De Final Battles: Gert-Jan onzeker

Gisteren werden de laatste 2 van de vier Final Batlles gehouden. Gert-Jan mocht een draad door naalden halen en Sandy was explosief bezig.
De vier bewoners hebben de afgelopen dagen allen een Battle gedaan die f 250.000,- per Battle oplevert. Met de verloren Battle van Andries en de gewonnen Battle van Daniëlle werd het eindbedrag al vastgesteld tussen f 250.000,- en f 750.000,-. Gisteravond werd het exacte bedrag bepaald.

Gert-Jan mocht gisteren beginnen. In de Dagboekkamer kreeg hij tien vragen op zich afgevuurd, en elke goed beantwoorde vraag maakte het halen van de Battle een stuk makkelijker. Voor zijn neus stonden namelijk tien houten blokjes met daarin naalden van diverse groottes. Voor iedere goed beantwoorde vraag mocht hij een zelfgekozen blokje weghalen. Aan het eind van de vragenreeks was de opdracht een draad door de overgebleven naalden te halen, en dat binnen 3 minuten.

Ging het wel eerlijk?
Gert-Jan heeft de opdracht volbracht, maar is er niet van overtuigd dat het eerlijk is gegaan, zoals te lezen valt op het FOK!forum. Hij is van mening dat hij eigenlijk een naald gemist had, al hebben oplettende kijkers met videorecorders gezien dat hij de draad gewoon netjes door alle naalden heeft gestoken. Gert-Jan heeft de sleutel voor f 250.000,- dus terecht verdiend.

Sandy tussen de bommen
Streamshot afkomstig van FOK!forumSandy mocht haar individuele eindbattle uitvoeren op het Battlefield. Temidden van negen bommen en een kluis kreeg ze tien vragen. Voor iedere goed beantwoorde vraag mocht ze een van de tien draden, die verbonden waren met de bommen en de kluis, vastmaken aan een ontsteker en deze testen. Was de draad verbonden met de kluis, dan ging deze open en kon ze de sleutel pakken. Sandy had nog een paar vragen te gaan toen ze de goede draad probeerde en haar Battle behaalde. Het eindbedrag kwam hiermee op f 750.000,-.

Sleutel kwijt
Tussen alle blijdschap over de behaalde Battles was er gisteren nog even paniek. Gert-Jan was namelijk zijn sleutel kwijt. Met de gedachte dat ze f 250.000,- kwijt waren werd er verwoed overal gezocht. Maar wat bleek: Big Brother zelf had, bij het verplaatsen van de Dagboekkamerstoel per ongeluk de daarop liggende sleutel meegenomen. Niets aan de hand dus.

Meer over de Battles en de finale is terug te lezen op het forum.