FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 30 december 2001

Winnaar van Big Brother is...

De grote winnaar van Big Brother the Battle is Sandy geworden.

Na 114 dagen is Sandy de winnaar geworden van de derde jaar van Big Brother. Als eerste vandaag mocht Andries het huis verlaten vergezeld van het leuke bedrag van 75.000 gulden. Daarna was het de beurt aan Gert-Jan om de deur achter zich te sluiten van het huis.

In een spannende finale waarbij de dames zo goed als gelijk stonden op sommige momenten was het toch Sandy die aan het langste eind trok en met 675.000 gulden naar huis ging. Daniëlle werd tweede.

Aanhouding in zaak ontvoerde krantenjongen

In de zaak van de ontvoering en aanranding van een 14-jarige krantenbezorger in Waddinxveen is een aanhouding verricht.

Volgens de jongen was hij tijdens zijn ronde met nieuwjaarswensen door twee mannen van zijn fiets getrokken en een busje in gesleurd. Tijdens een rit van een uur door Waddinxveen zou hij in het busje zijn mishandeld en seksueel misbruikt.

Volgens de politie blijkt uit een groot buurtonderzoek in de omgeving en uit verhoren door specialisten van jeugd- en zedendelicten van de politie Hollands Midden, dat er vermoedelijk geen sprake is geweest van een ontvoering.

De aangehouden meerderjarige man wordt wel verdacht van aanranding van de 14-jarige. Meer gegevens over de verdachte maakt de politie niet bekend in verband met de privacy van zowel de dader als het slachtoffer.

Musharraf: ''Pakistan op alles voorbereid''

Als Pakistan een "oorlog krijgt opgedrongen" zijn de strijdkrachten en de Pakistaanse burgers geheel voorbereid op alle gevolgen, heeft de Pakistaanse president Musharraf vandaag verklaard.

In eerste instantie streeft Pakistan ernaar de oplopende spanning met India te verminderen, maar het heeft alle nodige maatregelen genomen om met volle kracht terug te slaan bij een aanval.

Musharraf sprak, na een ontmoeting met politici, over de opgelopen spanning tussen India en zijn land. Tegen verslaggevers liet hij weten dat ze aan de bevolking van India moeten laten weten dat zijn land vrede wil en dat hij de situatie wil de-escaleren: "Laat de relatie tussen Pakistan en India de richting van vrede en harmonie opgaan."

Van Basten gaat trainerscursus doen

Ons aller Marco van Basten gaat in september 2002 alsnog de verkorte cursus 'coach betaald voetbal' doen bij de KNVB. De KNVB biedt deze verkorte cursus aan aan voetballers met 40+ interlands achter hun naam.

Vedettes als Ronald Koeman, Ruud Gullit en Frank Rijkaard deden de cursus al in 1997, maar toen had 'il Marco' er nog geen zin in. Enkele maanden geleden maakte van Basten echter bekend, dat hij weer wat in de voetballerij wil gaan doen. Dit zal dus waarschijnlijk wel coach worden.

Deense politie schiet Hell's Angels dood

In Denemarken heeft de politie gisterenavond twee leden (23 en 25 jaar) van de Deense afdeling van de motorclub Hells Angels doodgeschoten op een industrieterrein bij de stad Arhus.

De politie stuitte op een groep mannen die bezig waren een graafmachine te stelen. De dieven sloegen op de vlucht met drie terreinwagens. Toen ze daarmee inreden op de politieauto losten de agenten zeker zes schoten. De jongste stierf ter plekke, de oudste overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Eén verdachte die de politieauto aanreed, is aangehouden. Hem wordt poging tot moord op de agenten ten laste gelegd.

Vuurwerkramp in Peru: honderden doden

In de Peruaanse hoofdstad Lima zijn zeker 230 mensen omgekomen bij een brand in een winkelcentrum. De brand ontstond gisteravond, na een explosie in een winkel waar vuurwerk werd verkocht. De brand besloeg het hele winkelcentrum.

Onder de slachtoffers zijn waarschijnlijk veel winkeleigenaars, die zich in hun winkel hadden opgesloten uit angst voor plunderingen. Ook zijn er mensen in paniek uit het raam gesprongen.

