FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 december 2001

Slechts 237 betalende bezoekers bij Juventus

Afgelopen woensdag zaten er bij de bekerwedstrijd Juventus-Sampdoria in stadion Delle Alpi slecht 237 betalende toeschouwers op de tribunes.

De club uit Turijn won weliswaar het duel met 5-2, maar het lage bezoekersaantal betekent een dieptepunt in de historie van de Oude Dame. Vice-voorzitter van de 'Oude Dame' Bettega zegt de opkomst te wijten is aan het aanvangstijdstip van het duel. Omdat de wedstrijd rechtstreeks op televisie werd uitgezonden, begon de wedstrijd al om 18.00 uur. Bovendien hielpen de vrieskou en de lage populariteit van de Coppa Italia ook niet mee de mensen naar het stadion te lokken.

Bettega heeft een onderzoek ingesteld om te achterhalen wat de precieze reden is. Maar hij kondigde alvast aan: 'Doordeweekse wedstrijden spelen we voortaan gewoon weer later op de avond.'

Is op internet je euro 2 euro waard ?

De euro is nog maar net (in kleine getale) in omloop, maar de munthandel op internet viert hoogtijdagen.
Op de veilingsite ebay.com zijn vrijdagochtend de eerste euro's in de aanbieding gedaan. De gratis Nederlandse euroset met 8 muntjes ŗ 3,88 euro staat voor 9 euro in de lijst. Een munten zakje voor de consument van 25 piek gaat voor minimaal 15 euro (f 33) van de hand.

Maar niet alleen Nederlandse 'handelaars' proberen wat aan de euro te verdienen. Ook Ieren en Italianen proberen internationale verzamelaars te verleiden tot de aankoop van euro's. Het hoogste bod tot vanmiddag voor zestien Ierse euromuntjes stond op 8,8 euro. De Italiaanse euro is volgens de aanbieder meer waard. Het openingsbod staat op 14 euro voor een setje vervangers van de lire.

Overigens is er weinig vraag naar de Europese munt: buiten de Ierse euro's is nog nergens op geboden.

Gokar-worm verspreidt zich uitgebreid

Nu we toch bezig zijn met virusgerelateerd nieuws: BaggettMan vertelde ons dat een nieuwe worm onder de naam Gokar zich sinds donderdag verspreidt via e-mail, het web en IRC-kanalen. Gokar richt weinig schade aan.

Virusjagers Symantec, F-Secure en Trend Micro hebben de worm inmiddels opgemerkt en er melding van gemaakt. Voorlopig zijn nog niet veel systemen geÔnfecteerd, en de worm is ook niet vreselijk schadelijk, maar Gokar zou wel het potentieel hebben voor een grootschalige verspreiding.

Zo verspreidt de worm zich net als wormen als Badtrans of het Kournikova-virus via Microsofts emailprogramma's Outlook en Outlook Express. Gebruikers van deze programma's letten op de extenties .pif, .scr, .exe, .com of .bat in de bijlagen.

Daarnaast zoekt de worm naar de IRC-client mIRC om zichzelf hiermee te verspreiden. Op systemen waar de IIS-serversoftware van Microsoft op draait, wordt de thuispagina veranderd. Bezoekers van deze pagina kunnen, door per ongeluk op een link te klikken, het virus downloaden.

Eis van tien maanden tegen Jaap Stam

Tien maanden schorsing, dat is de eis die het Italiaanse Olympische comitť voor Jaap Stam heeft uitgesproken.

De Nederlandse voetbalinternational werd na afloop van de competitiewedstrijd Lazio Roma - Atalanta Bergamo positief bevonden op het verboden middel nandrolon. Ook de contra-expertise gaf een te hoge waarde aan. Stam, die voorlopig geschorst is, ontkent het gebruik van het spierversterkende middel.

Het CONI heeft de Italiaanse voetbalbond het bewijs voor de schorsing overhandigd en de daarbij behorende eis. De voetbalbond zal aan de hand daarvan bepalen wat de daadwerkelijke straf wordt.

