FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 30 maart 2001

WA en Máxima trouwen begin 2002

Kroonprins Willem-Alexander en zijn Argentijnse vriendin Máxima Zorreguieta trouwen waarschijnlijk begin volgend jaar. De vader van Máxima, Jorge Zorreguieta, zal daarbij niet aanwezig zijn.

Koningin Beatrix maakte de verloving van haar zoon en diens vriendin vrijdagavond bekend in een toespraak voor radio en televisie. 'Wij zijn als ouders bijzonder gelukkig met het besluit dat zij met elkaar het leven willen delen', aldus Beatrix. De koningin zei dat Willem-Alexander en Máxima zich ervan bewust zijn dat veel Nederlanders begrijpelijke aarzelingen voelen over hun liefde. Máxima zelf zei, in vlekkeloos Nederlands, heel gelukkig te zijn.

Máxima nam in haar toespraak afstand van het militaire regime van Jorge Videla, dat volgens haar grote littekens heeft achtergelaten in de Argentijnse maatschappij. Ze zei spijt te hebben dat haar vader minister van Landbouw was in een verkeerd regime. Dat regime wordt verantwoordelijk gehouden voor tienduizenden doden.



Serie screenshots van Máxima en Willem-Alexander

Britney Spears kan aardig vloeken

Britney Spears, het supergelovige, superbrave en immens populaire tienersterretje, blijkt minder braaf dan algemeen wordt aangenomen.
Vlak voor haar optreden in het Braziliaanse muziekfestival 'Rock in Rio', heeft madame Spears een kleine woedeaanval. Helaas voor Britney stond haar microfoon al open.

Foutje van de regie

Voor wie Britney graag eens ordinair het 'F-word' wil horen gebruiken hebben we de mp3 ervan even online gezet.

Ik meld me trouwens graag als vrijwilliger aan om haar mond eens goed uit te wassen met ermmm... zeep

Beatrix kondigt om 18.00u verloving aan!

Koningin Beatrix maakt vanavond de verloving bekend van prins Willem-Alexander met de Argentijnse Máxima Zorreguieta. De toespraak begint om zes uur en is rechtstreeks te volgen op verschillende radio- en tv-zenders. De toespraak van de koningin wordt gevolgd door een toespraak en een persconferentie van premier Kok. Bij de bijeenkomst daarna op Paleis Noordeinde zal prins Willem-Alexander zijn verloofde presenteren aan het Nederlandse volk. De politie in Den Haag verwacht geen extra toeloop en zegt dat ze afwacht af wat er komen gaat.

Troon
Het wordt in politiek Den Haag zeker genoemd dat Willem-Alexander het parlement om toestemming zal vragen voor zijn huwelijk. Dat betekent dat hij geen afstand zal doen van zijn rechten op de troon. Alleen de SGP is vermoedelijk falikant tegen het huwelijk met Máxima, omdat zij rooms-katholiek is. Belangrijke vraag is in hoeverre Máxima expliciet haar democratische gezindheid zal laten blijken. Het partijbestuur van GroenLinks heeft eerder deze week voor het partijconges van morgen een motie voorbereid waarin wordt gevraagd om een verklaring hierover van Máxima.

Het nieuws van de verloving kwam gisteren naar buiten. Premier Kok bracht de fractievoorzitters in de Tweede Kamer op de hoogte. Eerder had hij de ministers geïnformeerd. Vanochtend om 9 uur begon in Den Haag het wekelijkse kabinetsberaad. Waarschijnlijk wordt daar het wetsontwerp besproken dat het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima regelt. Het wetsontwerp gaat de komende weken ter goedkeuring naar de Tweede en Eerste Kamer.