De brand werd bestreden met 400 brandweerlieden. President Toledo heeft 2 dagen van nationale rouw afgekondigd. De productie, im- en export van vuurwerk zijn inmiddels ook verboden.

ZuperMan bedankt voor het melden van dit trieste nieuws via de newssubmit...

''Bin Laden is nog in Afghanistan''

De soap rond de mogelijke verblijfplaats van terroristenleider Osama bin Laden is nog niet te einde.

Vandaag zei de Afghaanse interimminister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Abdullah, dat Osama Bin Laden zich waarschijnlijk nog in Afghanistan bevindt. Zijn verblijfplaats is echter onbekend: ,,Ik heb geen gedetailleerde informatie over zijn verblijfplaats, maar hij is waarschijnlijk in Afghanistan'', zei de minister tijdens een persconferentie in Kabul.

Mohammed Fahim, Abdullahs ambtgenoot op Defensie, zei vrijdag nog dat hij het vermoeden had dat Bin Laden het land had verlaten en dat hij in of bij de Pakistaanse stad Peshawar verbleef.

Eerder waren er ook berichten dat bin Laden zou zijn overleden.

Ferguson blijft misschien toch bij Man.Utd.

Alex Ferguson, trainer / manager van Manchester United, twijfelt. Ferguson liet in een interview tegenover News of the World de deur naar verlenging van zijn trainerschap bij de club toch op een kier. Hij zei: “Of er een kans is dat ik mijn besluit herzie? Ik denk het niet, maar je weet nooit”, aldus de Schot.

Het is de eerste keer dat Ferguson zijn keiharde uitspraken over dat hij eind dit seizoen stopt afzwakt. De 60-jarige Ferguson is sinds 1986 manager op Old Trafford en leidde de belangrijkste club van Manchester naar landstitels, FA Cup-zeges en de Champions League-overwinning.

Sinds Sir Alex Ferguson zijn besluit wereldkundig maakte gaat het met de ploeg niet bijzonder goed. Na een slechte seizoenstart klimt de club langzaam maar zeker naar de top van de Premier League, maar Manchester speelt nog niet naar behoren. Vermoedelijk is Ferguson te eerzuchtig om na een matig, zoniet slecht, seizoen afscheid te nemen.

Terugkeer Cantona niet uitgesloten

Er is een kans dat Eric Cnatona terugkeert in het professionele voetbal. De Franse oud-voetballer, ondertussen 35 jaar oud, heeft een aanbieding van de Australische club Melbourne Knights op zak om éénmalig zijn opwachting te maken voor de ploeg. Cantona heeft het aanbod in beraad.

De 35-jarige voormalige speler van Manchester United stopte in 1997 plotseling met voetballen en speelt nu alleen nog demonstratiewedstrijdjes en voetvolleybaltoernooitjes.

Half uur wachten op ambulance

Urk is nog niet helemaal up-to-date dat hoe men moet handelen bij ongevallen. Als er een calamiteit is moet men niet alleen 112 bellen maar moet men zelf ook de zogenaamde First Responder-auto inschakelen.

Schrijnend voorbeeld hiervan is het ongeval op het fietspad op de sluis op vrijdag 14 december, waarbij Rein Bos zwaargewond raakte. De 20-jarige Urker moest een half uur op de ambulance wachten en lag al die tijd op het koude wegdek. Omstanders hadden wel 112 gebeld, maar waren niet op de hoogte dat ze nóg een nummer moesten bellen: die van de First Responder-auto. Dit is van de dienstdoende huisarts, die de First Responder-auto in dit soort situaties inschakelt

Bende doven opgepakt

De Braziliaanse politie heeft 5 dove mannen opgepakt die bij een bende hoorden die actief was op een strand. De groep was actief bij de stad Salvador da Bahia. De vijf dove mannen werkten altijd 's nachts en overvielen dan kiosken waar voedingsmiddelen en dranken werden verkocht.

De groep werd op heterdaad betrapt, de politie kon ze echter niet meteen verhoren, daar was een doventolk voor nodig.

Filmfreakje...

Kijk, mensen die iedere week naar de film gaan, vind ik al echte filmfreak. Maar de Amerikaanse Kevin Murphy gaat nog iets meer dan elke week. Hij zag dit jaar maar liefst 450 films in 10 verschillende landen en onder de meest vreemde omstandigheden.

