FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 februari 2001

FC Volendam wil polikliniek in stadion

FC Volendam heeft aangeboden een polikliniek voor het behandelen van de brandwondenslachtoffers wordt gevestigd in het stadion van de club. ,Het bestuur van de club heeft dit in een brief aan het college van B en W voorgesteld', aldus de GroenLinks-fractievoorzitter W. Klapper.

FC Volendam schrijft dat de club door de polikliniek ,een niet onbelangrijke financiële impuls kan krijgen'. Klapper heeft hier geen goed woord voor over. ,Het therapiecentrum zou onder de kapotte tribune van de club moeten komen, zodat de tribune kan worden vernieuwd met geld van rijksoverheid. Walgelijk.'

Volgens Klapper spreekt het clubbestuur in de brief van een ,win-win-situatie'. Zo zou de gemeente als eigenaar van het stadion minder huur kunnen vragen van FC Volendam, vanwege de vestiging van de polikliniek. ,Hierdoor kan de club een veilige toekomst tegemoet kan gaan', luidt een frase in de brief.

Vice-voorzitter H. Schoorl van FC Volendam benadrukt dat het financiële voordeel voor de voetbalclub niet de insteek is van het voorstel. ,Het stadion ligt letterlijk in het hart van het dorp en FC Volendam is een niet weg te denken fenomeen in de samenleving. Als de polikliniek in het stadion komt, is dat goed voor de slachtoffers. Daarnaast is de grond schaars in het Volendamse centrum en zou de polikliniek buiten het dorp komen te liggen. Daar zou niemand bij gebaat zijn.'

Madonna naakt voor Valentijn

Popster Madonna geeft dit jaar geen rozen aan haar kersverse echtgenoot Guy Ritchie. Madonna zou Madonna niet zijn als ze geen originelere verassing zou bedenken. Zij heeft hem beloofd twee dagen naakt met hem door te brengen.

De filmregisseur zou al langer een geheime wens hebben eens een nudistenkolonie te bezoeken. Hij had hier echter nooit de moed voor. Daarom heeft de popster een paar daagjes georganiseerd in hun huis in het Amerikaanse Beverly Hills.

Madonna heeft gezegd zelf niet echt een fan te zijn van nudisme, maar twee dagen Adam en Eva spelen met Guy lijkt haar wél wild en spannend. Het pasgetrouwde stel zal de dagen doorkomen met het delen van bubbelbaden, het kijken van films en het spelen van scrabble zonder te worden gehinderd door hun kleren.

Nederlanders veroorzaken lawine

speknek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de omgeving van Trento, in het noorden van Italië, zijn twee Nederlanders opgepakt die een lawine hadden veroorzaakt. Gisteren waren ze, samen met een andere Nederlander, aan het skiën in de Dolemieten. Toen ze, ondanks waarschuwingsborden en afzettingen, buiten de piste gingen skiën ontstond een lawine. Daarbij kwam een van de drie, een 20-jarige man, om het leven.

De twee gearresteerde Nederlanders van 27 en 28 jaar komen uit de omgeving van Maastricht. Hun wordt dood door schuld verweten. De Italiaanse autoriteiten treden de laatste tijd streng op tegen wintersporters die zich niet aan de regels houden. De meeste lawines worden veroorzaakt door skiërs die buiten de piste skiën.

Hamster in winterslaap bijna gecremeerd

Een hamster, die naar een dierenarts was gebracht om te cremeren, bleek nog te leven bij een allerlaatste controle. De Engelse familie dacht dat de hamster Benny was overleden en brachten hem in een schoenendoos naar de dierenarts om gecremeerd te worden.

Bij de laatste controle bleek Benny nog te leven. Het hamstertje was in een diepe winterslaap. De arts heeft vervolgens geprobeerd de eigenaar te bereiken.

In Benny's schoenendoos zaten ook twee zelfgemaakte afscheids kaartjes van de kinderen. De Dierenarts heeft in eerste instantie besloten de familie niet te benaderen, omdat er al afscheid van Benny genomen was.

Met dank aan Morpheus voor de tip!

KFOR-soldaten smokkelden wapens

Duitse soldaten die in Kosovo hebben meegedaan aan de vredesmissie, hebben vanuit de Servische provincie wapens en munitie naar hun vaderland gesmokkeld. Ze namen onder meer kalasjnikov-geweren, granaatwerpers en munitie mee.

In één van de gevallen zouden soldaten aan hun superieur in Duitsland een uitzonderlijke kalasjnikov hebben geschonken die ze van een strijder van het toenmalige Kosovo Bevrijdingsleger UCK hadden gekregen.

In een andere zaak zouden granaten en pistolen naar Duitsland zijn gesmokkeld door een majoor en een kapitein.

Dom...dom....dom!

Grote vraag naar bordjes 'nooduitgang'

De groene lichtkastjes met daarop 'nooduitgang' zijn sinds de brand in Volendam zeer populair. Doordat veel gemeenten de regels scherper zijn gaan nalezen, vragen horecaondernemers met spoed om de kastjes. Vooral in het zuiden is de vraag door het aankomende carnaval extra groot.

