FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 februari 2001

Eritrese Jihad dreigt met ontvoering

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moslimfundamentalistische terreurgroep Eritrese Jihad dreigt de missie van Verenigde Naties in Ethiopië en Eritrea (Unmee) met het ontvoeren van blauwhelmen. Unmee zegt waakzaam te zijn en weigert verder commentaar. Sinds de grensoorlog tussen Ethiopië en Eritrea uitbrak, wordt de Jihad gesteund door Ethiopië.

De Eritrese Jihad is een gewapende oppositiegroep die in het begin van de jaren tachtig is opgericht. Sinds het land zich in 1991 van Ethiopië losmaakte, vecht de Jihad tegen de overwegend christelijke Eritrese regering. De groep eiste de verantwoordelijkheid op voor de moord op vijf Belgische toeristen en hun Eritrese chauffeur in december 1996.

De Jihad, waarvan het ledental op enkele tientallen wordt geschat, houdt zich vooral bezig met het leggen van landmijnen in het islamitische noordwesten van Eritrea. Nadat Ethiopië deze gebieden in mei afgelopen jaar had bezet, kwam de Jihad in het kielzog van het Ethiopische leger terecht. De groep kan op weinig steun van de Eritrese bevolking rekenen. Ze worden als collaborateurs met Ethiopië gezien.

Wegens de Jihad durven de blauwhelmen uit Jordanië hun basis in de westelijke stad Barentu niet te verlaten. Vooral 's nachts geldt er een negatief reisadvies in dit deel van Eritrea. De Jordaanse soldaten maken zich nu vooral nuttig met de heropbouw van het door het Ethiopische leger grotendeels vernielde Barentu. Voor de Jihad zou het ontvoeren van de Jordaniërs slechte publiciteit zijn. Deze zijn namelijk ook moslim.

De 1100 Nederlandse blauwhelmen lopen weinig risico. Zij bevinden zich vooral in het centraal-westelijke gedeelte van Eritrea.

Nog na acht dagen reddingen in India

RLooman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acht dagen na de verwoestende aardbeving in India zijn zaterdag nog een jongen van zeventien jaar en een meisje van elf maanden gered uit het puin. De jongen, Arjun Bhai zat al die dagen diep in een put, in het dorp Sikaravadi bij de volledig verwoeste stad Bachchau. Dat zei een buurman zondag.

"Wij ontdekten hem toen hij stenen begon te gooien. Hij had de schok voor die van een bom aangezien, zocht dekking in een schuur bij de put, maar viel daar toen in." Het meisje Tejal werd ontdekt juist toen soldaten in Palanpur in de deelstaat Gujarat met groot materieel het puin te lijf wilden gaan.

Nieuwe aanhouding in cokezaak

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een inval in een woning aan de Eindhovense Planetenlaan zijn gistermorgen twee mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een van de twee Antilliaanse mannen wordt door de politie beschouwd als een organisator van de cokelijn Curaçao-Eindhoven die vorige week werd opgerold. De man zat in het huis aan de Planetenlaan ondergedoken. De tweede verdachte werd bij een vorige inval in het pand ook al aangehouden en was net weer op vrije voeten.

Het is de zestiende aanhouding in de zaak van de cokelijn. Die zou voor miljoenen aan cocaïne ons land binnen hebben gesmokkeld vooral met behulp van koeriers die in condooms verpake bolletjes drugs inslikken. Vijftien politiemensen deden twee maanden lang naspeuringen voordat de organisatie opgerold kon worden.

De politie ging over tot de inval in de Planetenlaan na klachten van overlast uit de omgeving van het pand. Bovendien constateerde de politie zelf dat de bewoners weer volop aanloop hadden van drugsklanten. Bij de inval gistermorgen werden geen drugs aangetroffen.

Met Jezus in de achtbaan

Als je pretparken als Disneyland en de Efteling nu wel gezien hebt, moet je nu eens gaan nadenken over een bezoekje aan 'The Holy Land Experience'. In het nieuwe christelijke pretpark in Orlando kan je nu de bijbel 'live' beleven.

Met een Jezus look-a-like in de achtbaan, lopen over water en een miniatuur Rode Zee die voor je ogen opensplijt. Zo gek gaat het er nog net niet aan toe, maar typisch Amerikaans wordt het park wel. Bidden en samen het geloof in God beleven en de dag afsluiten met een hamburger en een halve liter Coke. "Het is een serieus park, maar absoluut niet stoffig", aldus Ryan Julison, woordvoerder van het nieuwe themapark.