Vreemde omstandigheden zijn onder andere dat hij verkleed als non ging naar een speciale voorstelling van The Sound of Music en dat hij een film in een iglo zag. In eethuisjes in Mexico liet hij oude filmpjes van Laurel en Hardy zien. Komend jaar zal hij wat minder actief films bezoeken, want de filmfreak gaat een boek schrijven, 'A Year at the Movies'. Kevin was vroeger 10 jaar verbonden aan de tv-show Mystery Science Theater 3000. In deze cult-serie was hij de stem van de robot Tom Servo.

Het goede van rode wijn

Puntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat rode wijn goed schijnt te zijn voor hart en bloedvaten is al langer bekend, maar het bewijs is eindelijk geleverd. Wetenschappers van de Queen Mary Universiteit in Londen hebben een grondig onderzoek uitgevoerd. Hierbij onderzochten ze zo'n 23 soorten rode wijn, vier witte, een rosé en druivensap.

Ze zijn erachter gekomen dat polyfenolen de goeddoeners zijn. Deze organische stoffen zorgen ervoor dat minder van het eiwit endotheline-1 wordt aangemaakt. Dat eiwit zorgt namelijk voor het vernauwen van bloedvaten en verkalking van aderen. Polyfenolen zitten alleen in rode wijn, daarom was het ook niet raar dat het eiwit endotheline-1 alleen werd geremd bij het drinken van rode wijn.

Dit is ook een verklaring voor het wetenschappelijk bekende "Franse Paradox" waarom Fransen minder hart- en vaatziekten hebben dan de Britten en Amerikanen, terwijl zij toch even vet eten.

Slecht weer zonder slachtoffers

Slecht weer hoeft niet noodzakelijk ernstige ongelukken te betekenen, want ondanks hevige sneeuwval zijn er gisteravond en vannacht geen ernstige ongelukken gebeurd. Wel hadden de A15 en de A27 in het zuiden van het land te kampen met kilometerslange files in verband met hardnekkige gladheid.

Het oosten van Frankrijk wordt geteisterd door zware regenval. Met name zijn grote gedeelten van de de Vogezen overstroomd geraakt. De autoriteiten hebben twee spoorwegen en vier wegen moeten afsluiten. Gevreesd wordt voor gladheid in verband met een snelle daling van de temperatuur.

House DJ gaat in hongerstaking

House DJ Raymond K. uit Zwolle, die ervan wordt verdacht dat hij de belangrijkste leverancier is van een drugsbende die vorig jaar in New York werd opgerold, heeft gisteren aangekondigd in hongerstaking te zullen gaan.

Reden voor de hongerstaking is de uitspraak van de rechtbankpresident in Den Haag dat hij samen met S. van der P. uitgeleverd mag worden aan de VS. Het Department of Justice aldaar verdenkt hen van een omvangrijke xtc-smokkel van Nederland naar de VS.

Een woordvoerder van justitie bevestigt dat de man, die momenteel gedetineerd is in De Grittenborgh in Hoogeveen, heeft aangekondigd eten te zullen weigeren. ,,Maar het is te vroeg om te beoordelen hoe serieus het is''.

De vrees van de advocaten dat de twee verdachten in de VS straffen tot wel 320 jaar opgelegd zullen krijgen werd door rechtbankpresident J. Holtrop verworpen, omdat het uitleveringsverdrag tussen Nederland en de VS voldoende garantie geeft dat de twee mannen hun straf in Nederland mogen uitzitten en dat de straffen ook naar Nederlandse maatstaven zullen worden omgezet. Ook minister Korthals van Justitie gaf eerder deze maand zijn fiat aan de uitlevering, nadat de Hoge Raad er al mee had ingestemd.

Oudere mannen vaker afwijkend sperma

Puntje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

December is toch echt de tijd van de onderzoeken, zo heeft een kleinschalige studie in Brazilië ontdekt dat mannen van 60 of 70 jaar een groter aantal afwijkingen in de chromosomen van hun sperma hebbendan mannen van 20 tot 30 jaar. Deze afwijkingen in de chromosomen kunnen leiden tot miskramen en gebreken bij de geboorte van het kind. Daarom adviseren de onderzoekers nu om bij de begeleiding van vruchtbaarheidsproblemen ook de leeftijd van de man te betrekken.