Bin Laden heeft Amerikaans kogelvrijvest

Osama bin Laden gebruikt een Amerikaans kogelvrij vest. De directeur van het bedrijf dat beveiligingsspullen voor leger en politie maakt, herkende zijn eigen product op de video die donderdag door de Amerikaanse regering openbaar is gemaakt.

De directeur was geschokt door zijn ontdekking. Hij zegt: ,,weerzinwekkend dat de man die probeert onze militairen te doden, onze producten gebruikt om zich te beschermen''.

Het is onduidelijk hoe Bin Laden in het bezit van het kogelvrij vest ,,made in USA'' is gekomen.

Uitkeringsgerechtigden krijgen een auto

Ben je Uitkeringsgerechtigde en kom je uit het Groningse Stadskanaal? Dan krijg je misschien via de gemeente gratis een leaseauto of -scooter om op je stageplek te komen. De regeling geldt dus alleen voor mensen die via de Sociale Dienst een opleiding volgen.

,,Soms is de stageplek niet bereikbaar met het openbaar vervoer en dan biedt een auto of scooter uitkomst'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Ongeveer 350 werklozen volgen in Stadskanaal een opleidingstraject dat moet resulteren in een betaalde baan. Van deze groep hebben tot nu toe tien mensen problemen met het bereiken van hun stageplek.

De uitkeringsgerechtigden die in aanmerking komen voor een tijdelijk en gratis vervoermiddel, krijgen ook de bezinekosten vergoed. Alleen de privť-kilometers moeten uit eigen zak worden betaald.

Veronica en The Box bijna rond

De onderhandelingen tussen de Vereniging Veronica en muziekzender The Box lopen zo langzamerhand ten einde. De deal tussen de twee partijen, die inhoudt dat Veronica niet alleen voor invulling van het station gaat zorgen maar ook volledige eigenaar van het station wordt, is bijna rond. De Vereniging Veronica had al eerder aangekondigd vanaf april weer op tv te willen uitzenden.

The Box is momenteel eigendom van Quote Media's Maarten van den Biggelaar en het Amerikaanse Liberty Digital. Van den Biggelaar: 'Ik verwacht dat we er een dezer dagen uitkomen.' The Box is zo hoopvol, dat wordt verwacht dat de deal deze week gesloten wordt.

Veronica-voorzitter Willem van der Meer de Walcheren: 'Ik heb twee weken geleden laten weten zo'n beetje rond dit moment uitsluitsel te willen hebben over The Box.' Hoe het hernieuwde Veronica er straks uit gaat zien is nog onduidelijk. De plannen zijn in eerste instantie dat het station overdag gewoon een clipzender blijft, en dat Veronica de avondprogrammering zal vullen.

Met dank aan NewBeatle voor het melden van dit bericht.

Buschauffeurs leggen werk neer

Een groep buschauffeurs van ongeveer 30 man heeft vrijdagavond in Amsterdam-Noord het werk neergelegd.
De reden voor deze actie van de chauffeurs van de GVB (Gemeentelijk VervoersBedrijf) was dat een collega van hen op lijn 33 klappen had opgelopen.

Ook een groep Connexxionchaufeurs meed het stadsdeel. Hierdoor ligt sinds half negen vrijdagavond het openbaar vervoer hier stil.

Tijdens een rit werd het slachtoffer geslagen, en belandde met bus en al op de IJdoornlaan in de berm, waar hij met zijn bus tegen een betonnen paal tot stilstand kwam. Daarbij liep de chauffeur een hoofdwond op.
De dader, een 34-jarige Amsterdammer, werd kort daarop aangehouden.

Volgens een woordvoerder van het GVB leek het erop dat er geen enkele aanleiding voor de agressie was. De politie meldde dat een meningsverschil over een kaartje tot een heftige woordenwisseling leidde, die eindigde in rake klappen voor de buschauffeur.

Het incident was voor het personeel de druppel die de emmer deed overlopen. De buschauffeurs zijn de agressie die zij tijdens hun werk tegenkomen goed zat.
Zij verzamelden zich in een GVB-garage in Amsterdam-Noord. Daar verschenen rond half negen ook de directeur personeelszaken J. Schermer en de toekomstig directeur Busbedrijf.

