonder dat zoveel lichamen konden worden geïdentificeerd, omdat zich aan boord van de Koersk twee explosies hadden voorgedaan. De laatst geïdentificeerde was de commandant, zo zei de procureur-generaal zaterdag tegen het Russische persbureau interfax.

In Augustus 2000 zonk de Koersk tijdens een oefening. In oktober van het afgelopen jaar werd de Koersk gelicht door het Nederlandse bergingsbedrijf Mammoet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.