De Braziliaanse onderzoekers vergeleken de zaadmonsters van zeven mannen in de leeftijd van 59 jaar tot 74 jaar met die van vijf mannen in de leeftijd van 23 tot 39 jaar. In het sperma van de oudere mannen vonden zij meer afwijkingen in aantal en structuur van de chromosomen. Dezelfde afwijkingen worden ook aangetroffen bij mannen van vrouwen die herhaaldelijke miskramen kregen.

Aangezien oudere mensen steeds vaker toch nog een kinderwens hebben, is er een groeiende interesse in de relatie tussen leeftijd en de vruchtbaarheid van mannen. Volgens haar en haar collega's zijn er aanwijzingen voor een kritische grens voor mannen bij de 40 à 50 jaar. Verder onderzoek naar de leeftijdsfactor bij mannen is nog nodig.

Sterke prijsverschillen met het buitenland

stinkie en Slambam_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van dagblad De Limburger is gebleken dat Nederlanders gebaat zijn bij het boodschappen doen in het buitenland als eenmaal de Euro is ingevoerd. Het onderzoek werd gehouden omdat Limburg 195 kilometer grenst met Duitsland en zo'n 150 km met België. In het onderzoek heeft men de prijsverschillen onderzocht van precies dezelfde artikelen.

Voor consumptie-artikelen heeft men een prijsverschil van 35% gevonden. Ook andere artikelen kunnen sterk in prijs variëren. Bijvoorbeeld het boxspringbed Sultan van Ikea. In Heerlen kost het produkt € 451.50, in België € 446.50 en in Keulen slechts € 299.00. Hieraan is dus te zien dat prijzen sterk kunnen variëren in een radius van zo'n 100 km.

In Nederland zijn CD's ongeveer 15% duurder dan in Duitsland. Sterke drank zo'n 25% en wasmiddel 20%. Het loont dus zeker om in Duitsland deze produkten te halen. Voor andere zaken als Coca Cola, Big Mac's en sla is men beter af in Nederland zelf. Zelfs bij de Nederlandse Aldi ben je goedkoper uit.

Na verwachting zullen de grensbewoners van Nederland toch vaker over de grens gaan voor hun boodschappen omdat ze simpelweg goedkoper uit zullen zijn.

De Final Battles: Gert-Jan onzeker

Gisteren werden de laatste 2 van de vier Final Batlles gehouden. Gert-Jan mocht een draad door naalden halen en Sandy was explosief bezig.
De vier bewoners hebben de afgelopen dagen allen een Battle gedaan die f 250.000,- per Battle oplevert. Met de verloren Battle van Andries en de gewonnen Battle van Daniëlle werd het eindbedrag al vastgesteld tussen f 250.000,- en f 750.000,-. Gisteravond werd het exacte bedrag bepaald.

Gert-Jan mocht gisteren beginnen. In de Dagboekkamer kreeg hij tien vragen op zich afgevuurd, en elke goed beantwoorde vraag maakte het halen van de Battle een stuk makkelijker. Voor zijn neus stonden namelijk tien houten blokjes met daarin naalden van diverse groottes. Voor iedere goed beantwoorde vraag mocht hij een zelfgekozen blokje weghalen. Aan het eind van de vragenreeks was de opdracht een draad door de overgebleven naalden te halen, en dat binnen 3 minuten.

Ging het wel eerlijk?
Gert-Jan heeft de opdracht volbracht, maar is er niet van overtuigd dat het eerlijk is gegaan, zoals te lezen valt op het FOK!forum. Hij is van mening dat hij eigenlijk een naald gemist had, al hebben oplettende kijkers met videorecorders gezien dat hij de draad gewoon netjes door alle naalden heeft gestoken. Gert-Jan heeft de sleutel voor f 250.000,- dus terecht verdiend.

Sandy tussen de bommen
Streamshot afkomstig van FOK!forumSandy mocht haar individuele eindbattle uitvoeren op het Battlefield. Temidden van negen bommen en een kluis kreeg ze tien vragen. Voor iedere goed beantwoorde vraag mocht ze een van de tien draden, die verbonden waren met de bommen en de kluis, vastmaken aan een ontsteker en deze testen. Was de draad verbonden met de kluis, dan ging deze open en kon ze de sleutel pakken. Sandy had nog een paar vragen te gaan toen ze de goede draad probeerde en haar Battle behaalde. Het eindbedrag kwam hiermee op f 750.000,-.