Vader Máxima
Volgens het NOS journaal en de Volkskrant zal de vader van Máxima niet bij het huwelijk zijn. De politiek kan er pas officieel over discussiëren als de verloving en het huwelijk officieel zijn aangekondigd. Premier Kok heeft beloofd dat hij rekening zal houden met de gevoelens in de samenleving. Tegen de komst van Jorge Zorreguieta is veel verzet. Hij was staatssecretaris en minister onder de Argentijnse dictator Videla. De afgelopen tijd heeft premier Kok het verleden van Zorreguieta in kaart laten brengen. Aangenomen wordt dat uit het onderzoek geen feiten naar voren zijn gekomen die een huwelijk kunnen tegenhouden.

Vanochtend was het voor Paleis Noordeinde opvallend rustig. Alleen enkele cameraploegen zijn bezig met het installeren van televisie-apparatuur. De politie van Den Haag denkt dat een grote toeloop van belangstellenden uitblijft.

HTML email runt attachments

otaku-san had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 29 maart 2001 werd bekend dat er in IE 5.01 SP1 en IE 5.5 SP1 een MIME type lijst fout zit waardoor een attacker die een e-mail stuurt met een attachment en in de MIME header wordt aangegeven dat het attachment hoort tot een van de typen die IE niet goed afhandelt, dan wordt die binary zonder meer uitgevoerd en de attacker kan dan in feite alles op de computer van het slachtoffer doen wat die zelf ook kan.
MIME stat voor Multipurpose Internet Mail Extentions en daarmee worden extentie types aangegeven.

Er is een patch beschikbaar vanaf de site waar dit besproken wordt.

Transparante kentekenplaten

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 35-jarige man uit Deventer is betrapt met een bijzonder trucje om snelheidscamera's te ontlopen. De Deventenaar reed rond met kentekenplaten waar een laagje plexiglas overheen zat.

Bij het flitsen wordt het nummerbord onleesbaar en kan er dus geen bekeuring worden gegeven. De man had ze gekocht in Turkije en zei dat hij niet wist dat de platen in Nederland verboden waren.

De oplossing voor illegale kopieën

Boekel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de strijd tegen de muziekpiraterij hebben de platenmaatschappijen in Maleisië een bijzondere maatregel genomen. Zij gaan vanaf zondag cd’s en tapes voor ongeveer de helft van de prijs verkopen om de aanschaf van illegale kopieën minder aantrekkelijk te maken. Internationale platenmaatschappijen als Sony Music, EMI en Warner Music zijn het daarover eens geworden, meldt de krant Star Daily vrijdag.

Om te beginnen worden ongeveer tweehonderd populaire titels in prijs verlaagd. In plaats van 38 ringgit (ongeveer 24 gulden) kost zo’n cd dan nog maar 19,90 ringgit (12,50 gulden). Vanaf juni komen er nog eens tweeduizend voordelige titels bij. De platenmaatschappijen hopen met een verhoogde omzet het verlies van de afgelopen jaren en de lagere prijzen te kunnen compenseren.

Sinds april 1999 voert de Maleisische justitie actie tegen cd-piraten. Sinds die datum is voor meer dan 40 miljoen gulden aan illegale kopieën van cd’s, video’s en computerprogramma’s in beslag genomen

Kink FM dient klacht in

Het commerciële radiostation Kink FM dient een klacht tegen de overheid in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Reden hiervoor is dat het kabinet heeft besloten slechts een deel van de landelijk beschikbare FM-frequenties beschikbaar te stellen voor herverdeling. Deze maatregel kan er toe leiden dat Kink FM geen etherfrequentie krijgt. Het station zal dan als kabelstation moeten blijven bestaan, en dat is financieel niet haalbaar. Kink FM voelt zich daarom in haar bestaan bedreigd.

