FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 januari 2002

Ontsnapte gevangene was marktkoopman

Witste had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gentse marktkooplui zijn niet allemaal ''keurige mannekes''. Een Nederlandse marktkoopman stond er jarenlang op de markt terwijl hij in ons land is veroordeeld voor moord. De man wist toen te vluchten.

De Belgische politie heeft de 56-jarige J. V. onlangs aangehouden voor heling van 18.000 flessen wijn, bij het onderzoek kwam ook zijn verleden boven.

Hij is in 1995 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf omdat de man in juli 1994 zijn ex-vriendin op straat doodschoot in Terneuzen.

De kans is niet groot dat V. wordt uitgeleverd aan Nederland, omdat Belgie geen onderdanen uitlevert die in het buitenland zijn veroordeeld. ,Wij zijn alleen verantwoordelijk voor de zaak van de gestolen wijn', aldus een woordvoerster van het parket.

Radardetectors binnenkort waardeloos?

Mr_OPel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een radardetector biedt waarschijnlijk binnenkort geen soelaas meer voor de te hard rijdende automobilist. Enkele regiokorpsen van de politie testen op dit moment een meetsysteem dat niet meer te signaleren is door bijvoorbeeld radardetectors.

Mocht het systeem bevallen, dan wordt het waarschijnlijk landelijk ingevoerd.

De politie is na een experiment vorig jaar in elk geval dik tevreden over de zogeheten Optospeed. De Optospeed is van Duitse makelij en kost circa 45.000 euro.

Het apparaat is in Duitsland al langer in gebruik. Hij lijkt op de beruchte lasergun. Het werkt echter niet met straling, maar registreert snelheden optisch.

"Een goede zaak", vindt de verkeersvoorlichter van de Zeeuwse politie. "Er is een categorie automobilisten die zich met hoge snelheden verplaatst omdat ze weten dat er geen meetapparatuur staat".

Fortuyn: ''Bolletjesslikkers met 20 in een kooi''

Divide.NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook Leefbaar Nederland bemoeit zich bij monde van haar lijsttrekker met het probleem rond het aantal cellen voor bolletjesslikkers op Schiphol. Pim Fortuyn denkt de oplossing gevonden te hebben. Hij wil ''een soort kooi neerzetten waar twintig mensen in kunnen''. ''Dat zal ze wel afschrikken, '' aldus de lijsttrekker van Leefbaar Nederland.

Dat zijn standpunt wat populistisch klinkt, vindt hij niet erg. "Als het helder is en iets complex uitlegt voor de burger, dan is dat goed."

Fortuyn zei dit zaterdagmiddag op een congres van de landelijke Vereniging Plaatselijke Politieke Groeperingen in IJmuiden.

Renault terug in de Formule-1

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Renault is weer terug in de Formule 1 en heeft vandaag in Frankrijk haar nieuwe wagens aan het publiek voorgesteld. Het Renault team is voortgekomen uit het vroegere Italiaanse Benetton F-1 team. Renault nam het in 2001 over om er een Frans team van te maken.



Er zijn nog enkele links met het vorige team, zo is de bolide nog steeds voorzien van sponsoring door Mild Seven. Maar daarnaast staat ook het geel van Renault zelf in de spotlights.

Het team heeft hoge verwachtingen voor het 2002 seizoen. "Het zal heel teleurstellend zijn als we niet in de top vier finishen in 2002," aldus Renault motorsport baas Patrick Faure." Maar in ieder geval is ons doel om zo dicht mogelijk bij de topteams te komen met in het vooruitzicht om in 2003 races te winnen en het jaar erna een gooi te kunnen doen om het wereldkampioenschap."

Voor meer foto's kijk op www.raceplanet.net

Sex met Italiaanse studentes bestraft

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaanse universiteitsprofessor zit in de problemen. Een dertigtal video's waarop te zien is hoe de professor seks heeft met enkele studentes, is gestolen en naar de politie verstuurd.

Er is nu een onderzoek gestart door het Italiaanse OM. De man is 66 jaar oud en geeft commercieel recht op de rechtsfaculteit van de universiteit van Camerino in het oosten van Italië.

De meisjes waar de professor seks mee had, konden erop rekenen dat ze voor hun examens al geslaagd waren. In de krant Il Messagero heeft de man zondag zijn versie van de feiten gegeven. Volgens hem ging het enkel om seks tussen volwassenen die daarmee instemden.

Zijn advocaat kon niet bevestigen of de meisjes ervan op de hoogte waren dat ze gefilmd werden. Het gerecht is gestart met een onderzoek en probeert nu de meisjes te identificeren. De professor is geschorst.

Fabienne naar V8 voor Fear Factor

Rob had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Ex-Veejay Fabienne de Vries (28) 'verhuist' naar de zender V8 en gaat daar het programma Fear Factor presenteren. Dit meldt de TVbabe op haar eigen website (www.fabienne.tv).