Sleutel kwijt
Tussen alle blijdschap over de behaalde Battles was er gisteren nog even paniek. Gert-Jan was namelijk zijn sleutel kwijt. Met de gedachte dat ze f 250.000,- kwijt waren werd er verwoed overal gezocht. Maar wat bleek: Big Brother zelf had, bij het verplaatsen van de Dagboekkamerstoel per ongeluk de daarop liggende sleutel meegenomen. Niets aan de hand dus.

Meer over de Battles en de finale is terug te lezen op het forum.

Moslimomroep is het gezanik zat

Frank William, directeur van de Nederlandse Moslim Omroep, is het gezanik op zijn omroep meer dan zat. Volgens William is het nog nooit zo goed gegaan als nu: ,,Wij gaan een eigen gebouw neerzetten, even verderop. Wij hebben de grond al. Met eigen geld, hoor. Niets buitenlands.'' William benadrukt dat zijn zender niet wordt gefinancierd met Saoedisch of welk ander buitenlands vermogen dan ook, want ,,Als moslimorganisatie word je zo maar in verband gebracht met terroristen en journalisten nemen niet de moeite om het te checken''.

De NMO kwam vorige week negatief in het nieuws met de uitzending van wat ging heten de 'wervingsspotjes' van de International Islamic Relief Organisation (LIRO). De LIRO is volgens minister De Vries een organisatie die ondersteuning geeft aan gewelddadige activiteiten door extremistische moslims. In werkelijkheid betrof het een inzamelingsactie voor de erkende hulporganisatie Islamic Relief uit Amsterdam, die ook al eerder door de Nederlandse pers is verward met de in Engeland gevestigde LIRO.

De NMO haalde ook kort na 11 september de woede van veel kijkers op de hals door een herhaalde uitzending van een lezing uit de koran, waarin de ongenadige bestraffing van ongelovigen wordt aangekondigd. William: ,,Nederland moet ophouden met zeuren. Ik heb me ervoor verontschuldigd. Ze blijven doorzeuren, omdat ze zich laten leiden door hun onderbuikgevoelens. Pimmen Fortuyn wakkeren angst aan en journalisten laten zich lekker meeslepen. Hoezo honderden mensen die belden? Precies elf mensen belden ons. Mensen moeten begrijpen dat het niet aan ons is de koran te censureren. We maken de mensen bekend wat er in staat, dat is alles.''

Frank William, een gewezen directeur van een scholengemeenschap, is ooit ook beschuldigd geweest van seksuele intimidatie van medewerksters bij de NMO. Maar uit een onderzoek bleek dat fysieke intimidatie niet bewezen kon worden, verbale intimidatie wel. Maar, zo namen de onderzoekers een slag om de arm in hun rapport, de klachten konden ook een complot tegen William zijn.

Niet alleen niet-moslims volgen de NMO kritisch, ook, en misschien wel voorál moslims hebben kritiek op de NMO. Imam A. van Bommel, de vroegere directeur van de zender vindt dat de moslimomroep tegenwoordig wordt bestuurd vanuit een soort naïviteit. Er zitten volgens Van Bommel nu mensen in die geen verstand hebben van de koran. Uit automatisme beginnen ze elke uitzending met een imam die uit de koran leest, zonder dat de iemand bij de omroep weet waar het eigenlijk over gaat. Zo hebben ze bij de NMO ook ,,geblunderd'' met de herhaling zonder het te beseffen, vindt Van Bommel.


De NMO gaat de programmering niet aanpassen wegens '11 september'. Dat zou te reactionair zijn, meent William. De koranrecitals worden gehandhaafd. Die worden juist door niet-islamitische kijkers gewaardeerd. Volgens de directeur moet de NMO vooral islamitische jongeren bijstaan bij hun integratie in de samenleving.

Aanhouding verdachte van schietpartij

Zaterdagmiddag heeft de politie een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden die ervan verdacht wordt een 21-jarige man uit Tilburg te hebben doodgeschoten. De schietpartij vond dinsdag plaats in een discotheek in de woonplaats van de verdachte.