Bij de herverdeling van etherfrequenties voor commerciële radiostations is besloten dat de stations die momenteel via autoradio's en walkmans beluisterd kunnen worden, hun etherfrequentie mogen houden. Voor drie stations die nog geen frequentie hebben, komen dan nog extra frequenties vrij. Kink FM voelt zich benadeeld ten opzichte van de stations die hun frequentie mogen houden. Die stations, zoals Sky Radio en Radio 538, mogen hun frequenties houden omdat ze in de jaren waarin ze op die frequenties hebben uitgezonden, goodwill hebben opgebouwd. Kink FM meent echter evenveel goodwill te hebben opgebouwd in de jaren dat het station op de kabel uitzond, en dus gelijk behandeld te moeten worden. Mocht het station niet dezelfde voorkeursbehandeling krijgen dan eist zij dat alle FM-pakketten ter veiling worden aangeboden.

Meer over deze situatie en Kink FM vind je op het FOK!forum.

Oudste tweeling van Nederland wordt 103

De tweelingzusters, Jacoba Cornelia Tjaden-Van der Meulen en Cornelia Jacoba Dijkstra-Van der Meulen, wonen in twee verschillende verzorgingshuizen in Bloemendaal. Zij vieren hun feestje in besloten kring. Burgemeester L. Snoeck-Schuller van Bloemendaal gaat bij de tweeling op visite. De tweeling werd op 31 maart 1898 in Den Haag geboren. Mevrouw Dijkstra werkte in haar jonge jaren als kraamverpleegkundige. Haar zuster studeerde rechten. Ze werden op jonge leeftijd weduwe en woonden daarna jaren samen. De tweeling is erg geïnteresseerd in muziek, toneel en andere vormen van kunst.

Stena Line betaalt familie dode visser

Stena Line heeft een schadevergoeding betaald aan de familie van een Engelse visser. Hoe hoog het bedrag is, wil de directie niet kwijt. De visser verdronk in 1999 voor de Engelse kust nadat hij overboord was geslagen.
Uit onderzoek bleek dat het incident was veroorzaakt door een metershoge golf van een Stena Line-veerboot. Om een civiele procedur door de familie te voorkomen, zijn de partijen een vergoeding overeengekomen.

Boze boeren gijzelen drie RVV medewerkers

Boze boeren in Kootwijkerbroek (gemeente Barneveld) hebben in de nacht van donderdag op vrijdag drie medewerkers van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) gegijzeld. Het ministerie van Landbouw heeft dat vrijdag bevestigd.
Volgens een woordvoerder heeft de gijzeling een aantal uren geduurd en is het drietal inmiddels weer vrij.
De gemeente Barneveld geeft vrijdag later op de dag meer informatie over de gijzeling.

In Kootwijkerbroek is MKZ vastgesteld. Bijna tweehonderd bedrijven moeten geruimd worden.

Lisa Marie Presley breekt verloving af

Lisa Marie Presley, de 33-jarige dochter van the King of Rock 'n' Roll, heeft na twee huwelijken ook haar derde verloving zien stranden. Lisa Marie, de enige erfgenaam van haar vaders fortuin, leeft inmiddels gescheiden van rockmuzikant John Oszajca, maar ze blijven wel goede vrienden, zo zei haar woordvoerder. Waarom het huwelijk niet doorgaat, is niet duidelijk. Er zou geen ander in het spel zijn. Presley en Oszajca ontmoetten elkaar in mei 1999. Nadat Lisa Marie's moeder, Priscilla Presley, toestemming had gegeven verloofden ze zich een paar maanden later. De dochter van Elvis trouwde voor het eerst in 1988, met muzikant Danny Keough. Ze kregen twee kinderen en scheidden na zes jaar huwelijk. Kort daarna trouwde ze in het geheim met popster Michael Jackson. Anderhalf jaar later vroeg ze de scheiding aan.

Turks dorp verbiedt roken

De gemeenteraad van het Turkse dorpje Suluca heeft een algeheel rookverbod ingesteld. Het rookgedrag van de plaatselijke bevolking zou namelijk een slecht voorbeeld zijn voor de jongeren in het dorp. Dat meldde het Turkse persbureau Anadolu woensdag.