Fear Factor wordt door critici genoemd als één van de grootste kijkcijfertrekkers van dit jaar. In Amerika is het 's lands best bekeken programma. De Amerikaanse versie werd al herhaald op V8, nu gaat Fabienne de Nederlandse versie presenteren, die op dit moment in productie is.

Zowel V8 als moedermaatschappij SBS6 hebben nog niets bekend gemaakt over de overstap van Fabienne.

Fabienne de Vries
Begonnen als een van de eerste VJ's bij The Music Factory.
Na vier jaar TMF staan de omroepen en productiemaatschappijen in de rij voor Fabienne. Ze gaat naar RTL4 en presenteert er Wedden dat... en Straat Op Stelten. Fabienne heeft ook nog de talentenjacht Your Big Break gepresenteerd, waarin nieuw zangtalent wordt begeleid door ervaren professionals uit het vak. Zo zijn Jody Bernal en Judith ontdekt.

In de zomer van 2001 maakte ze de overstap van RTL4 naar Yorin. Voor die zender presenteert ze maar liefst 39 afleveringen lang, samen met Winston Gerschtanowitz, het populaire lifestyle magazine 'Wannahaves' en speelt ze drie maanden de rol van Bobby Fisher in de soapserie 'Onderweg naar Morgen'.

Nieuwe zelfmoordaanslag in Jeruzalem

Bij een zelfmoordaanslag in West-Jeruzalem is zondagmiddag een Israëli omgekomen, 110 mensen raakten gewond. Het is de tweede keer in een week dat een Palestijn zichzelf heeft opgeblazen in dat gebied van de stad. Volgens de radio deed de explosie zich voor bij een bushalte op het kruispunt van de King George-straat en de drukke Jaffastraat die woensdag ook al het toneel van een explosie was

De Palestijnse Autoriteit heeft de aanslag veroordeeld. Ook drong zij aan op de terugkeer van de Amerikaanse bemiddelaar Zinni naar het Midden-Oosten. Twee eerdere pogingen van de Amerikaan om de Israëli's en Palestijnen weer aan de tafel te krijgen, zijn mislukt.

Update 18:07: Verschillende Israëlische media berichtten dat de dader van de aanslag een vrouw is geweest. Dat zou de eerste keer zijn.

Arafat 'capo di tutti capi'
Zinni heeft zich dit weekend iets minder positief uitgelaten over de Palestijnse leider Arafat . De Amerikaanse bemiddelaar omschreef Arafat tijdens een diner in Washington als ‘maffialeider’. Dat hebben verschillende Israëlische kranten bericht. Zinni gaf zijn mening tijdens een diner met leden van de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), een machtige pro-Israëlische lobbygroep.

Zinni noemde Arafat 'capo di tutti capi' oftewel ‘leider van alle leiders van de maffia’. Over de Palestijnse onderhandelaars Mohammed Dahlan en Jibril Rajub had de bemiddelaar ook weinig positiefs te melden. “De eerste telt de doden en de tweede telt zijn wapens'', aldus Zinni. Sharon noemt Zinni daarentegen “vadertje beer''. Volgens de bemiddelaar heeft ,,iedereen mij gewaarschuwd voor Sharon, maar toen ik hem leerde kennen ontdekte ik een soort vadertje beer die steeds positief jegens mij was, altijd bereid om mij onmiddellijk te helpen en steeds met constructieve oplossingen komend''.

Volgens de krant denkt Zinni dat er niet de minste kans is dat hij een overeenkomst met Arafat kan bereiken. President Bush heeft besloten Zinni voorlopig niet naar het Midden-Oosten te sturen. De Israëlische regering was daar blij mee, Arafat reageerde teleurgesteld.

Reisverbod
Sharon heeft Arafat verboden maandag naar Brussel te reizen. Hij wilde daar de ministers van Buitenlandse Zaken gaan uitleggen hoe de Palestijnse Autoriteit het terrorisme bestrijdt. De Italiaanse premier en minister van Buitenlandse Zaken, Silvio Berlusconi, had Sharon gevraagd om Arafat naar de Belgische hoofdstad te laten gaan.

De Palestijnse leider zit sinds begin december opgesloten in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Hij mag pas reizen als hij de moordenaars van de Israëlische minister van Toerisme Ze’evi uitlevert aan Israël. Arafat wilde de EU-ministers uitleggen dat het drie weken rustig is geweest nadat hij had opgeroepen om het geweld te staken. Sharon eiste een periode van 7 dagen van rust voordat de onderhandelingen weer zouden beginnen. Dat is niet gebeurt.

Russische generaals omgekomen

Een helikoptercrash ten noordwesten van de Tjetjeense hoofdstad Grozny heeft het leven gekost aan tenminste elf mensen, onder wie twee generaals van het ministerie van Binnenlandse Zaken en drie kolonels. Onder de slachtoffers is ook onderminister generaal Michail Roedsjenko, belast met de veiligheid in het gebied.

