FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 januari 2002

Film Review: The Last Castle

Robert Redford komt in opstand tegen het gevangenisregime van een gevangenisdirecteur gespeeld door James Gandolfini.

Als General Irwin heeft ie een palmares om 'U' tegen te zeggen, maar Redford heeft een tactische fout gemaakt waardoor hij acht man verloor en aanvaardt de consequenties. Al snel dwingt hij respect af...
De tijd dat Colonel Winter de gevangenis tiranniseert is voorbij. De tijd dat Generaal Irwin orde op zaken stelt is aangebroken!

De gevangenen vinden in hem een 'Chief' die hen helpt om het onrecht dat hen wordt aangedaan te bestrijden. Irwin geeft hen weer zelfrespect.

Chirurg amputeert verkeerde been

Achiel en joost hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het streekziekenhuis Walcheren in Zeeland is vorige week bij een patiënt per ongeluk het verkeerde been geamputeerd. Directeur patiëntenzorg Van den Blink spreekt van een 'dramatische gebeurtenis'. Het ongeluk is gemeld bij de Inspectie voor de Volksgezondheid. Er is een maatschappelijk werkster ingeschakeld om de patiënt en diens familie te begeleiden.

Hoe het foute been geamputeerd kon worden is nog niet bekend. Het ziekenhuis spreekt van een 'toevallige samenloop van omstandigheden'.

Problemen met reactiesysteem

Beste Fok!kers,

We hebben op het moment wat problemen van onbekende oorzaak, die er onder andere voor zorgen dat je bij het reageren niet meer wordt geredirect. Het popupschermpje verdwijnt dus tijdelijk niet (altijd) automatisch.

Je reactie wordt echter wel geplaatst. Dus druk één keer op de submitknop en klik daarna het schermpje weg. Een handmatige refresh levert vervolgens de thread met je reactie op. Vaker op de submitknop drukken levert dubbele posts op.

Er wordt hard gewerkt aan een oplossing van de problemen

Voortbestaan KaZaA gewaarborgd

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KaZaA blijft bestaan. Een bedrijf uit Australië heeft het bedrijf en het daaraan verbonden FastTrack gekocht. De software kan weer worden gedownload.

Het bedrijf, Sharman Networks, heeft in ieder geval de belangrijkste bedrijfsonderdelen van de Nederlandse onderneming gekocht: de website Kazaa.com, de merknaam, logo's en een licentie op het peer-to-peer netwerk van FastTrack. Of ook de client software bij de deal is betrokken, is onbekend.

KaZaA stopte eind vorige week onder druk van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra de mogelijkheden de client software te downloaden. Nu KaZaA niet meer onder de Nederlandse wetgeving valt kan de software weer gewoon worden gedownload. Gebruikers krijgen overigens bij het opstarten van het programma wel een nieuwe gebruikersvoorwaarde te zien.

Amsterdam in 1973 ontkomen aan ramp

static had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdam is op 25 november 1973 ternauwernood aan een ramp ontsnapt. Dit blijkt uit een reportage van het NPS-programma Andere Tijden, dat dinsdag op 20.30 uur wordt uitgezonden op Nederland 3.

Die bewuste dag wilden drie vliegtuigkapers een KLM-vliegtuig op de binnenstad laten crashen. De groep, een Arabische Jeugd Organisatie, kaapte het vliegtuig boven Bagdad. Toen ze nergens toestemming kregen om te landen wilden ze het vliegtuig met 247 inzittenden laten neerstorten op Amsterdam.

Uiteindelijk kregen ze toestemming op Malta te landen waarna ze overmeesterd werden.

R'dam verbiedt demonstratie extreem-rechts

De ultra-rechtse Constant Kusters krijgt van burgemeester Opstelten van Rotterdam geen toestemming om met het Comité Kusters/Malcoci zaterdag te gaan demonstreren in de havenstad. Opstelten geeft als reden aan dat hij vreest voor wanorde. Antifascistische organisaties, zoals Kafka, hadden al meteen een tegendemonstratie aangekondigd.

Constant Kusters is tegenwoordig voorzitter van de extreemrechtse Nederlandse Volks Unie (NVU). Voorheen was Kusters verbonden aan de ,inmiddels verboden, CP'86.