Te koop: eega, zo goed als nieuw

Perceptive en BaggettMan hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kay Hammond, een 24-jarige internetonderneemster uit Engeland, heeft ťťn hartewens voor Kerstmis. Namelijk een man...

Waar normale mensen vragen om een paar sokken of een flesje parfum, dacht vrijgezelle Kay haar wens uit te laten komen door zich te laten veilen op Ebay.

De 24-jarige internetonderneemster uit Engeland belooft te zullen trouwen met de Engelsman die 250 duizend pond (875 duizend gulden) of meer voor haar biedt. Als hij daarnaast ook tussen de 24 en 35 jaar is en medisch gezond is verklaard dan stappen ze begin volgend jaar in het huwelijksbootje. Niet geheel duidelijk is of iemand die 875 duizend gulden biedt Łberhaupt wel aan de voorwaarde van geestelijke gezondheid kan voldoen.

Op vrijdagmiddag waren er al twee mannen die hebben geboden. Kay is een gewild object (een buitenkansje pleegt de verkoper dan te zeggen), zodat inmiddels al meer dan de minimumprijs geboden is.

Het veilen van item 1677522500 is deze week begonnen en duurt tot kerstavond. Dus voor de kapitaalkrachtige vrijgezel: grijp uw kans...

... te laat, inmiddels heeft Ebay de veiling reeds ongeldig verklaard.

Veel illegaal vuurwerk in beslag genomen

Al 18.000 kilo vuurwerk is in beslag genomen door het vuurwerkteam van de politie Midden- en West-Brabant. Dit is nu al zes keer zoveel als het totaal van vorig jaar. Het vuurwerkteam richt zich op de invoer en opslag van illegaal vuurwerk vanuit BelgiŽ. Het werkt nauw samen met de douane.

Over de oorzaak van deze groei tast het vuurwerkteam, bestaande uit zes medewerkers van politie en marechaussee, in het duister. Wellicht dat er vorig jaar veel minder is ingevoerd wegens de vuurwerkramp in Enschede. Mogelijk is ook dat Nederlandse handelaren, door de strengere regels voor opslag in Nederland, proberen hun voorraden snel via BelgiŽ te dumpen.

Radicale moslims met neonazi's tegen Israel

Een groepje van ongeveer 100 mensen, bestaande uit radicale moslims en een handjevol neonazi's, demonstreren in Den Haag tegen de staat Israel. Er worden spandoeken meegedragen met Arabische teksten en leuzen in het Nederlands zoals: "IsraŽl kindermoordenaars". Neonazileider E. Homan uit Groningen loopt mee met een Arabische vlag.

De demonstratie is een jaarlijks terugkerend protest op de laatste vrijdag van de islamitische vastenmaand ramadan. De tocht leidt van het Malieveld via het Binnenhof naar het Plein voor de Tweede Kamer. De overleden Iraanse geestelijke Khomeiny heeft deze jaarlijkse demonstratie tegen 'het westen' ooit bevolen in het kader van de Dag van de onderdrukten

Tot nu toe zijn er geen incidenten gemeld.

De verbroedering van neonazi's met radicale moslims is niet vreemd. Al eerder prezen Duitse neonazi's de moslimterroristen die de aanslagen in de VS pleegden.

KaZaA hoeft voorlopig niet te stoppen

Waldo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KaZaA hoeft zijn activiteiten niet stop te zetten, ondanks een bevel van de Amsterdamse rechtbank, vandaag precies veertien dagen geleden. Het bedrijf mag zijn software blijven verspreiden, zolang de onderhandelingen met Buma/Stemra nog lopen. Ook de dwangsom hoeft voorlopig niet betaald te worden.

De rechtszaak tegen KaZaA was door de Buma/Stemra aangespannen. George Knops van Buma/Stemra wilde niet reageren op het nieuws.

Verpleegkundige verdacht van kindermoord

Kogando had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 40-jarige Haagse verpleegkundige is vandaag aangehouden omdat ze verdacht wordt van moord op enkele kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag.

