FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 januari 2002

Felle kritiek van 'lokalen' op Fortuyn en LN

Op het congres van de landelijke Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG), dat vandaag in IJmuiden werd gehouden, hebben Verschillende sprekers Leefbaar Nederland (LN) én lijsttrekker Pim Fortuyn afgebrand. Op het congres stond de verhouding tussen LN en de lokale Leefbare partijen centraal.

VPPG-voorzitter H. Jansen vroeg het publiek wie voor het werk in de gemeenteraad maar één dag in de week nodig heeft. Deze sneer naar Fortuyn werd met applaus ontvangen.
De columnist, socioloog en hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit, prof. dr. A. Zijderveld, ging ook fel tekeer tegen Fortuyn. Over zijn oud-collega zei hij: "Fortuyn heeft zijn termijn als bijzonder hoogleraar niet volgemaakt. Dat is een teken aan de wand".

Er was ook veel kritiek van de lokale partijen dat Leefbaar Nederland zou meeliften op hun lokale succes.

Fortuyn niet eens met kritiek

Pim Fortuyn zei op het congres het maar rare kritiek te vinden dat LN meelift op succes. "Leefbaar Nederland is opgericht nadat het in Utrecht en Hilversum heel goed ging, zonder dat we de lokale partijen in de landelijke willen onderbrengen".

Verder zei Fortuyn dat hij de misverstanden tussen de lokale Leefbare partijen en Leefbaar Nederland wil overbruggen. "Ik kom vertellen wat ons bindt. Dat is namelijk een andere manier van politiek bedrijven; dichter bij de burger en niet gesloten", aldus Fortuyn.

Verder zei Fortuyn dat drugskoeriers op schiphol bij cellentekort desnoods met 20 man tegelijk in kooien moeten worden opgesloten tot hun proces dient: "Dat schrikt ze wel af", zei hij.

Henk Wijngaard niet op lijst

Henk Wijngaard wil geen lid van de Tweede Kamer worden voor Leefbaar Nederland. Hij is per ongeluk op de landelijke kandidatenlijst beland. De zanger uit Emmen had het inschrijvingsformulier verkeerd ingevuld: ,,Ik ben nooit goed geweest met formulieren.''

Volgens Wijgaard had hij alleen de bedoeling om zich kandidaat te stellen voor de Emmer gemeenteraad, maar tekende hij per ongeluk als Tweede-Kamerkandidaat voor het kiesdistrict Assen. Hij maakte afgelopen week aan de regionale kiescommissie bekend dat hij geen plek in de landelijke politiek ambieert.

Uitslag vrouwenfinale Australian Open

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft Jennifer Capriati zaterdag de Australian Open op haar naam weten te schrijven. De Amerikaanse versloeg de Zwitserse Martina Hingis in drie sets: 4-6 7-6 en 6-2. De confrontatie was een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar.

Hingis speelde voor de zesde keer op rij de finale in Melbourne en leek lange tijd op weg naar haar eerste Grand Slam-titel sinds 1999. In de tweede set kwam de Zwitserse op een 4-0 voorsprong. Capriati kwam daarna terug en in de tiebreak kreeg Hingis nog eens 4 matchpoints die ze allen miste.
In de beslissende set was Hingis mentaal en fysiek gebroken en moest de zege met 6-2 aan Capriati laten.

Presentatie Formule 1 Williams en Sauber

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Williams heeft gisteren de wagen voor het seizoen 2002 gepresenteerd. De presentatie vond plaats in Silverstone en werd direct gevolgd door de eerste ronde op het circuit aldaar.

Frank Williams zei dat zijn verwachtingen voor dit jaar hoog liggen en dat er successen geboekt moeten worden. BMW Sport directeur Berger meldde dat hij een spannende strijd verwacht in 2002. Niet alleen tussen de verschillende teams, maar ook tussen beide Williams coureurs, Ralf Schumacher en JP Montoya.

Foto-s

Sauber C21

Ook het team van Sauber Petronas heeft gisteren haar wagen voor 2002, de C21, aan het publiek voorgesteld. Met de C21 die voorzien is van een omgedoopte Ferrari motor wil het Sauber team de vierde plaats in het wereldkampioenschap voor constructeurs gaan verdedigen.