Al eerder kondigde de NVU aan dat de partij in Rotterdam, Kerkrade, Landgraaf en Arnhem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Lijsttrekker in Kerkrade wordt Malcoci, de rechterhand van Kusters. Deze in Roemenië geboren Duitser maakte in het verleden geen geheim van zijn bewondering voor Hitler.

Zelfmoord Hacker Kimble is publiciteitsstunt

De mogelijk aanstaande zelfmoord van de bekende Duitse hacker Kimble, zoals wij die op hier meldden, blijkt een publiciteitsstunt te zijn. Niemand wist wat er zou komen, zeker gezien het nieuws dat Kim Schmitz momenteel vastzit in een Thaise gevangenis. Vandaag om 17:00 plaatselijke tijd bleek dat Kimble niet echt zelfmoord heeft gepleegd of zal plegen. Kimble is echter wel dood; vanaf nu wil meneer Schmitz 'His Royal Highness King Kimble the First, Ruler of the Kimpire', genoemd worden, zo staat te lezen op zijn site. Over hoe het hem vergaat in de Thaise gevangenis is overigens niets bekend...


Met dank aan Nuke en De Verloren Zoon die ons dit via de newssubmit lieten weten.

Het blijft onrustig in Afghanistan

Nu de troepen van Taliban en al-Qaeda grotendeels zijn verslagen, raken de verschillende Afghaanse facties weer slaags met elkaar. De gourverneur van Kandahar neemt vanavond een besluit over een aanval op Herat. Krijgsheer Ishmaël Kahn die daar de scepter zwaait, zou Iraanse strijders Afghanistan binnenlaten.

Ook in het noorden van het land rommelt het. In de provincie Kunduz wordt gevochten tussen de troepen van voormalig president Rabbani en de Oezbeekse generaal Dostum. Eerder waren beide partijen nog verenigd in de Noordelijke Alliantie.

Film over Hazes op radio 3FM

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

3FM-dj Rob Stenders heeft een primeur. In zijn radioprogramma Stenders Vroeg zal hij woensdagochtend de bioscoopfilm 'Andre Hazes: Zij gelooft in mij' integraal uitzenden. Tussen 7.30 en 9.00 uur is het geluid van de film op de zender te horen.

Stenders erkent dat het "een belachelijk idee" is. "Voor zover ik weet is ook in het buitenland nog nooit iemand zo gek geweest," aldus de dj. Hij probeert nog Hazes naar de studio te krijgen om commentaar op de beelden te geven.

'Band of Brothers' goed bekeken

Band of Brothers, een mini-serie over de tweede wereldoorlog, waarvan gisteren de eerste twee afleveringen werden uitgezonden, is veel bekeken. Ruim 1,1 miljoen kijkers volgden de serie die door Tom Hanks samen met Steven Spielberg is geregiseerd en geproduceerd.

In de serie, die is geschoten in de stijl van de oorlogsfilm Saving Private Ryan, wordt een Amerikaanse legereenheid gevolgd vanaf de opleiding tot de overmeestering van het Adelaarsnest.

Band of Brothers ontving afgelopen nacht een Golden Globe Award.

Dwaze grootmoeders: 'Zorreguita berechten'

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Jorge Zorreguita is medeschuldig aan de militaire dictatuur in Argentinie. Wij veroordelen hem, maar niet zijn dochter. Wij hopen dat hij ooit berecht zal worden, want wij zien hem liever in een cel dan op bezoek in Nederland."

Dat zei de presidente van de mensenrechtengroep Grootmoeders van de Plaza de Mayo in Argentinie maandag tijdens een persconferentie in Amsterdam.

De groep strijdt al jaren voor de waarheid over het lot van ongeveer 30.000 Argentijnen die tijdens het militaire regime (1976-1983) zijn verdwenen.

Britney heeft geen tijd om te trouwen

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een persconferentie op zaterdag biechtte Britney Spears op dat ze enorm graag met haar verloofde Justin zou willen trouwen, maar jammer genoeg heeft ze het te druk.

De popprinses vind het vervelend dat ze haar maagdelijkheid in de publiciteit heeft gebracht. Op vragen over dit onderwerp werd ook gereageerd met: "sorry dat is privé".