De aanhouding werd verricht op de provinciale weg tussen Groningen en Delfzijl, aldus een woordvoerder van de politie Zuid-Holland-Zuid zondag.
De politie heeft dertig mensen op de zaak gezet. Over motief voor de schietpartij wilde politie nog niets zeggen.

'Pakistaanse geheime dienst helpt Bin Laden'

De Afghaanse minister van Grenszaken Aminullah Zadran heeft zondag de Pakistaanse geheime dienst ervan beschuldigd de gezochte Saudische terrorist Osama bin Laden hulp te geven. De minister wil nu dat er troepen van de internationale vredesmacht langs de grens met buurland Pakistan worden neergezet om te zorgen dat die hulp zo goed als onmogelijk wordt.

"In dit stadium van de zoektocht naar Osama bin Laden hebben we buitenlandse troepen en fondsen nodig", aldus Zadran. In tweede instantie, zo voegde de bewindsman er aan toe, zouden deze middelen ook ingezet kunnen worden tegen de drugssmokkel.

Zaterdagavond al beschuldigde de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken Qanuni de Pakistaanse geheime dienst ervan Bin Laden steun te bieden.

Ierse man verdrinkt in Amsterdamse gracht

Zaterdagochtend is een 20-jarige Ierse man verdronken in de Amsterdamse Herengracht. Niet duidelijk is hoe de man in het water terecht is gekomen. De politie spreekt het vermoeden uit van een ongeluk. Sectie moet uitwijzen of de man onder invloed van verdovende middelen of alcohol was.

Rond twee uur 's nachts hadden getuigen de Ier zien lopen en waren hem opeens uit het zicht kwijt. Toen ze zagen dat hij in de gracht was beland, belden zij de politie. Toen duikers van de brandweer ter plekke waren en hem uit het water haalden was hij al overleden.

Platenzaken VS in enorme prijzenslag

De scherpe aanbiedingen die de Amerikanen nu in hun platenzaak aantreffen, zullen heel waarschijnlijk de nieuwe standaardprijzen worden.

2001 wordt afgesloten als een jaar met weinig winsten voor de muziekindustrie, met name door het ontbreken van een paar blockbuster albums van de grote artiesten.

Het laten zakken van de prijzen van cd's heeft ook te maken met de slechte economie en de daling van de uitgaven met kerst dit jaar in de VS.

Bovendien zorgt de enorme boom in de DVD verkopen er voor dat wanneer mensen besluiten een entertainment produkt te kopen ze eerder een DVDtje meepakken dan een cd.

Virgin met verschillende megastores in Amerika, verkoopt zelfs nieuwe albums voor $3.99. De prijzenslag in de VS is in volle gang.

Een artiest verdiend tussen de 50 en 75 dollarcent per CD, de platenfirma houdt er $3 a $4 aan over. Bovendien moet de artiest ook nog percentages van de marketing- en distributiekosten aan de platenbazen afdragen. Dit zorgt er volgens insiders voor dat een artiest aan een cd niets verdiend.

Duitse treinreizigers gestrand

In het noorden van Baden-Württemberg in Duitsland zijn zaterdagnacht drie treinen vast komen te zitten door hevige sneeuwval. Ongeveer zeshonderd passagiers zaten in de treinen en zijn in verschillende gebouwen ondergebracht, aldus de Duitse politie.

Enkele bomen waren op de trajecten Heidelberg-Darmstadt en Heidelberg-Neckar-Elz door de hevige sneeuwval op de bovenleidingen gevallen. De gestrande reizigers hebben de nacht moeten doorbrengen in brandweerkazernes en dorpshuizen. De verwachting is dat de trajecten zondag (vandaag) weer begaanbaar zijn.

Ergste dag verwacht van bosbranden

Graag een groot applaus voor Raptor2096 die ons via de newssubmit zijn zelf gefabriceerde verhaal liet weten:

Hoewel we eerder dachten dat de branden onder controle waren. Blijkt vandaag de ergste dag sinds 30 jaar te worden.

Vandaag worden temperaturen van zo'n 39 graden verwacht en windsnelheden tot 50km/u. Deze omstandigheden zorgen voor een ideale situatie voor plotselinge en niet te stoppen nieuwe branden. Er zijn al meldingen van branden op 25km afstand van het centrum van Sydney.

