Linda Tripp ontslagen

Linda Tripp, de vrouw wier in het geheim opgenomen telefoongesprekken met Monica Lewinsky leidden tot de impeachment van president Bill Clinton, is vrijdag door de regering-Clinton uit haar ambtenarenbaan op het ministerie van defensie ontslagen. Dat hebben de advocaten van Tripp meegedeeld.

Tripp kreeg ontslag aangezegd nadat ze geweigerd had zelf ontslag te nemen, zoals politiek benoemde employés in verband met de komende regeringswisseling was verzocht.

De advocaten van Tripp hadden haar aangeraden niet op het verzoek in te gaan. Advocaat Stephen Kohn zei dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid om iemand die om politieke redenen is benoemd te ontslaan berust bij de president. President Clinton zou zijn presidentschap niet zo wraakzuchtig moeten beëindigen, aldus de advocaat.
Het nieuws van het ontslag van Tripp kwam juist toen bekend werd dat Clinton zal toegeven dat hij in de zaak-Lewinsky misleidende verklaringen heeft afgelegd, om niet na zijn aftreden wegens meineed en belemmering van de rechtsgang te worden vervolgd.

"niet zo wraakzuchtig...". Wat een boefje is die Clinton toch.