De grootste producent van deze lichtkastjes heeft in januari tussen de 25.000 en 30.000 exemplaren gemaakt. Het bedrijf doet zijn uiterste best alle horecabedrijven in zuid-Nederland voor carnaval te bedienen, maar betwijfelt af dat zal lukken.

De vraag is sinds de ramp verdubbeld...

Broeikaseffect kan 700 miljard per jaar kosten

De kosten van het broeikaseffect kunnen binnen een halve eeuw oplopen tot 300 miljard dollar (ruim 700 miljard gulden) per jaar. Dit blijkt uit een rapport dat UNEP, het milieuprogramma van de Verenigde Naties, zaterdag in Nairobi heeft gepresenteerd.
De kosten ontstaan onder meer door het vaker voorkomen van tropische stormen, het stijgen van de zeespiegel en schade aan landbouw en visserij. Verhoogde kosten voor de waterkering, zoals de aanpassing van dijken, zullen naar verwachting 1 miljard dollar (2,3 miljard gulden) per jaar kosten.

UNEP-directeur Klaus Töpfer roept de internationale gemeenschap op de uitstoot van de gassen te verminderen die het broeikaseffect veroorzaken.

Clinton betaalt cadeaus terug

De Amerikaanse ex-president Clinton betaalt 86.000 dollar (ruim twee ton) terug aan mensen die hem tijdens zijn laatste jaar in het Witte Huis cadeaus hebben gegeven. Dit heeft Clintons kantoor vrijdag laten weten.

Clinton en zijn vrouw Hillary kregen in 2000 cadeaus ter waarde van het recordbedrag van 190.000 dollar (bijna 450.000 gulden). Dat kwam het presidentiële paar op kritiek te staan van zowel Republikeinen als Democraten.

Clinton benadrukt dat hij zich aan alle regels voor het aannemen van cadeaus heeft gehouden, maar besloot toch tot de betaling om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Hevige sneeuwval en gladheid

Gladheid en onveilig rijgedrag hebben zaterdagochtend een groot aantal ongevallen veroorzaakt in praktisch het hele land. Dat meldt een woordvoerster van het Korps Landelijke Politiediensten. Alleen in Zeeland ondervindt het wegverkeer weinig overlast.

Ernstige ongevallen deden zich niet voor. De meeste automobilisten die bij ongevallen betrokken raakten, hebben alleen blikschade. "Rond 06.00 was het hier een gekkenhuis", meldt een woordvoerster van de KLPD. "We hebben de indruk dat weggebruikers inmiddels meer rekening houden met de weersomstandigheden." Op het moment in het hele land gestrooid om de gladheid te bestrijden.

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten in het hele land. In het noorden en oosten kan het lang blijven sneeuwen bij een temperatuur die schommelt rond het vriespunt. In het zuidwesten is het iets warmer en valt de neerslag als regen.

De hevige sneeuwval heeft al honderden reizigers op Schiphol gedupeerd. De luchthaven heeft een landingsbaan moeten sluiten, waardoor de vliegtuigen maar twee banen kunnen gebruiken. Zeker vijftig in- en uitgaande vluchten zijn geannuleerd. Dat heeft een woordvoerder van Schiphol zaterdag gezegd.

Heilige voor computerfreaks

Het Vaticaan overweegt een patroonheilige aan te stellen voor computergebruikers. Wie dat zou moeten worden is ook al bekend: de in 556 geboren Spaanse bisschop Isidorus van Sevilla. Dat meldt de website van het bisdom Den Bosch.

Isidorus was in zijn tijd een van de leidende katholieken. Hij schreef de eerste encyclopedie over de op dat moment beschikbare menselijke kennis. Het world wide web geeft ook min of meer zo'n overzicht, meent het Vaticaan. "Computerfreaks en internetgebruikers die de wanhoop nabij zijn, kunnen straks dus een schietgebedje richten tot de heilige Isidorus", aldus de bisschoppelijke site.

Sinds wanneer is computergebruik alleen maar Internet?

Ex van Mel B veroordeeld

De voormalige echtgenoot van Spice Girl Mel B., de Nederlandse danser Jimmy Gulzar, is vrijdag in Londen schuldig bevonden aan mishandeling van de zus van zijn ex-vrouw. Hij moet 3500 gulden aan boetes en smartengeld ophoesten, waarvan circa eenderde naar het slachtoffer gaat, de actrice Danielle Brown. Dat meldt de BBC.

Gulzar was woest toen de zus van Mel B. begin augustus vorig jaar twintig minuten te laat arriveerde om zijn dochter Phoenix Chi op te halen. Hij vloog de 19-jarige naar de strot, zette haar tegen de muur en nek en spuugde haar in het gezicht. Volgens Gulzar handelde hij zo om zijn dochter te beschermen tegen een in zijn ogen hysterische schoonzus.