De brandweer verzoekt bewoners met een zwembad in de achtertuin gekleurde dekbedovertrekken uit de ramen te hangen om aan te geven dat daar bluswater gehaald kan worden. Ook worden regentonnen en in sommige gevallen zelfs septic tanks gebruikt om de brand te blussen. Momenteel vormt de hoeveelheid water beschikbaar geen probleem echter wel het gebrek aan waterdruk. De pijpleidingen kunnen de grote hoeveelheden water niet snelgenoeg doorvoeren om een krachtige straal te krijgen. Momenteel zijn er zo'n 15.000 brandweerlieden bezig de branden onder controle te krijgen.

De branden die de 23e begonnen zijn, zijn aangestoken door 3 jongens van 15 en 2 mannen van 20 die kunnen rekenen op een gevangenisstraf tot 14 jaar. Maar er bestaat een kans dat de straf nog toeneemt.

Inmiddels zijn 4.400 mensen geëvacueerd en zijn er zo'n 150 huizen verwoest in de brand. Verwacht wordt dat tienduizenden dieren zoals kangeroes, koala's en walibi's in de vlammen zijn omgekomen. Bijna 80% van het Royal national park is verwoest, wat na Yellowstone park (USA) het oudste national ter wereld is.

Verzekerings maatschappijen denken dat de kosten hoger zullen uitvallen dan de brand van 1994 die Aus $56miljoen (US $29m) gekost heeft. Waarin 185 huizen zijn verwoest en 4 mensen om het leven zijn gekomen.

Zes Cubaanse volleybalspelers spoorloos

vinnycentral had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zes Cubaanse volleybalspelers die de voorbije dagen deelnamen aan het "Flanders Volley"-toernooi van de Witte Molen in Sint-Niklaas zijn niet op komen dagen op de afspraak met de delegatie.

Eén van de spelers verdween vrijdagavond. Vijf anderen verschenen zaterdag niet op de afspraak in het Crown Plaza Hotel in Antwerpen. Er is geen nieuws over hen. Zijn ze op stap gegaan? Er zijn geen aanwijzingen van een misdrijf. Het visum van de zes is in orde.

Hun team Havana verloor vrijdagavond in Sint-Niklaas de finale met 3-1 van Europees clubkampioen Parijs.

Er zijn wel vaker problemen met Cubanen in het buitenland. Met name atleten willen nog weleens in de illegaliteit duiken of weken wegblijven.

Aanhoudingen tijdens Innercity

Tijdens Innercity, het Dancefeest in Amsterdam, heeft de politie afgelopen nacht zes mensen aangehouden.
Eén van de mensen die aangehouden werden wilde met vals geld betalen en had daarvan ook nog meer in zijn bezit, De anderen werden om uiteenlopende redenen aangehouden : vernieling, handel in drugs en belediging.
Op Innercity kwamen ruim 40.000 mensen af, die files veroorzaakten op de ringweg Amsterdam.

Bush belooft Argentinië steun

George Bush, de Amerikaanse President, heeft zijn Argentijnse collega Saá toegezegd hem te steunen in de Argentijnse onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over nieuwe leningen aan het Zuid-Amerikaanse land. Bush had zaterdag telefonisch contact met Saá over de economische crisis in Argentinië.

Bush zei tegen de Argentijnse president vaart te maken met een economisch hervormingsplan. Volgens Bush is het van groot belang voor het economisch herstel van Argentinië dat het land samenwerkt met het IMF en andere internationale financiële organisaties.

Argentinië heeft een buitenlandse schuld van 132 miljard dollar. Saá heeft de zondag na zijn aantreden als president gezegd dat hij het aflossen van de schulden voorlopig zal staken, omdat hij dan meer geld kan vrij maken voor de verarmde bevolking.

Kenteken ter nagedachtenis aan WTC-ramp

Het bureau voor motorvoertuigen in de Amerikaanse staat Californië heeft tientallen aanvragen ontvangen van automobilisten die een kentekenplaat willen hebben die herinnert aan de aanslagen van 11 september. Volgens een woordvoerder van het bureau zijn vooral nummerborden met de cijfercombinatie '911' en de lettercombinaties 'WTC"en 'SEPT' in trek.