"We weten dat we hoog inzetten", aldus teameigenaar Peter Sauber. "Onze vierde plaats in 2001 was een geweldig resultaat. Ondanks dat gaan we het gevecht aan om in ons tiende jaar nog beter te scoren."

Het Sauber Petronas team staat komend seizoen aan de start met twee jonge coureurs. In de eerste plaats Nick Heidfeld, de 24 jarige Duitser zal zijn tweede Sauber seizoen rijden. Naast Heidfeld zal de 20 jarige Braziliaan Felipe Massa zijn debuut maken.

Foto-s

Rustig verloop demonstraties in Rotterdam

De demonstratie van extreem-rechts in Rotterdam en een tegenbetoging van linkse activisten zijn vrijwel zonder problemen verlopen. Alleen een groep van ongeveer 25 leden van de harde kern van Feyenoord-aanhangers, die de extreemrechtse demonstratie wilde verstoren, werd aangehouden door de ME.

De demonstratie van extreem-rechts bestond uit zo'n 80 man. De linkse tegendemonstranten kwamen met 150 man opdraven. Om confrontaties te voorkomen waren de betogende groepen van elkaar gescheiden; extreem-rechts mocht in Rotterdam-Zuid demonstreren en links op de nóordelijke Maasoever.

Er waren ruim 700 politieagenten op de been gebracht om eventuele rellen de kop in te drukken.

Rosenmöller daagt Pim Fortuyn uit

De fractievoorzitter en lijsttrekker van GroenLinks, Paul Rosenmöller, heeft collega lijsttrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland uitgedaagd tot een publiek-debat.

Rosenmöller sprak vandaag tijdens de start van de verkiezingscampagne van GroenLinks. Zijn partij wil de rechtse agenda van Fortuyn bestrijden en debatteren over de oplossingen voor het maatschappelijk onbehagen in Nederland.

VVD

Niet alleen Rosenmöller wil met Fortuyn in debat, ook binnen de VVD gaan er veel stemmen op om Fortuyn in een debat aan te pakken. Alleen is Hans Dijkstal bang dat potentiële stemmers naar andere politieke partijen zullen overlopen als de VVD zich alleen richt op Leefbaar Nederland. Hij geeft toe dat hij de druk vanuit de achterban voelt. Maar hij is niet van plan al zijn pijlen op Fortuyn te richten: ''We hebben meer te bieden, ook aan de kiezers van andere partijen''.

Rechtstreekse debatten met Fortuyn gaat Dijkstal vooralsnog dus uit de weg. Om Dijkstal te presenteren als premier van alle Nederlanders, zouden VVD'ers als Kamp en minister Gerrit Zalm van Financiën het vuile werk moeten opknappen. Zij moeten Fortuyn in discussies het bloed onder de nagels vandaan halen. Fortuyn weigert echter op zijn beurt met andere VVD'ers dan de lijsttrekker in debat te gaan.

Ook PvdA politici willen in debat met Fortuyn, maar ook hier geldt hetzelfde als bij de VVD. Alleen met Melkert zal Fortuyn het debat willen aangaan, en alleen ''als de tijd daar rijp voor is''. Melkert liet gisteren bij de Vara weten een debat met de lijsttrekker van Leefbaar Nederland niet uit de weg te gaan.

Dijkstal lijsttrekker van de VVD

De leden van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) die aanwezig zijn op het congres van de partij, in Arnhem, hebben Hans Dijkstal tot lijsttrekker gekozen. Opzich niet verwonderlijk want er was geen tegen kandidaat.

Het congres nam verder de top van de kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen ongewijzigd over.