Later deze maand, zal Britney David Beckham ontmoeten om een Pepsi reclame voor de World Cup op te nemen, en ze zegt er nu al naar uit te kijken, aangezien ze David Beckham een lekker ding vindt...

Nieuwe El Niño op komst

Willy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het KNMI verwacht dat er in de loop van dit jaar een nieuwe El Niño, een grote opwarming van de aarde, op gang komt. Het is echter onwaarschijnlijk dat die El Niño even sterk wordt als vijf jaar geleden. Toen beleefde de wereld één van de sterkste ooit. Ook een zwakkere El Niño heeft echter duidelijke gevolgen voor het weer.

Volgens het KNMI is het ontstaan van een El Niño gekoppeld aan twee voorwaarden:
*In de eerste plaats moet er in het westen van de Stille Oceaan meer warm water zijn dan normaal. De passaatwinden stuwen continu het door de zon opgewarmde oppervlaktewater richting Indonesië. Daar ontstaat een dikke laag warm water terwijl langs de kust van Peru juist koel water bovenkomt.

*Ten tweede moet het warmere water naar Zuid-Amerika teruggeduwd worden . In sommige jaren woeden in dit gebied gedurende de regentijd (oktober tot en met april), westerstormen die tegen de richting van de passaat in het water terugduwen naar Zuid-Amerika. De opwarming daar houdt zichzelf in stand: een El Niño is geboren.

Oranje niet geplaatst bij loting EK

Jeromar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Porto vindt aanstaande vrijdag de loting plaats voor de kwalificatie van het Europees Kampioenschap. In twee opzichten wordt het een bijzondere dag voor Oranje. Nederland behoort niet tot de tien geplaatste landen en er zal geen bondscoach aanwezig zijn bij de loting. Louis van Gaal heeft ontslag genomen en door het afzeggen van Dick Advocaat is er nog geen opvolger benoemd. Oranje wordt tijdens de loting vertegenwoordigd door directeur betaald voetbal Henk Kesler en teammanager Hans Jorritsma. Erger is dat Nederland niet is geplaatst. Dat komt met name door de slechte prestaties tijdens de WK-kwalificatie. Oranje zal hierdoor tenminste bij één topland worden ingedeeld.

De geplaatste landen zijn: Frankrijk, Duitland, Zweden, Spanje, Tjechië, Ierland, Roemenië, Italië, België en Turkije.

Het Nederlands Elftal speelt overigens op 19 mei een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Het Amerikaanse elftal bereidt zich voor op het WK in Zuid-Korea en Japan. In tegenstelling tot Oranje hebben de VS zich wel voor de wereldtitelstrijd weten te kwalificeren.

Na tien jaar wraak op scheidsrechter

Een Duitser is gearresteerd nadat hij een voetbalscheidsrechter had aangevallen. Nu gebeurt dit helaas wel vaker, maar deze man deed het omdat hij tien jaar geleden door de scheidsrechter van het veld was gestuurd.

Volgens de politie sloeg de 34-jarige man tijdens een wedstrijd voor amateurs plotseling in op de scheidsrechter. Bij het zien van de arbiter kreeg de man naar eigen zeggen een grote waas voor de ogen.

De scheidsrechter is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Explosie in Goma eist tientallen levens

OmegaBarry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een explosie bij een tankstantion in de Congolese stad Goma, dat donderdag werd getroffen door een vulkaanuitbarsting, heeft maandagochtend mogelijk vijftig levens geëist.

Volgens een ooggetuige waren vijftig à zestig plunderaars bezig vaten met brandstof te vullen, toen het tankstation ontplofte.

Brandweer en reddingswerkers konden uren na de explosie nog steeds het gebouw niet in door de hevige brand die na de explosie uitbrak.

Testament binnenkort op boodschappenlijstje

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse supermarktketen Tesco geeft haar klanten binnenkort de mogelijkheid hun echtscheiding of testament te regelen op dezelfde plaats waar ze nu de boodschappen doen. Een radicale wijziging van de regels voor de advocatuur maakt de nieuwe service mogelijk.

Met de nieuwe wetten is het voor advocaten mogelijk op andere plaatsen te werken dan op advocatenkantoren of op de juridische afdeling van grote bedrijven.

