Politie Amsterdam is geweld goed zat

Draaitafeltje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een nieuwe geweldsgolf tegen Amsterdamse agenten is de maat voor justitie en de politietop vol. Hoofdcommissaris Jelle Kuiper zegt "des duivels" te zijn en kondigt drastische maatregelen aan.

Hij wil zich gaan beraden over een andere wijze van werken. De politie is tot nu toe altijd netjes en beleefd naar de burgers toe, staat open voor mensen en is makkelijk benaderbaar. Dat moet misschien gaan veranderen.

Het geweld tegen politiemensen loopt de laatste tijd de spuigaten uit. Justitie tolereert het ook niet meer en heeft de straffen fors verzwaard. De man die maandag op het Leidseplein een sigaret in het oog van een agente stak, moet daarom in ieder geval nog tien dagen achter slot en grendel blijven zitten alvorens hij wordt berecht.

Eergisteren was opnieuw een agent slachtoffer van geweld. De agent raakte zwaargewond aan zijn hoofd, nadat hij op het Stationsplein door een 32- jarige man met een steen werd bekogeld. De politieman is gisteren geopereerd aan een verbrijzeld jukbeen.

Hoofdcommissaris Kuiper meent dat de politie wellicht harder moet worden. Agenten lopen nu te veel risico. Hij vindt het jammer dat de politie het publiek anders moet gaan benaderen, maar hij tolereert niet langer dat het publiek zijn mensen in elkaar slaat.