Pim Fortuyn stapt boos op bij TV Rijnmond

darktower had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuijn is zondag boos opgestapt uit de studio van TV Rijnmond, hij wenste niet in discussie te gaan met drie Rotterdamse politici, die hij verbijsterd achterliet. Dit alles gebeurde in het discussie-programma R op Zondag, dat deze dag werd gepresenteerd door Wouke van Scherrenburg. Ook wanneer zij Fortuyn van repliek wilde dienen, wenste hij daar niet van te horen.

Een aantal radikale uitspraken van Pim Fortuyn schreeuwden volgens de drie lokale politici, die ook aanwezig waren, om een weerwoord:

- Fortuyn wenst maximaal één dag per week aan de lokale politiek te besteden. Dat lijkt hem ruim voldoende :"Wanneer je meer tijd aan lokale politiek besteedt, verdoe je je tijd en moet het vooral anders worden georganiseerd. Politici zouden hun kennis ook in het cafe moeten vergaren, ik zie de café's bij mij de buurt als een verlengde van mijn huiskamer".

Toen de wethouders Van der Tak en Janssens daarop zeiden dat één dag per week raadswerk wel erg weinig is, zei Fortuyn het "getikt" te vinden dat raadsleden zoveel tijd aan de politiek besteden.

- Fortuyn wenst Chinatown te upgraden door twee wegen verdiept aan te leggen.

Toen Wouke van Scherrenburg (ook bekend van Den Haag vandaag) Fortuyn op de hak nam door te zeggen dat er tenminste een meerderheid in de raad voor nodig was zei Fortuyn: "Met die realiteit heb ik helemaal niets te maken. Dat maakt de kiezer wel uit. U bent zo vreselijk. Bovendien zit almaar te zeuren".

De PvdA politicus Gerard Peet wist helemaal niet wat hem overkwam. Met hem wilde Fortuyn helemaal geen woord wisselen. Eerst zou de Rotterdamse lijsttrekker van de PvdA Els Kuijper haar excuus nog aan de lijsttrekker van Leefbaar Nederland moeten aanbieden.

Tot drie keer toe dreigde Fortuyn met opstappen voor hij daadwerkelijk de studio verliet.