De burgemeester stopte onlangs na 25 jaar met roken en zei zich daar erg goed bij te voelen. Bijna iedereen in het dorp heeft inmiddels aan het verbod gehoor gegeven. Wie het negeert moet hiervoor boeten door een zak meel of suiker aan de armen te geven. De afgelopen jaren doet Turkije, een traditioneel rokersland, verwoede pogingen het roken in te dammen.

Volgens mij is Borst daar op bezoek geweest

Straatarm echtpaar gokt zich rijk

Een Eindhovens echtpaar dat een uitkering kreeg, heeft de afgelopen jaren met gokken een illegaal vermogen opgebouwd van ongeveer 200.000 gulden. De sociale recherche van de gemeente Eindhoven heeft tegen het tweetal proces verbaal opgemaakt. Bovendien moet het bijna 85.000 gulden terugbetalen, deelde een woordvoerder van de gemeente donderdag mee.

Het echtpaar (45 en 48 jaar) had verzwegen dat het de afgelopen jaren met gokken fors geld had verdiend. De uitkering is inmiddels stopgezet.

Geen vlees en zuivelimport in Zweden

Het Zweedse ministerie van Landbouw heeft alle burgers vrijdag verboden vlees en zuivelproducten in te voeren. Het verbod geldt voor vlees en zuivel uit alle landen, aldus het ministerie.

Zweden wil daarmee voorkomen dat het te maken krijgt met mond- en klauwzeer en de gekkekoeienziekte BSE. Reizigers die vlees of melkproducten willen importeren, moeten die spullen bij de grens in speciale prullenbakken deponeren. Het verbod geldt voor burgers, omdat in de professionele import de herkomst van vlees en zuivel wel bekend is.

Reclameregels gelden ook online

AKO Online, een Nederlandse internetboekwinkel, mag niet in advertenties uiten dat ze haar boeken zonder portokosten levert. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft donderdag een klacht van AKO Online hierover afgewezen.

AKO had de klacht gedeponeerd tegen de Koninklijke Vereniging ter Bevordering van de Belangen des Boekhandels (KVB). De KVB is de handhaver van het Reglement Handelsverkeer voor boeken in Nederland, dat geldt voor alle geregistreerde Nederlandse boekhandels, inclusief internetboekhandels. In dit reglement is in artikel 19d vastgelegd dat boekhandels niet mogen adverteren dat ze boeken leveren zonder portokosten.

AKO Online vindt dit onterecht. ,,Dit beperkt onze concurrentiepositie. Bovendien is het Reglement geschreven in een tijd dat er nog geen online boekhandels bestonden'', verklaart een woordvoerder van AKO Online. De onderneming is teleurgesteld over de afwijzing en beraadt zich over nieuwe stappen.

De regeling voor de vaste boekenprijs, een ontheffing van de plicht tot concurrentie, is opgenomen in het Reglement Handelsverkeer. In 1997 verleende de minister van Economische Zaken de KVB tot 1 januari 2005 ontheffing van het verbod van verticale prijsbinding. Volgens de NMa geldt deze ontheffing voor het hele Reglement. Daarom heeft ze de eis van AKO Online over het gewraakte artikel niet gehonoreerd.

Herder sluit zich op in schaapskooi

Panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zeeuwse herder Stefan Poel bivakkeert al een week lang, dag en nacht, in de Schaapskooi in Nisse tussen zijn 310 schapen. Door de totale afzondering van de buitenwereld hoopt hij te voorkomen dat zijn kudde met mond- en klauwzeer wordt besmet.

De schaapsherder nam het zekere voor het onzekere toen hij vorige week hoorde dat een collega in aanraking was gekomen met een inwoner van het MKZ-verdachte gebied Sprang-Capelle. ,,Wanneer mijn kudde op deze manier gespaard kan blijven van mond- en klauwzeer is het dat waard'', zegt hij over zijn zelfgekozen eenzame opsluiting. De 29-jarige Zeeuwse schaapsherder houdt contact met de buitenwereld via de telefoon en houdt zich verder via de radio op
de hoogte van de ontwikkelingen rond MKZ. Hij beschikt in de schaapskooi over warm en koud water, stroom en de nodige mondvoorraad.