Top 10 v/d kandidatenlijst van de VVD:

1. H.F. Dijkstal, Wassenaar, fractievoorzitter Tweede Kamer

2. Mevr A. Jorritsma-Lebbink, Bolsward, vice-premier en minister van Economische Zaken

3. G. Zalm, Den Haag, minister van Financiën

4. Mevr E.G. Terpstra, Den Haag, TK

5. L.M.L.H.A. Hermans, Beetsterzwaag, minister van Onderwijs

6. A.H. Korthals, Rotterdam, minister van Justitie

7. F.H.G. de Grave, Amsterdam, minister van Defensie

8. J.J. van Aartsen, Den Haag, minister van Buitenlandse Zaken

9. Mevr W.C.G. Voute-Droste, Aerdenhout, TK

10. J.W. Remkes, Groningen, staatssecretaris van Volkshuisvesting

45 drugskoeriers op vlucht naar Amsterdam

Anti_Christ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de luchthaven van Curacao zijn donderdag 45 drugskoeriers aangehouden die op het vliegtuig naar Amsterdam wilden stappen. Nog nooit werden zoveel drugssmokkelaars op een dag opgepakt.
Circa 90 procent van alle aangehouden drugskoeriers waren bolletjeslikkers. Bij de rest werd drugs in de koffers of op het lichaam aangetroffen. De koeriers zijn afkomstig uit Nederland, Antillen, Brazilie, Suriname en de Dominicaanse Republiek.
Vanwege het cellentekort hebben 25 arrestanten de nacht van donderdag op vrijdag op de overdekte binnenplaats van het politiebureau overnacht.

30 % bewaarders bijlmerbajes ziek

Anti_Christ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bijlmerbajes kampt door een extreem hoog ziekteverzuim met een personeelstekort. Eenderde van het personeel zit ziek thuis. De directie overweegt over te schakelen op een noodrooster. De OR vindt de situatie gevaarlijk en wil een deel van de gevangenis sluiten.

Vorig jaar zomer al luidde anonieme cipiers in een brief de noodklok. Door een tekort aan personeel konden de bewaarders de veiligheid in de gevangenis niet langer garanderen.
Door het cellentekort in het land zit de bajes tot aan de nok toe vol. Sluiten van een cellenblok is daardoor politiek gezien ondenkbaar. Toch moet er volgens de OR op korte termijn iets gedaan worden aan deze situatie.

Of het ziekteverzuim te maken heeft met de huidige griepepidemie is niet bekend.

Euro's op maat...

Anti_Christ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie denkt dat de euromunten uit de verschillende landen hetzelfde formaat hebben, heeft het mis. Zo zijn de 2 en 20 eurocent muntstukken uit ons land en uit Luxemburg dunner dan die van België en Frankrijk.

Tot deze ontdekking kwam een chemisch reinigingsbedrijf uit Rosmalen. "Kijk, als je dertig uit Nederland afkomstige 20 eurocentmunten op elkaar legt en deze vergelijkt met dertig muntstukken van onze zuiderburen dan scheelt het één munt", zo laat Han Jaspers, directeur van de onderneming zien. Dit betekent dat onze 2 en 20 centstukken 3 procent dunner zijn dan die van België en Frankrijk.

De Nederlandsche Bank (DNB) zegt eerst te willen weten wat de maximale waarde is dat dergelijke munten van elkaar mogen afwijken alvorens te reageren. "Als blijkt dat 3 procent te veel is, heb je bij automaten natuurlijk een probleem", zo meent een woordvoerder.

Duh

Nintendo Gamecube lancering op 3 mei

Crazy Harry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 3 mei zullen duizenden Europeanen ¤ 249 mogen neertellen voor de Nintendo Gamecube.
Wegens een fout op de nintendogamecube-europe site was het aankondigingsfilmpje dat voor a.s. maandag geplanned staat reeds te zien. In de zeveneneenhalve minuut durende speech worden volledige details gegeven, zoals speltitels, prijs en beschikbaarheid.

Bij de lancering zullen 1 miljoen gamecubes verspreid zijn in heel Europa.
Verder zal David Gosen bekend maken dat er 20 launchtitels zullen zijn en Nintendo verwacht dat er rond de zomer al 50 gamecube spellen beschikbaar zullen zijn. Games die we onder andere mogen verwachten zijn: Luigi's Mansion, Batman, Wave Race en Crazy Taxi. Helaas is het nog eventjes wachten op SSB:M en Pikmin. SSB:M zal zijn opwachting op 24 mei maken terwijl Pikmin op 14 juni het Europese daglicht ziet.