Justitie begon een strafrechtelijk onderzoek naar de vrouw toen de verpleegkundige begin september op non-actief werd gesteld door haar baas. Volgens haar werkgever was ze betrokken bij de dood van 5 kinderen, onder wie een baby van nog geen 1/2 jaar.

Twintig rechercheurs hebben zich de afgelopen maanden met de zaak beziggehouden, hetgeen vandaag leidde tot de arrestatie.

Veel importhuwelijken bij allochtonen

Marokkaanse en Turkse jongeren trouwen massaal met partners uit het land van herkomst. Dit blijkt uit cijfers die het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) vanavond bekend zal maken in het programma Zembla.

De regering wil verbieden dat buitenlanders die hier tijdelijk zijn een huwelijkspartner naar Nederland halen. Dat geldt echter niet voor Turkse en Marokkaanse jongeren die in Nederland zijn opgegroeid en meestal een Nederlands paspoort hebben. Veel van deze jongeren kiezen voor een partner uit het land van hun ouders.

Erna Hooghiemstra van het SCP zegt: "We hadden gedacht dat jongeren die hier zijn opgegroeid ook gaan trouwen met andere allochtone jongeren die ze in Nederland tegenkomen. Maar tot onze verbazing kiezen de meeste jongeren voor een partner uit het land van hun ouders, een land dat zijzelf vaak nauwelijks kennen, hoogstens van een paar weken zomervakantie."

In Zembla zijn vanavond de achtergronden te zien. Veel jongens kiezen voor een traditionele vrouw, ze willen hetzelfde huwelijk als hun ouders. Ze zijn niet zo gecharmeerd van de meisjes in Nederland, ook niet van de allochtone meisjes, omdat die in hun ogen te verwesterd zijn. De jongens mogen meestal zelf een keuze maken uit het meisje dat ze hier naar toe halen.

Dat geldt niet voor veel Turkse en Marokkaanse meisjes in Nederland die trouwen met een jongen uit het land van hun ouders. Hun partner is vaak al in een vroeg stadium door hun ouders uitgekozen. Uithuwelijken heet het officieel niet meer, maar de druk is groot. Er is in het land van herkomst altijd wel een verre neef, of een buurtgenoot die graag in Nederland wil wonen. En dan is een huwelijk met een vrouw in Nederland de enige manier. Meisjes vinden het belangrijk om geen conflict te krijgen met hun ouders en laten zich overhalen.

De importhuwelijken gaan vaak fout. Vooral de huwelijken met importmannen. De partners uit Turkije en Marokko spreken de taal niet en hebben hier een grote achterstand vergeleken bij hun vrouw. Ze kunnen vaak geen baan vinden. Ze hebben mooie idealen over Nederland, maar raken gefrustreerd omdat alles anders is dan verwacht.

Uit de reportage blijkt verder dat huwelijken tussen Turkse of Marokkaanse meisjes met Nederlandse mannen totaal onbespreekbaar (taboe) zijn.

Uitzending vanavond Nederland 3 21.15 - 21.50 VARA/NPS Het importhuwelijk (meer info)

Kroegtijger loopt leverschade op!

Dasu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse Joey moet een ontwenningskuur volgen, nadat een arts leverschade had geconstateerd door teveel drank. Dat lijkt niet vreemd, maar is het wel: Joey is een kater.

Het was zijn baasje al langer opgevallen dat hij na nachtelijke omzwervingen gek thuiskwam. Een dierenarts onderzocht het dier en kwam tot de conclusie dat de kater een opgezwollen lever had.

Daarop besloot het baasje de kater eens īs nachts te volgen. Die leidde hem direct naar een plaatselijke kroeg, waar Joey een graag geziene stamgast was. De kater glipte naar binnen waar hij door de gasten getrakteerd werd op wijn, rum en bier.

MS bezig met patch voor IE-lek

-R-a-v-e-n- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Softwaregigant Microsoft brengt op korte termijn een patch uit die een pas geleden ontdekt lek in Internet Explorer moet dichten.

Door het lek zouden hackers schadelijke programmaīs via een website of een email kunnen installeren op de computer van het slachtoffer. Dit is mogelijk bij pcīs die uitgerust zijn met IE 5, 5.5 en 6.