Vrijwilligers zetten af en toe wat extra eten voor het hek. Poel haalt dat pas op wanneer de brengers zijn verdwenen, en dan volgt voor de zekerheid nog een ontsmettingsceremonie. Vervelen doet hij zich niet, zegt Poel: ,,Er is hier altijd wel wat aan onderhoud te doen. Als ik wil heb ik nog wel voor twee weken werk.''
Hij heeft wel moeite met de eenzaamheid. ,,Deze ene week lijkt al wel een maand. Normaal is hier in de schaapskooi veel aanloop. Ik heb gehoord dat de maatregelen volgende week misschien wat soepeler worden. Daar leef je dan toch naar toe. Dat je weer naar buiten kan met de schapen, nu de dijken steeds groener worden.''

Toespraak Koningin vanavond op tv

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekendgemaakt dat de koningin vrijdag om 18.00 uur een toespraak zal houden, die door de NOS-televisie op Nederland 2 zal worden uitgezonden.

Kort na de rede van de vorstin houdt de minister-president een toespraak, die eveneens op Nederland 2 door de NOS-televisie wordt uitgezonden.

Aansluitend aan zijn toespraak geeft de minister-president een persconferentie. Om 19.00 uur is op Paleis Noordeinde 'een bijeenkomst', aldus de RVD. Daarmee wordt mogelijk de verloving van prins Willem-Alexander en Máxima en het voorstellen van het paar aan Nederland via de pers bedoeld.

Beide bijeenkomsten worden rechtstreeks uitgezonden door de NOS-televisie op Nederland 2.

Kunst gevonden in Tuschinksi

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden: Tijdens de renovatiewerkzaamheden van het

Tuschinski-filmtheater zijn oude schilderingen op het plafond ontdekt. Het gaat om een getekend verhaal met pauwen, dat doorloopt op de muren, uit de jaren 20. Deze tekening is in de jaren 30 ten dele overgeschilderd met beelden van een kraanvogel. Specialisten zijn bezig de waarde van de tekeningen te onderzoeken. In samenspraak met Monumentenzorg wordt daarna bekeken wat er moet gebeuren. Vooralsnog lijkt het erg moeilijk de oorspronkelijke versie te restaureren. Mogelijk worden de oude beelden nagemaakt.

Demonstratie Koerden loopt uit op rellen

Niels25 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een demonstratie van vooral Koerden tegen uitzettingen van asielzoekers naar Noord-Irak is donderdag in Den Haag uit de hand gelopen. Demonstranten hebben vanaf de Hofplaats met stenen tientallen ruiten van het gebouw van de Tweede Kamer ingegooid. De politie heeft inmiddels twee demonstranten aangehouden. Ook zou er een aantal gewonden zijn gevallen.

Er zijn tussen de 150 en 250 demonstranten, aldus de politie. Alle uitgangen van de Tweede Kamer zijn afgesloten. De politie probeerde de gemoederen te sussen, maar de schermutselingen zetten zich op het Buitenhof voort. De demonstranten dragen borden mee met daarop teksten als 'Stop uitzettingen Noord-Irak' en 'Noord-Irak is onveilig'.

De mobiele eenheid van de politie heeft een charge uitgevoerd. De demonstranten gooiden met stenen en fietsen. Op het Buitenhof belaagden ze een tram. Ze sloegen met hun vuisten en straatstenen tegen de tram. Ook hebben ze bushokjes vernield. Het winkelend publiek in de omgeving maakte zich snel uit de voeten.

De demonstratie was volgens de politie vooraf aangekondigd, ook de tocht van het Malieveld naar het Binnenhof. Daar boden de demonstranten een petitie aan. Toen ze daarop het gebouw van de Tweede Kamer in wilden, werden ze tegenhouden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.