Alkmaar schrikt van Yorin-grap

Alkmaar is not-amused door een 'grap' van een medewerker van het Yorin-programma Boobytrap. De man heeft woensdag winkelend publiek in de Alkmaarse binnenstad de stuipen op het lijf gejaagd door bij wijze van grap argeloze voorbijgangers om een vuurtje te vragen, en vervolgens twee staven met dynamiet met tijdklok uit zijn zak te halen. Geconfronteerd met de staven dynamiet wisten veel voorbijgangers niet hoe snel ze een veilig heenkomen moesten zoeken. Eén vrouw was zo geschrokken dat ze in paniek het stadhuis invluchtte.

Een automobilist kreeg de schrik van zijn leven toen de Yorin-medewerker het 'explosief' onder zijn auto legde. De man waarschuwde onmiddellijk de politie, die niet op de hoogte bleek te zijn van de televisieopnames. De gemeente Alkmaar was dat wel, maar leefde in de veronderstelling dat er uitsluitend een onschuldige grap met omvallende dozen zou worden uitgehaald.

Yorin trekt inmiddels het boetekleed aan en heeft spijt van het gebeuren. Volgens een woordvoerder is er door de programmamakers een grove inschattingsfout gemaakt. Het was volgens hem veel te onduidelijk dat het om een nepexplosief ging. "Toen we merkten dat mensen verschrikkelijk schrokken, zijn we onmiddellijk gestopt met deze grap."


Yorin medewerker toont 'bom' aan de politie