Het bedrijf zegt nog niet te weten hoe het de service precies gaat aanpakken, maar volgens een woordvoerder staat vast dat het een groot succes wordt.

TNO: Lasershields storen snelheidscontroles

Lasershields in een auto storen wel degelijk snelheidscontroles van de politie. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksinstituut TNO. Het Openbaar Ministerie wil een verbod op de apparaten.

Bezitters van een lasershield verklaarden tot nu toe altijd dat het apparaatje werd gebruikt om de garagedeur te openen. Het OM besloot daarop rechtzaken rond lasershields aan te houden en TNO te vragen het apparaat te bekijken. Volgens TNO kunnen de lasershields niet worden gebruikt om de garagedeur te openen.

Daarbij concludeerde TNO dat controlerende agenten door het apparaatje oogletsel op kunnen lopen. Het OM gaat lopende zaken waarschijnlijk op basis van het rapport voorleiden aan de officier van Justitie.

Met dank aan mr_FOK voor dit bericht.

Bijna 1 miljard pintransacties in 2001

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pinnen wordt steeds populairder. In 2001 heeft Interpay, het bedrijf dat alle pintransacties in Nederland regelt, 954 miljoen pinbetalingen verwerkt. In 2000 waren dat er nog 800 miljoen.

De zaterdag voor kerst was de drukste dag van het jaar. Interpay verwerkte op die dag 5,75 miljoen transacties. Daarbij deden zich geen grote storingen voor.

Voor winkeliers, die de kosten zelf moeten betalen, betekent een hoger aantal pinbetalingen een grotere korting op de kosten van de transacties. Over 2001 levert dit een korting van 7,5 procent op.

PTT Post krijgt landelijke concurrentie

PTT Post krijgt nog dit jaar zijn eerste landelijke concurrent. De Bodegraafse groothandel van Tol wil via zijn bedrijven landelijk brieven gaan bezorgen. De PTT heeft nu alleen lokale concurrenten.

De groothandel wil brieven gaan bezorgen via 110 winkels van Troefmarkt en Fresh & Snackstores. PTT Post wacht de ontwikkelingen af, maar eist wel dat de activiteiten van Van Tol worden getoetst aan de postwet.

Winkelier zet dieven in een kooi

Een Poolse winkelier heeft de ultieme straf bedacht voor dieven die zijn winkel bezoeken. Als een winkeldief op heterdaad wordt betrapt, stopt hij ze in een kooi. Daar mogen ze, gadegeslagen door het winkelend publiek, op de politie wachten.

De ondernemer geeft betrapte dieven sinds kort twee mogelijkheden. Of de kooi in, of hun portret levensgroot op een winkelruit. De laatste optie is het meest populair. Onder het portret zet de winkelier teksten als: 'aangetrokken tot schoenen die niet van hem zijn' en 'liefhebber van gratis chocola'.

Man vindt 60 jaar oude kogel in nek

Een man die in de tweede wereldoorlog een executie door de Nazi's overleefde heeft na 60 jaar één van de kogels teruggevonden. Het stuk metaal werd tijdens een routinebezoekje aan een arts ontdekt in zijn nek.

Ramadan Rezevicanin zat in een verzetsbeweging, toen hij door de Duitsers werd opgepakt en samen met een groep kamaraden tegen de muur werd gezet. Na de executie werd hij voor dood achtergelaten. Dorpelingen hielpen hem naar een dokter, die de kogel nooit heeft opgemerkt.

De kogel blijft voorlopig in zijn nek zitten, volgens artsen kan dat geen kwaad.

Sport gaat voor de vinger

Dat Australian football niet voor mietjes is, dat is duidelijk. Maar dat spelers zoveel over hebben voor hun sport is vrij uniek. Speler Daniel Chick heeft namelijk wel heel erg veel over voor zijn carrière. Omdat zijn ringvinger tijdens wedstrijden voortdurend uit de kom schoot, heeft hij het lichaamsdeel maar laten amputeren.

De andere mogelijkheid was het vast laten zetten van de kootjes. Maar de 25-jarige Australiër was bang dat hij dan de bal minder goed zou kunnen gooien.

LN-lijst: 11 mensen extreem-rechts

De groslijst van Leefbaar Nederland telt elf mensen met extreem-rechtse symphatieën. Dat zegt de anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka, die de lijst van LN heeft onderzocht.

