Platenzaken VS in enorme prijzenslag

De scherpe aanbiedingen die de Amerikanen nu in hun platenzaak aantreffen, zullen heel waarschijnlijk de nieuwe standaardprijzen worden.

2001 wordt afgesloten als een jaar met weinig winsten voor de muziekindustrie, met name door het ontbreken van een paar blockbuster albums van de grote artiesten.

Het laten zakken van de prijzen van cd's heeft ook te maken met de slechte economie en de daling van de uitgaven met kerst dit jaar in de VS.

Bovendien zorgt de enorme boom in de DVD verkopen er voor dat wanneer mensen besluiten een entertainment produkt te kopen ze eerder een DVDtje meepakken dan een cd.

Virgin met verschillende megastores in Amerika, verkoopt zelfs nieuwe albums voor $3.99. De prijzenslag in de VS is in volle gang.

Een artiest verdiend tussen de 50 en 75 dollarcent per CD, de platenfirma houdt er $3 a $4 aan over. Bovendien moet de artiest ook nog percentages van de marketing- en distributiekosten aan de platenbazen afdragen. Dit zorgt er volgens insiders voor dat een artiest aan een cd niets verdiend.