Microsoft ontkende eerst dat de bug zou bestaan, maar moest daar later op terugkomen.

Zie ook: dit, en dit bericht.

Chinees blaast arts op na mislukte operatie

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man heeft in China een bomaanslag gepleegd op zijn arts, omdat hij ontevreden was over het resultaat van een oogoperatie die de man bij hem had uitgevoerd. De arts, de man zelf en drie omstanders kwamen bij de aanslag om het leven, 35 anderen raakten gewond.

De bomaanslag vond al op 14 november plaats in een ziekenhuis in de zuidwestelijke stad Chongqing. In een afscheidsbrief schreef de man īin een andere wereldī wraak te willen nemen op de arts.

FBI maakt computervirus

Tiger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI heeft toegegeven dat ze met een virus bezig zijn dat, eenmaal geplaatst op de doelcomputer, alle toetsaanslagen vastlegt. Het is nog onduidelijk of het virus, luisterend naar de naam Magic Lantern, al in gebruik is.

Daar de privacy in het geding willen antivirus-fabrikanten hun programmaīs niet aanpassen zodat deze het virus niet detecteert. De FBI op haar beurt zegt dat men bijvoorbeeld in oorlogstijd wel mee moet werken.

Militante moslims sceptisch over bin Laden tape

In verscheidene landen hebben militante moslims sceptisch gereageerd op de videoband, waaruit zou blijken dat terroristenleider Osama bin Laden het brein is achter de aanslagen van 11 september.

Op de band, die de Amerikaanse regering gisteren vrijgaf, gebruikt bin Laden bewoordingen die duidelijk maken dat hij gedetailleerd op de hoogte was van de uitvoering van de aanslagen. Maar volgens militante groeperingen in Pakistan en IndonesiŽ is de videoband niet echt. Dat zou blijken uit de uiterst vage beelden. Bovendien zou Bin Laden volgens hen, nooit openlijk voor de camera praten over zijn betrokkenheid bij de aanvallen.

De regering van Saudi-ArabiŽ zegt de echtheid van de band niet in twijfel te trekken en noemt Bin Laden een moorddadige crimineel zonder enig medeleven.

Concurrentie op de kabel mogelijk

Nederlandse kabelnetwerken gaan open voor internetconcurrentie. Essent Kabelcom in Groningen is in september al begonnen door naast het eigen @Home ook het Twentse bedrijf Introweb toe te laten op haar kabel.

Vanaf augustus 2002 wil Casema ook andere providers toelaten. UPC's plannen zijn nog onduidelijk, daar was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar.
De Nederlandse Mededingingsautoriteit en telecomtoezichthouder Opta hadden al eerder gezegd dat kabelbedrijven in de toekomstmisschien wel verplicht zouden worden concurrentie toe te laten.
Met deze actie lopen de bedrijven dus voor op de plannen.

,,Internetproviders die willen, zijn welkom bij ons'', zo liet Essent Kabelcom weten. ,,We zijn in Drenthe bezig met internetprovider Rendo. Het toelaten van concurrenten vergt nogal wat gecompliceerde technische aanpassingen. Dat traject moet eerst klaar zijn.''

Essent Kabelcom, Casema en UPC, de drie grote kabelaars van ons land zijn begin dit jaar begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden van eventuele openstelling van het netwerk.

AIP: ''Bin Laden is gevlucht''

Het Afghaanse persbureau AIP meldt dat Osama bin Laden is gevlucht uit het grottencomplex bij Tora Bora.

Bin Laden zou na de val van Kaboel begin november naar de oostelijke stad Jalalabad zijn gereisd en daarna naar het berggebied van Tora Bora. Uit het grottenstelsel zou bin Laden vervolgens op 25 of 26 november naar een onbekende locatie zijn gevlucht.

Het grottencomplex van Tora Bora is omsingeld door Amerikaanse militairen en Afghaanse tegenstanders van de Taliban. Er zouden op dit moment een paar honderd Al Qaeda terroristen omsingeld zijn.