De staat Californië overweegt nu omdat de aanvragen met grote getale binnenkomen, om een algemene nummerplaat te laten fabriceren, die herinnert aan de de aanslagen van 11 september. De staten New York, Virginia en New Jersey hebben ongeveer dezelfde plannen.

De prijs van zo'n Californisch nummerbord zou rond de 50 dollar liggen. De Californische autoriteiten hebben uitgesproken dat de opbrengst van de verkoop van de kentekenplaten onder meer ten goede komt aan kinderen van slachtoffers van de aanslagen in New York.

Sieraden geroofd : Buit van miljoenen

Zaterdagavond hebben twee onbekende mannen bij een roof op de juwelierszaak David Morris Jewellers in Londen voor 10 miljoen gulden aan sieraden buitgemaakt. Verschillende Britse media berichtten dat de overvallers met een auto de etalage van de winkel ramden in New Bond Street.

Daarop namen de mannen een aantal zeer waardevolle sieraden uit de winkel mee en renden weg. Verderop stapten ze in een auto. Medewerkers van de juwelierszaak noteerden het kenteken van de auto. De wagen is inmiddels gevonden door de politie, maar de overvallers zijn spoorloos.

Veel bekendheden zijn klant bij David Morris : zoals de popsterren Elton John, David Bowie en Victoria Beckham, vrouw van profvoetballer David Beckham.

Schrijfster Harry Potter getrouwd

De succesvolle schrijfster van de Harry Potterreeks, J.K. Rowling, is woensdag in het geheim getrouwd met haar partner N. Murray.

De manager van de 35-jarige schrijfster zegt dat het huwelijk voltrokken is in Perthshire waar het stel afgelopen herfst een huis kocht. De 30-jarige Murray is arts van beroep. Rowling was al eens al eerder getrouwd. Haar 8-jarige dochter uit dat huwelijk was een van de bruidsmeisjes.

Jarenlang leefde Rowling van de sociale bijstand voordat zij de boeken van Potter schreef, ondertussen is ze multi-miljonair.

Nijmegenaar loopt omwisselbonus mis

De Nijmegenaar R. Peters krijgt geen 600.000 gulden bonus van de Nederlandsche Bank. De eigenaar van een benzinestation dacht die zes ton snel te verdienen door 25.000 zakjes te vullen met elk achthonderd stuivers waarvoor de Nederlandsche Bank een premie geeft.

De Nederlandsche Bank heeft namelijk gezegd dat zij winkeliers voor zulke gesorteerde zakjes muntgeld namelijk een bonus van elf euro geeft. Peters kwam pas afgelopen week erachter dat er inwisselbonussen worden gegeven voor het inleveren van het verdwijnende muntgeld. Dat bracht hem op het idee bij zijn bank voor een miljoen gulden aan stuivers te bestellen.

De twintig miljoen stuivers wilde hij vervolgens met hulp van familie en bekenden verpakken in zakjes van achthonderd stuks en laten ophalen door een waardetransporteur. Dat zou hem 275.000 euro aan bonusgeld opleveren.

Zaterdagmorgen echter wees de Rabobank in Nijmegen het verzoek af. Volgens de filiaalhouder van deze vestiging hebben de banken gezegd al sinds begin december geen grote hoeveelheden Nederlands muntgeld meer in omloop brengen, omdat het juist de bedoeling is dat de munten zo snel mogelijk uit het betalingsverkeer verdwenen zijn. Peters kon dus geen twintig miljoen stuivers krijgen.

Innercity veroorzaakt files

Innercity, een groot dancefeest in Amsterdam, heeft zaterdagavond voor flinke files gezorgd op de ringweg A10. Even na negen uur veroorzaakten feestgangers gezamenlijk een file met een lengte van 9 kilometer, aldus verkeerscentrum TIC.

Innercity biedt plaats aan zo'n 25.000 bezoekers en duurt tot zeven uur op de vroege zondagochtend. Het dancefestijn beslaat zo'n 65.000 vierkante meter, verdeeld in een groot aantal dansruimten met diverse soorten dance.

Dit jaar heeft de organisatie toegezegd extra alert te zullen zijn op de handel van en in verboden middelen. Om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, zijn enkele honderden beveiligingsmedewerkers ingezet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.