Een woordvoerder van de groep zei in het Radio 1 journaal dat het zowel gaat om mensen met een actief extreem-rechts verleden, als om mensen die wel eens een handtekening voor een dergelijke beweging hebben gezet.

LN-voorzitter Jan Nagel is niet verbaasd over de de conclusie van Kafka. Hij wees erop dat de lijst na intern onderzoek nog zal worden opgeschoond.

Britse spoorwegen gebruiken olielamp nog

Niet alleen in ons land hebben we veel aan te merken op de spoorwegen. Ook in Engeland is het slecht gesteld met het openbaar vervoer per rails. De Britse spoorwegen zijn hard aan modernisering toe. De Britse zondagskrant The Sunday Telegraph onthulde gisteren dat beheerder Railtrack op sommige trajecten nog steeds olielampen uit de negentiende eeuw voor de seinen gebruikt.

Een woordvoerder van het bedrijf wees erop dat de lampen nog steeds goed functioneren. Ze zorgen wel voor extra werk, elke week moeten ze worden bijgevuld door een 'lampman'. Bovendien moet er voortdurend worden gecontroleerd. Zodra de wind een lamp uitblaast moet het treinverkeer op het traject worden stilgelegd. Een medewerker moet vervolgens op pad om het licht weer aan te steken.

De Britse regering kondigde vorige week voor de zoveelste maal verbetering aan.

Met dank aan Rop2000 voor de tip!

Twee doden bij schietpartij Den Helder

Mandark80 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schietpartij in Den Helder heeft vanmorgen aan twee mensen het leven gekost. Het gaat om een man en een vrouw.

Rond kwart over zes kwam bij de politie de melding binnen dat zich aan de Dintelstraat een schietpartij had voorgedaan. In een portiek werd het lichaam van een vrouw gevonden, buiten op straat lag een man.

De politie vermoedt dat de man eerst de vrouw heeft doodgeschoten en dat hij daarna zelfmoord heeft gepleegd. Bewoners van de flat hebben geschokt gereageerd op het drama.

Alternatief voor Viagra: neusspray

merulez, Rop2000, osado en Urbankid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers hebben een neusspray ontwikkeld die kan dienen als alternatief voor de potentiepil Viagra. De spray werkt binnen enkele minuten, terwijl dat bij Viagra soms wel een uur duurt. Die lange wachttijd is dus wellicht binnenkort voorbij.

Het potentiemiddel PT-141 werkt volgens de onderzoekers na het opsnuiven direct in op de hersencellen die de geslachtsdrift regelen. Bijkomend voordeel is dat het middel minder bijwerkingen geeft dan Viagra, dat onder meer een verlaging van de bloeddruk kan veroorzaken.

In de loop van dit jaar wordt PT-141 getest op honderden mannen en vrouwen. Uit eerste onderzoekingen is gebleken dat het middel ook lustgevoelens opwekt bij vrouwen.

Tekort aan bedden voor kinder-IC

Jaarlijks krijgen duizend ernstig zieke kinderen niet de zorg die ze nodig hebben. Door geld- en personeelsgebrek is er een groot tekort aan bedden op de afdelingen intensive care voor kinderen. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de inspectie voor de gezondheidszorg.

De inspectie constateerde dat er genoeg bedden zijn. Die staan door gebrek aan geld en personeel echter leeg. Dit lijdt tot grote frustatie onder personeel en levensbedreigende situaties.

Om het probleem op te lossen moeten ziekenhuizen meer samenwerken en coördineren. Verder zou er geld voor de kinder-IC's apart gehouden moeten worden, zodat het nergens anders aan kan worden besteed.

Leugendetector voor e-mail op komst

FrAgGiE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan het Engelse SAS Institute ligt is het straks zelfs via email niet meer gemakkelijk liegen. Het bedrijf heeeft de eerste software voor leugendetectie op e-mail ontwikkeld.

Volgens SAS kan de onzekerheid die wordt veroorzaakt door liegen zichtbaar worden in gebruikte grammatica en in de keuze van woorden.

De software kan niet alleen bedrog ontdekken, maar kan ook gebruikt worden om online-sollicitaties en cv's te beoordelen, aldus het bedrijf.