Politie Amsterdam is geweld goed zat

Draaitafeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een nieuwe geweldsgolf tegen Amsterdamse agenten is de maat voor justitie en de politietop vol. Hoofdcommissaris Jelle Kuiper zegt "des duivels" te zijn en kondigt drastische maatregelen aan.

Hij wil zich gaan beraden over een andere wijze van werken. De politie is tot nu toe altijd netjes en beleefd naar de burgers toe, staat open voor mensen en is makkelijk benaderbaar. Dat moet misschien gaan veranderen.

Het geweld tegen politiemensen loopt de laatste tijd de spuigaten uit. Justitie tolereert het ook niet meer en heeft de straffen fors verzwaard. De man die maandag op het Leidseplein een sigaret in het oog van een agente stak, moet daarom in ieder geval nog tien dagen achter slot en grendel blijven zitten alvorens hij wordt berecht.

Eergisteren was opnieuw een agent slachtoffer van geweld. De agent raakte zwaargewond aan zijn hoofd, nadat hij op het Stationsplein door een 32- jarige man met een steen werd bekogeld. De politieman is gisteren geopereerd aan een verbrijzeld jukbeen.

Hoofdcommissaris Kuiper meent dat de politie wellicht harder moet worden. Agenten lopen nu te veel risico. Hij vindt het jammer dat de politie het publiek anders moet gaan benaderen, maar hij tolereert niet langer dat het publiek zijn mensen in elkaar slaat.

Stelselmatige kindermishandeling bij Noorse Broeders

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

A. Venema (34), een voormalig lid van de streng-christelijke beweging Noorse Broeders, heeft bij de politie in Twente aangifte gedaan van kindermishandeling.

In opdracht van de leiders van de Noorse Broeders zouden tientallen volgelingen in hun kinderjaren lijfstraffen hebben gekregen. In de terminologie van de Noorse Broeders werd deze mishandeling 'tuchtiging uit naam van God' genoemd. Venema heeft bij de politie de geestelijke leiders aangegeven, en zegt dat hij inmiddels contact heeft met tien andere slachtoffers.

Venema zegt dat ouders tijdens samenkomsten werden opgeroepen hun kinderen op het rechte pad te houden door lijfstraffen toe te passen. Zelf kreeg hij in zijn jeugdjaren wekelijks stokslagen. "En als je een 'vies' woord zei kreeg je minutenlang groene zeep in de mond gestopt. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan zelfmoord te plegen."

De Noorse Broeders tellen in Nederland ongeveer tweehonderd leden, van wie driekwart minderjarig. Wereldwijd zijn er dertigduizend volgelingen.

Imam beledigt homo's voor schoolkinderen

RobzQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leraar en ouders van groep acht van de Eindhovense basisschool 't Startblok beschuldigen imam M. Kariman, van de Anwar e Medina Moskee, van het doen van discriminerende uitspraken over homoseksuelen tijdens een rondleiding in de moskee op het Kastelenplein

Imam Kariman zei tegen de schoolkinderen: "Vrouwen hebben een spleet gekregen, maar homoseksuelen gaan op een plaats waar de stront uitkomt", ook zouden volgens de imam de Westerse maatschappij teveel over 'Adam en Evert' praten in plaats van over 'Adam en Eva'.

De imam ging over de schreef op het moment dat de leerlingen begonnen over straffen in de islam. De kinderen vroegen wat er gebeurt als je iets doet wat niet mag volgens de Koran, waarop de imam als antwoord straffen noemde als het afhakken van handen. Vervolgens begon hij over homofilie. Na afloop weigerde de imam de leraar van de klas de hand te schudden. Hij beweerde dat christenen moslims geen hand mogen schudden.

Voorzitter M. Baksi van de 'Anwar e Medina Moskee' in Eindhoven is geschokt over de uitlatingen die zijn imam gedaan heeft. Hij roept de imam ter verantwoording: "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat een gast in je huis zo beledigd wordt."