Het gewraakte filmpje is inmiddels vervangen door een demo filmpje van 10 seconden...

Griepepidemie verspreidt zich verder

Anti_Christ had ons via de newssubmit het volgende te melden: Griep slaat om zich heen

De griep, die momenteel heerst in Nederland, rukt op in de steden. Met name in de randstad en Noord-Holland liggen veel mensen ziek op bed, zo schrijft het AD. De griep zal zich de komende week, naar verwachting, over het hele land verspreiden.

In België lijkt de griepgolf inmiddels op zijn hoogtepunt te zijn. Volgens viroloog Marc van Ranst heerst de griep al ruim een maand in België en begint het aantal zieken geleidelijk af te nemen. Volgens hem zou de epidemie wel heviger zijn dan voorgaande jaren.

Jaarlijks overlijden zo'n 3.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van de griep. Deskundigen vrezen dat deze epidemie weleens voor 15.000 slachtoffers zou kunnen zorgen.

Honderden Italianen zogenaamd analfabeet

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden Italianen die hun rijbewijs willen halen, hebben zich voor het examen opgegeven als analfabeet. Ze ontlopen zo het nogal moeilijke schriftelijke gedeelte van het examen, aldus het Italiaanse weekblad Panorama, die zich baseerden op bronnen bij Justitie.
Volgens de Italiaanse wet hoeven kandidaten voor het rijexamen alleen maar zelf schriftelijk te verklaren dat ze niet meer onderwijs hebben gehad dan lagere school. Ze worden dan niet in staat geacht de vragen te begrijpen en de antwoorden op het formulier in te vullen. In plaats daarvan mogen ze mondeling examen doen, wat veel eenvoudiger is.

Toen de verklaringen werden nagetrokken bij diverse onderwijsinstellingen, ontdekte Justitie dat talloze kandidaten die zichzelf als analfabeet hadden opgegeven, een diploma hadden van een middelbare school of zelfs van een universiteit.

Wie ten onrechte zijn rijbewijs blijkt te hebben behaald met alleen een mondelinge overhoring, kan maximaal een jaar gevangenisstraf krijgen. De fraudeur raakt dan ook zijn rijbewijs kwijt en moet opnieuw examen doen, inclusief een schriftelijk theoriegedeelte.

Man bedolven onder 250 kilo post

Anti_Christ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagavond is een 32-jarige man letterlijk bedolven onder de brieven en pakketjes. De man raakte gewond nadat hij bij het laden en lossen van een vrachtwagen een kar vol met post op zich kreeg.
Het slachtoffer was bezig om de karren uit te laden, toen het bij de laatste kar misging. De kar, met een gewicht tussen de 200 en 250 kilo, kwam op de man terecht.
Het slachtoffer moest door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis worden overgebracht.
De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Man stikt in de borsten van een stripster

boeiend had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een beregezellig vrijgezellenfeestje in een stripclub nam een onverwachte dramatische wending toen de 32 jaar oude bruidegom-in-spé Daniel Green stikte terwijl hij zijn gezicht tussen de borsten van een fors bedeelde stripster begroef.
Volgens de politie kreeg Green op dat moment een lap dance van de stripster Kandy Kane, een vaste stripster in de Pretty Kitty strip club, maar werd de stripster een beetje te wild en stikte de man in haar enorme (72DD) borstpartij.

Tijdens het spelen van het nummer 'I'm too sexy' werd de man zo enthousiast dat hij 'als een idioot begon te springen en dansen', aldus zijn vrienden. De stripster vond deze aandacht wel leuk een schudde haar borsten in het gezicht van de man.

'... Wij konden ook niet weten dat hij probeerde hulp te krijgen toen hij met zijn handen zwaaide...'

De familie van de man heeft een aanklacht ingediend en klaagt zowel de stripster als de club aan. De eerste wegens dood door schuld en de laatste wegens het toestaan dat de strippers die de club in dienst heeft hun borsten tot dat enorme formaat laten vergroten...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.