China krikt internetcensuur op

China heeft internetproviders strengere regels opgelegd. Zo moeten zij voortaan alle e-mail controleren.

Om aan de verplichting van de Chinese overheid te kunnen voldoen, moeten de providers speciale software installeren die hen in staat stelt alle inkomende en uitgaande e-mail van Chinese staatsburgers te controleren op het gebruik van 'politiek incorrecte' teksten.

Daarnaast verplicht de Chinese overheid de providers om aanstootgevende teksten van websites af te halen. Ook moet dit soort bewoordingen uit nieuwsgroepen en van prikborden verwijderd worden. Doen ze dit niet dan riskeren de providers boetes. Websites met porno of sites die oproepen tot geweld zijn vanaf nu ook verboden.

Het instellen van dit soort maatregelen is de zoveelste poging van de Chinese overheid om de politieke macht die het heeft niet verder te verliezen, zo schrijft Reuters.

Sinds de opkomst van het internet in China halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw verliest de overheid langzaamaan de greep op het politieke gedachtegoed in de volksrepubliek.

Peres neemt afstand van Sharon

Voor het eerst heeft de Israelische minister van Buitenlandse Zaken, Peres, openlijk afstand genomen van de mening van premier Sharon. Peres zegt dat hij niet alle militaire acties tegen de Palestijnen steunt. Hij geeft wel toe dat hij als lid van het kabinet mede verantwoordelijk is voor het geweld.

Israel is vannacht opnieuw de Palestijnse stad Tulkarem binnengevallen. Soldaten hebben huizen doorzocht en Palestijnen gevangen genomen. De inval is een reactie op de Palestijnse aanslag op een joods feest afgelopen donderdag. Afgelopen zaterdag viel Israel Tulkarem ook al binnen.

Asielzoekers naaien mond dicht uit protest

Hector had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeventig asielzoekers, waaronder drie kinderen, hebben afgelopen weekeinde hun monden dichtgehecht uit protest tegen het Australische opvangbeleid. Nog eens tweehonderd bewoners, vrijwel allemaal Afghanen, van het Woomera-kamp zijn al vijf dagen in hongerstaking.
De kinderen, 12 tot 15 jaar oud, zijn gisteren met spoed naar een ziekenhuis gebracht waar de hechtingen zijn verwijderd. Zij lijden aan uitdrogingsverschijnselen. Datzelfde lot treft waarschijnlijk ook het twintigtal kinderen dat meedoet aan de hongerstaking.

De acties van de afgelopen dagen zijn de zoveelste in Woomera, een opvangkamp in de woestijn ten noorden van Adelaide. Vorige maand braken er al hevige rellen uit waarbij twee asielzoekers zichzelf verminkten, talloze kampbewaarders gewond raakten en een twintigtal gebouwen in vlammen opging.

De Australische Democraten eisten gisteren het ontslag van verantwoordelijk minister Phil Ruddock. Die peinst daar echter niet over: "Dit soort acties speelt op de gevoelens van de Australische bevolking. Maar als ze denken dat ze daarmee een visum kunnen verkrijgen: zo werkt dat hier dus niet."

Volgens een verklaring van de demonstranten gaat de actie niet over het verkrijgen van een vluchtelingenstatus, maar over het opvangbeleid van de Australische regering. "Wij willen dat de internationale gemeenschap ons bevrijdt van deze barbaarse politiek waarbij mannen, vrouwen en kinderen maanden en soms zelfs jaren achter prikkeldraad worden opgesloten."

4 Golden Globes voor A Beautiful mind

De film A Beautiful Mind heeft vier Golden Globes in de wacht gesleept. De prijzen werden onder meer uitgereikt voor de beste mannelijke hoofdrol en voor het script. A Beautiful Mind gaat over een wiskundige die aan schizofrenie lijdt.

In de categorie komedie/musical viel Moulin Rouge in de prijzen. Nicole Kidman kreeg een award voor de beste hoofdrolspeelster. De uitreiking van de Golden Globe wordt gezien als graadmeter voor de Oscars in maart.

Even een overicht van alle winnaars, Kris bedankt!