Diane en Sandy genomineerd

Direct na de enerverende live-uitzending met de exit van Kelly moest er weer genomineerd worden. De twee samengevoegde teams hoefden nu niet meer op leden van hun voormalige eigen team te stemmen, en dat deden ze dan ook niet.
Zoals we in de live-uitzending al konden zien nomineerde DaniŽlle Gert-Jan. Andries en Diane nomineerden vervolgens Sandy, en Sandy stemde op haar beurt op Andries. Leo en Gert-Jan nomineerden allebei Diane.

Diane en Sandy zijn dus genomineerd. Sandy vond dit helemaal niet erg. Zij heeft ook al meerdere malen aangegeven graag naar huis te willen. Diane echter vond het verschrikkelijk om opnieuw genomineerd te staan.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Exit Kelly, teams samengevoegd

Big Brother is zijn diva kwijt. Kelly heeft het huis moeten verlaten en de twee teams zijn weer samengevoegd. De laatste zes overgebleven bewoners zijn Diane, Andries, DaniŽlle, Leo, Gert-Jan en Sandy.
Donderdagavond 13 december heeft Kelly het Big Brother huis verlaten. Na een spannende week waarin het ging tussen haar en DaniŽlle was zij degene die moest vertrekken. Met 80,1% voor DaniŽlle en 19,9% voor Kelly was er verder weinig reden tot twijfel daarover.

Kelly nam haar exit goed op, ze was graag nog gebleven maar was ook dolblij om haar ouders en zusje na 97 dagen weer te zien. Big Brother verliest met haar exit ťťn van de spraakmakendste bewoners tot nu toe.

Direct na de exit van Kelly werd het hek tussen Arm en Rijk open gezet en mochten de laatste zes overgebleven bewoners zich samenvoegen in het Rijke gedeelte. Het captainschap van Andries en Sandy kwam hiermee te vervallen.

Er moest ook weer ťťn bewoner live in de uitzending nomineren en dit keer was het de beurt aan DaniŽlle. Zij stemde op Gert-Jan, omdat ze niet op ťťn van de andere bewoners wilde stemmen.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

SGPer misbruikte dochter

De 20 jarige dochter van Dik N., algemeen secretaris en directeur van het SGP partijbureau, heeft aangifte gedaan van sexuele intimidatie en misbruik.

De openbaar aanklager heeft hiervoor om twee jaar gevangenisstraf gevraagd in haar voorgerechtelijk rapport. Volgens de vader in kwestie was er wel sprake van ongebruikelijk gedrag tussen hem en zijn, toen 14 jarige dochter, maar werd dat altijd geinitieerd door haarzelf. Naar eigen zeggen durfde hij er niet tegen op te treden omdat zijn dochter anders misschien gekwetst zou worden.

De rechter zal 27 januari uitspraak doen.

Bousatta wil weg bij AZ

Dries Bousatta heeft bij AZ gevraagd of hij transfervrij mag vertrekken zodra er een club zich voor hem meldt. Behalve de mededeling dat hij het niet meer naar zijn zin had bij AZ, mede door het gebrek aan een vaste basisplaats, wilde de getalenteerde aanvaller niets kwijt over zijn verzoek. De drievoudig international mag van AZ per 1 januari 2002 vertrekken, of dus eerder als er een goede club zich aandient.
De drievoudig Oranje-international zegt vooral opgelucht te zijn, nu alles goed is geregeld. Hij is ťťn van de weinige spelers die zijn contract opzegde omdat hij zijn plezier was kwijtgeraakt. Peter van Vossen is een van Boussatta's zeldzame voorbeelden. De Zeeuw stapte vorig seizoen op bij Feyenoord omdat hij vond dat hij niet meer genoeg bracht.

Fortuna Sittard ontslaat coach

Wegens tegenvallende resultaten heeft Fortuna Sittard met onmiddelijke ingang coach Hans Verel ontslagen. Reden voor het ontslag is volgens de club de tegenvallende resltaten van Fortuna in het huidige seizoen. Ze staan stijf onderaan met nu al een straatlengte achterstand op FC Twente, en tevens werd er voor de beker verloren van Stormvogels-Telstar.
Assistenten Hans de Koning en Dick Voorn nemen voorlopig het roer over.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.