Werkende moeder slecht voor opleiding

Kinderen van een werkende moeder, hebben minder kans een een geslaagde opleiding. Dit blijkt uit een onderzoek aan de Britse Essex University.

Ieder jaar dat de moeder werkt als haar kind jonger is dan vijf jaar, nemen de kansen op het succesvol behalen van een 'A-level', vergelijkbaar met het Nederlandse VWO-diploma, af met zeven tot negen procentpunt.

Als de moeder full-time werkt, is de schade aan de schoolcarrière van haar kroost het grootst. Maar ook part-time werkende moeders met kroost onder de vijf jaar hebben een negatieve invloed op de prestaties van het kind op latere leeftijd.

Bizar: Jezus klonen!

Christenen wachten al meer dan 2000 jaar op de terugkomst van hun verlosser, de messias.

Met de huidige technologie is dit wachten overbodig geworden. Inmiddels zijn we zover dat we Jezus alleen maar even hoeven te klonen om hem terug te brengen.

Een groep voorstanders van dit idee heeft een site opgericht met daarop alle voordelen van een gekloonde Jezus.

"In order to save the world from sin, we must clone Jesus to initiate the second coming of the christ!"

Arts haalt spoedoperatie niet

Een 48-jarige arts uit Bruchterveld (Overijssel) kwam zaterdagmiddag om het leven onderweg naar een spoedoperatie. Het slachtoffer, anesthesist in het ziekenhuis in Hardenberg, kwam met zijn auto in het water terecht.

Door de gladheid reed de man op een kruising rechtdoor en kwam in het kanaal terecht. Hij slaagde erin uit de auto te komen, maar bleef met zijn hand tussen het portier steken en werd mee de diepte ingetrokken.

Verschillende getuigen probeerden zonder succes het portier te openen en middels onder water mond-op-mondbeademing hem in leven te houden.

Nadat de auto uit het water werd gehaald, werd de anesthesist door de hulpverleners gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar.

10 miljard Euro Junk-mail

De stroom e-mails met reclame die internetabonnees ongevraagd ontvangen, kost consumenten een vermogen aan telefoontikken. De rekening loopt volgens een onderzoek in opdracht van de Europese Commissie in de Verenigde Staten en de Europese Unie op tot 10 miljard euro (22 miljard gulden) per jaar.

Volgens EU-commissaris Bolkestein (Interne Markt) stelt de huidige technologie een enkel bedrijf in staat dagelijks een half miljard reclameboodschappen via het web te versturen. Hij waarschuwde vrijdag dat de regels inzake privacy en gegevensbescherming wel moeten worden nageleefd. "Tenzij consumenten weten dat hun privacy voldoende wordt beschermd, zullen onlinediensten die zo belangrijk zijn voor de welvaart en de werkgelegenheid in Europa niet echt een bloeiend bestaan kunnen leiden."

De privacywetgeving loopt op het ogenblik uiteen in de EU. Computergebruikers geven aan of ze zulke ongewenste reclame ('spam') niet willen, de zogenoemde opt-out. De andere mogelijkheid is dat ze een hokje aanvinken om zulke e-mails te krijgen ('opt-in'). In enkele lidstaten, zoals Duitsland en Italië, geldt de tweede mogelijkheid.

De Commissie deed vorig jaar zomer een voorstel om in de hele Unie opt-in-wetgeving in te voeren. Voor de industrie is 'reclame met toestemming' de meest effectieve manier om consumenteninformatie in te zamelen. De opt-in-aanpak zal daarnaast het consumentenvertrouwen vergroten, is de redenering van Brussel.

Nederlands arts dreigt met “namen”

De Nederlandse arts , die een centrale rol vervulde in het schandaal rondom het verwijderen van organen in Groot-Brittannie, heeft gedreigd namen bekend te maken van alle betrokken partijen.

The Sunday Times nam patholoog-anatoom Van V. per email een interview af waarin hij verklaart als zondebok naar voren geschoven te zijn door de authoriteiten. De naar buiten gebrachte informatie is volgens hem onjuist, emotioneel en bevooroordeeld.

Nadat vorige week een rapport werd gepubliceerd, waarin stond dat verscheidene voorname ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk vele jaren lang organen van overleden kinderen zijn verwijderd zonder voorafgaande toestemming van de ouders. Het ergst zou de situatie zijn in het kinderziekenhuis Alder Hey in Liverpool, waar Van V. tot 1995 werkzaam was.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.