Picture - Drama

A Beautiful Mind
Produced by Brian Grazer

In the Bedroom
Produced by Todd Field, Ross Katz, Graham Leader
The Lord Of the Rings: The Fellowship Of the Ring
Produced by Peter Jackson, Barrie M. Osborne, Tim Sanders, Frances Walsh
The Man Who Wasn't There
Produced by Ethan Coen
Mulholland Dr.
Produced by Neal Edelstein, Tony Krantz, Michael Polaire, Alain Sarde, Mary Sweeney


Picture - Musical or Comedy

Bridget Jones's Diary
Produced by Tim Bevan, Jonathan Cavendish, Eric Fellner
Gosford Park
Produced by Robert Altman, Bob Balaban, David Levy
Legally Blonde
Produced by Ric Kidney, Marc Platt
Moulin Rouge!
Produced by Fred Baron, Martin Brown, Baz Luhrmann
Shrek

Produced by Jeffrey Katzenberg, Aron Warner, John H. Williams


Actor In a Leading Role - Drama

Russell Crowe in A Beautiful Mind
Kevin Spacey in The Shipping News
Will Smith in Ali
Billy Bob Thornton in The Man Who Wasn't There
Denzel Washington in Training Day


Actor In a Leading Role - Musical or Comedy

Gene Hackman in The Royal Tenenbaums
Hugh Jackman in Kate & Leopold
Ewan McGregor in Moulin Rouge!
John Cameron Mitchell in Hedwig and the Angry Inch
Billy Bob Thornton in Bandits


Actress In a Leading Role - Drama

Halle Berry in Monster's Ball
Judi Dench in Iris
Nicole Kidman in The Others
Sissy Spacek in In the Bedroom
Tilda Swinton in The Deep End


Actress In a Leading Role - Musical or Comedy

Thora Birch in Ghost World
Cate Blanchett in Bandits
Nicole Kidman in Moulin Rouge!
Reese Witherspoon in Legally Blonde
Renée Zellweger in Bridget Jones's Diary


Actor In a Supporting Role

Jim Broadbent in Iris
Steve Buscemi in Ghost World
Hayden Christensen in Life As a House
Ben Kingsley in Sexy Beast
Jude Law in A. I.: Artificial Intelligence
Jon Voight in Ali


Actress In a Supporting Role

Jennifer Connelly in A Beautiful Mind
Cameron Diaz in Vanilla Sky
Helen Mirren in Gosford Park
Maggie Smith in Gosford Park
Marisa Tomei in In the Bedroom
Kate Winslet in Iris


Director

Robert Altman for Gosford Park
Ron Howard for A Beautiful Mind
Peter Jackson for The Lord Of the Rings: The Fellowship Of the Ring
Baz Luhrmann for Moulin Rouge!
David Lynch for Mulholland Dr.
Steven Spielberg for A. I.: Artificial Intelligence


Screenplay

A Beautiful Mind
Written by Akiva Goldsman

Gosford Park
Written by Julian Fellowes
The Man Who Wasn't There
Written by Ethan Coen, Joel Coen
Memento
Written by Christopher Nolan
Mulholland Dr.
Written by David Lynch


Original Score

A. I.: Artificial Intelligence
Composed by John Williams
Ali
Composed by Pieter Bourke, Lisa Gerrard
A Beautiful Mind
Composed by James Horner
The Lord Of the Rings: The Fellowship Of the Ring
Composed by Howard Shore
Moulin Rouge!
Composed by Craig Armstrong

Mulholland Dr.
Composed by Angelo Badalamenti
Pearl Harbor
Composed by Hans Zimmer
The Shipping News
Composed by Christopher Young


Original Song

"Come What May"
From Moulin Rouge!
Music and Lyric by David Baerwald
"May It Be"
From The Lord Of the Rings: The Fellowship Of the Ring
Music and Lyric by Enya
"There You'll Be"
From Pearl Harbor
Music and Lyric by Diane Warren
"Until"
From Kate & Leopold
Music and Lyric by Sting

"Vanilla Sky"
From Vanilla Sky
Music and Lyric by Paul McCartney


Foreign Film
Amélie
From France
And Your Mother, Too!
From Mexico
Behind the Sun
From Brazil
Monsoon Wedding
From India
No Man's Land
From Bosnia & Herzegovina



** Cecil B. DeMille Award **

Harrison Ford


Television Series - Drama

Alias
C. S. I.: Crime Scene Investigation
Six Feet Under
The Sopranos
24
The West Wing


