Kritiek op lijsttrekkers binnen VVD en PvdA

Binnen de gelederen van de Partij van de Arbeid en de VVD is forse kritiek geuit op het optreden van de lijsttrekkers Melkert en Dijkstal in het verkiezingsdebat afgelopen woensdag met Pim Fortuyn.

Melkert zei donderdag in Netwerk dat ook hij niet tevreden was en beloofde beterschap. De PvdA-lijsttrekker maakte in het debat een verkrampte en hooghartige indruk en ging een directe confrontatie met Fortuyn uit de weg. VVD-partijvoorzitter Bas Eenhoorn zei tegen de Volkskrant dat Dijkstal de liberale verkiezingsboodschap niet helder overbrengt.

Marcel van Dam, die het debat op tv altijd propageert, zei gisteravond in B&W dat wanneer het altijd zo zou gaan als in het bewuste tv-debat, hij de lijsttrekkers het advies zou geven om maar niet meer in debat te gaan met Fortuyn. Ook andere commentatoren hadden forse kritiek op de houding van de lijsttrekkers, met name op het gedrag van Melkert.

Melkert liet in het programma Netwerk wel weten dat hij weer rechtstreeks in debat wil met Fortuyn. Netwerk zei daarop een één op één debat met Fortuyn te zullen regelen (mits Fortuyn dat ook wil).