Gulzar, bijgenaamd 'Jimmy Goldcard', heeft naar verluidt 4,3 miljoen gulden overgehouden aan zijn huwelijk met 'Scary Spice'. Een deel van dat kapitaal zit een flat in Londen.

Aktie tegen nieuwe muzikanten belasting

Niels van Rongen (Xhorder) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuw ingevoerde Artiestenregeling 2001 is nu al de doosteek voor het Nederlandse clubcircuit. Podia, bands en artiesten worden geconfronteerd met hogere kosten waardoor het bijna onmogelijk wordt het hoofd boven water te houden. Ook het publiek wordt het moeilijk gemaakt om voor een redelijke prijs een leuk optreden te bezoeken.

Het eerste poppodium dat zijn deuren zal moeten gaan sluiten is Winston Kingdom in Amsterdam. Zij stoppen per 1 maart met het programmeren van live muziek. Een belangrijke voedingsbodem voor amateur- en semi-professionele muzikanten en bands zal verdwijnen.

Winston Kingdom is waarschijnlijk de eerste die met problemen kampt, maar zeker niet de laatste. De site MusicFrom.nl heeft in samenwerking met de club inmiddels een actie op touw gezet, waarbij zij een email-petitie op 13 februari aanbieden aan staatssecretaris van Cultuur Rick v.d. Ploeg.

Groep meisjes mishandelt vrouw

Een 19-jarige vrouw is vrijdagmiddag op het metroperron van het Centraal Station in Rotterdam mishandeld door een groep van vijftien tot twintig meisjes. De meisjes waren al in de metro begonnen met het pesten van de vrouw. Het slachtoffer liep diverse krassen en blauwe plekken op aan gezicht en nek, en een dikke knie. Dat heeft de politie vrijdagavond meegedeeld.

Nadat de vrouw uit de metro was gestapt, omsingelde de groep meisjes haar op het perron. Een van de meisjes begon met slaan, waarna anderen haar voorbeeld volgden. De vrouw verloor haar evenwicht en viel op de grond, terwijl de meisjes doorgingen met slaan en ook begonnen te schoppen. Door ingrijpen van een voorbijganger kwam er een einde aan de mishandeling.

Turkse agenten verlof voor dienstplicht


De Nederlandse politie spekt voortaan de Turkse defensie-kas. De ongeveer 600 agenten van Turkse origine in ons land krijgen van hun werkgever betaald verlof om hun verkorte dienstplicht van één maand in Turkije te kunnen vervullen. Ook verstrekken de korpsen renteloze leningen van 12.000 gulden waarmee dienders hun dienstplicht af kunnen kopen.

De Algemeen Christelijke Politiebond (ACP) heeft met de Raad van Hoofdcommissarissen een overeenkomst gesloten die dit mogelijk maakt. Voorzitter Joop Vogel van de ACP: "Daarmee is een probleem opgelost dat de laatste tijd acuut begon te worden."

Overvaller schiet partner dood

Bij een gewapende overval op een belwinkel in Amsterdam-West is vrijdagavond één van de twee overvallers om het leven gekomen door een schot dat werd afgevuurd door de andere overvaller. De tweede man is er vandoor gegaan, zo meldde de politie.

Tijdens het incident waren zes mensen in de zaak aanwezig. Eén van de overvallers sprong over de toonbank. Daar kwam het tot een worsteling met de eigenaar van de zaak. Op dat moment loste de tweede overvaller een schot en raakte daarbij zijn compagnon, die dood neerviel.

Bedelaar besteelt gulle geefster

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 55-jarige weldoenster uit Vlaardingen is vrijdagavond aan de West-Kruiskade in Rotterdam bestolen door een bedelaar die ze zojuist 100 gulden had gegeven. Dat gebeurde toen ze het bankbiljet aan de man overhandigde en er nog een brefje van 100 gulden op de grond viel.

De bedelaar pakte niet alleen de gift, maar bukte ook voor het briefje dat op de grond viel en wilde het op een rennen zetten. De gulle geefster vond 100 gulden wel genoeg en pakte de man bij zijn kladden, maar hij rukte zich los en rende in de richting van het Kruisplein. De vrouw deed aangifte bij de politie van diefstal van 100 gulden.

Formule 1: Jos Verstappen is terug!

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat enkele dagen geleden bekend werd dat Jos Verstappen ook komend seizoen bij het team van Arrows zal rijden en als eerste rijder zal fungeren, heeft hij vandaag toen hij voor het eerst met de Arrows A22 een aantal ronden zou gaan rijden, de motor opgeblazen.

Toen hij rond 12:45 voor de eerste keer de Arrows pitbox verliet om te gaan rijden met de nieuwe auto kwam hij al na 1 ronde langzaam rijdend terug in de pitstraat met een brandende motor. Er was vrijwel geen paniek dus zal het ook wel niet al te ernstig zijn geweest....Tegen het eind van de middag zal er waarschijnlijk nog een poging worden ondernomen door Jos the Boss, maar tot op dit moment is daarover niets bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.