Television Series - Musical or Comedy

Ally McBeal
Frasier
Friends
Sex and the City
Will & Grace


Mini-Series or Television Movie

Anne Frank
Band Of Brothers
Conspiracy
Life With Judy Garland: Me & My Shadows
Wit


Actor In a Leading Role - Drama Series

Simon Baker in The Guardian
James Gandolfini in The Sopranos
Peter Krause in Six Feet Under
Martin Sheen in The West Wing
Kiefer Sutherland in 24


Actor In a Leading Role - Musical or Comedy Series

Tom Cavanagh in Ed
Kelsey Grammer in Frasier
Eric McCormack in Will & Grace
Frankie Muniz in Malcolm In the Middle
Charlie Sheen in Spin City


Actor In a Leading Role - Mini-Series or Television Movie

Kenneth Branagh in Conspiracy
James Franco in James Dean
Ben Kingsley in Anne Frank
Damian Lewis in Band Of Brothers
Barry Pepper in 61*


Actress In a Leading Role - Drama Series

Lorraine Bracco in The Sopranos
Amy Brenneman in Judging Amy
Edie Falco in The Sopranos
Jennifer Garner in Alias
Lauren Graham in Gilmore Girls
Marg Helgenberger in C. S. I.: Crime Scene Investigation
Sela Ward in Once and Again


Actress In a Leading Role - Musical or Comedy Series

Calista Flockhart in Ally McBeal
Jane Kaczmarek in Malcolm In the Middle
Heather Locklear in Spin City
Debra Messing in Will & Grace
Sarah Jessica Parker in Sex and the City


Actress In a Leading Role - Mini-Series or Television Movie

Judy Davis in Life With Judy Garland: Me & My Shadows
Bridget Fonda in No Ordinary Baby
Hannah Taylor Gordon in Anne Frank
Julianna Margulies in The Mists Of Avalon
Leelee Sobieski in Uprising
Emma Thompson in Wit


Actor In a Supporting Role - Series, Mini-Series or Television Movie

John Corbett in Sex and the City
Sean P. Hayes in Will & Grace
Ron Livingston in Band Of Brothers
Stanley Tucci in Conspiracy
Bradley Whitford in The West Wing


Actress In a Supporting Role - Series, Mini-Series or Television Movie

Jennifer Aniston in Friends
Tammy Blanchard in Life With Judy Garland: Me & My Shadows
Rachel Griffiths in Six Feet Under
Allison Janney in The West Wing
Megan Mullally in Will & Grace

Kleuter bedreigt beheerder sportpark

tyl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 4-jarige kleuter heeft dit weekeinde in Culemborg de 43-jarige beheerder van een sportcomplex bedreigd met een pak slaag. Hij deed dat omdat de man hem verbood in de kapstokken te klimmen.
De beheerder vond de klimpartij gevaarlijk, aldus de politie, en waarschuwde het kind. Na de dreigementen sprak hij de moeder van het kind aan, die haar zoontje groot gelijk gaf. Zij bedreigde de beheerder eveneens.

Een klein uur later kwam een man de sportaccommodatie binnen en sloeg en stompte de Culemborger in zijn gezicht. De politie stelt een onderzoek in.

Jos Verstappen meldt: Ik rij voor Arrows

RRRobert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de fanclubdag van Jos Verstappen, afgelopen weekend in het Autotron, was er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Dé vraag die iedereen wel op de lippen had: Rijdt ie wel of rijdt ie niet komend seizoen? Hierop antwoordde Jos dat hij er van uit gaat op 3 maart voor Arrows aan de start te staan. "Ik ga deze week weer naar de fabriek en heb alle papieren voor de inschrijving, op verzoek van het team, vorige week naar hen gestuurd."

Uit andere berichtgeving blijkt verder dat Prost er waarschijnlijk toch in zal slagen z'n team financieel op poten te krijgen, dit zou vandaag duidelijk moeten worden. Als dat lukt dan is Frentzen de eerste rijder voor dit team, en verdwijnt Arrows daarmee voor hem uit beeld. Frentzen beklaagde zich de afgelopen dagen dat het overleg met Arrows zowiezo muurvast zat...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.