Vrouw nu wel erg zwanger...

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een Siciliaanse vrouw is nu wel heel erg zwanger. De vrouw is in verwachting van maar liefst een zevenling! Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA woensdag bekendgemaakt. De vrouw, de 31-jarige huisvrouw Mariella Mazzara, had een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan omdat zij en haar 32-jarige man al zes jaar vergeefs hadden geprobeerd langs natuurlijke weg een kind te krijgen. De zwangerschap is inmiddels 15 weken aan de gang.

Volgens de specialist Ettore Cittadini is er ,,praktisch geen'' kans dat alle zeven baby's overleven. Een andere arts, Ermelano Vinicio Cosmi van de Nationale Onderzoeksraad van Italie, zei te vermoeden dat er iets fout gegaan was bij de behandeling. ,,Het is absurd dat in het jaar 2000 een vrouw die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaat omdat ze een kind wil, zwanger zou moeten raken van zeven kinderen'', zei hij.

Kennelijk wil Mazzara niet dat enkele van de vruchten worden verwijderd. Volgens artsen is het verstandig dat wel te doen, omdat daardoor de overlevingskansen van de overblijvende foetussen worden vergroot.

De afgelopen maanden zijn er in Italie al meer gevallen van meerlingzwangerschappen geweest die verband houden met hormoonbehandelingen. Een half jaar geleden beviel een vrouw van een vijfling en een andere vrouw kreeg een zesling. De vijfling-baby's overleefden, maar van de zeslingetjes overleden er twee kort na de geboorte. Ook deze twee moeders weigerden tijdens de zwangerschap een deel van de baby's te laten aborteren.