De gevechtshelikopter explodeerde boven het dorp Sjelkovskaja. Regeringsfunctionarissen veronderstellen dat de crash is veroorzaakt door een "terroristsche actie". Tjetjeense rebellen, die strijden voor een onafhankelijk land, zijn in het gebied actief.

Bende verkocht valse vliegtuigonderdelen

De Italiaanse politie heeft een bende opgerold die valse vliegtuigonderdelen verkocht. Zes mensen zijn aangehouden en drie betrokken bedrijven zijn gesloten. De politie heeft 800 onderdelen, waaronder boordcomputers, in beslag genomen.

De bedrijven verkochten de onderdelen met vervalste papieren en vaak zonder goede inspectie of veiligheidsgaranties. Afnemers waren grote luchtvaartmaatschappijen zoals het Italiaanse AlItalia, maar ook andere Europese en Amerikaanse maatschappijen. Welke dat zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Ontsnapte TBS'er meldt zich bij Peter R.

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ontsnapte TBS-patiënt heeft zichzelf gemeld bij misdaad-verslaggever Peter R. de Vries. Toen De Vries de man weer wilde afleveren bij de kliniek, kreeg hij in eerste instantie nul op het rekest.

De TBS'er ontsnapte donderdag uit een kliniek in Utrecht. Hij werd daar behandeld vanwege een veroordeling voor het seksueel misbruik van twee kinderen. Uiteindelijk hebben De Vries en zijn medewerkers de tbs-er in auto gezet en hem gisteravond afgeleverd bij zijn behandelaars in Utrecht.

Snuff-video in Britse moskeeën

Journalisten van de Britse krant The Observer zijn erin geslaagd enkele exemplaren van een videoband aan te schaffen waarop echte moorden te zien zijn.

De zogenaamde ''snuff video'' ciculeert in Britse moskeeën en wordt gebruikt om nieuwe mensen te recruteren voor al-Qaeda, het terreurnetwerk van Osama bin Laden. Op de band is te zien hoe gewonde Algerijnse dienstplichtigen de keel wordt afgesneden door fundamentalistische strijders. Ook zijn slachtingen onder burgers in het Noord-Afrikaanse land te zien.

De video met de titel 'Algerije' kost 16 euro en maakt onderdeel uit van een grootschalige wervingscampagne die momenteel aan de gang is in Engeland, van extremistische Algerijnse groepen die banden hebben met Bin Laden.

15 jaar eis voor opdrachtgevers huurmoord

Anti_Christ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegen de twee opdrachtgevers van de moord op de 27-jarige Dorinda Despotovic, de 34-jarige M.V. en de 46-jarige J.F., is voor de rechtbank van Amsterdam 15 jaar celstraf geëist.

De 27-jarige vrouw werd in mei 1996 op klaarlichte dag ten overstaan van voorbijgangers in de Jan Luykenstraat van zeer nabij door het hoofd geschoten. Kort daarvoor was ze gearriveerd bij het kantoor van haar werkgever, de Joegoeslavische luchtvaartmaatschappij JAT.

Dorinda werd vermoord in opdracht van mevrouw M.V, omdat ze een relatie had met J.F, met wie M.V. ook amoureuze banden onderhield.

Dinsdag veroordeelde de rechtbank de schutter, de 31-jarige A.O., tot 12 jaar cel. Hij gaf zich vorig jaar juli zelf aan bij de politie omdat hij spijt had van zijn daad. Hij biechtte op dat hij de liquidatie had uitgevoerd in opdracht van de twee. Opvallend was dat de eis tegen hem 10 jaar was, maar de rechtbank vond die straf geen recht doen aan het "gewelddadige en kille" feit.

A.O is een neef van mevrouw M.V, die 5000 gulden aan hem zou hebben betaald voor de moord.

Dijkstal meest, Fortuyn minst geliefd

Lynch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met de verkiezingen in aankomst zijn de polls niet van de lucht. RTL liet Intomart een onderzoek instellen naar de populairiteit van de lijsttrekkers. Een eerdere meting werd verricht in November.

De populairste lijsttrekker op dit moment is Hans Dijkstal van de VVD. Hij staat eerste met 37 punten. Zijn populairiteit is daarmee iets gestegen ten opzichte van de meting in november.

CDA lijsttrekker Jan Peter Balkenende, die van de week meldde dat Nederland geen multiculturele samenleving moet worden, is een opvallende tweede. In november stond Balkenende nog op de vierde plek.

De overige plaatsen:
3. Thom de Graaf van D66 (was 2)
4. Ad Melkert van de PvdA (was 6)
5. Paul Rosenmöller van GroenLinks
6. Jan Marijnissen van de SP

Pim Fortuyn staat helemaal onderaan. Ook op de lijst van populairste politici staat de lijsttrekker van Leefbaar Nederland onderaan. De populairste politicus van ons land is nog steeds (vertrekkend) premier Wim Kok. Zalm komt op de tweede plek. Tineke Netelenbos is van alle ministers de minst populaire.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.