FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 mei 2000

Internet oorzaak slaaptekort

Een Israelisch onderzoek onder bijna 150 kinderen tussen de 10 en 12 jaar heeft aangetoond dat internetten slaperig maakt. Via speciale meters, horloge-achtige actigraphs werden de slaappatronen geregistreerd. Daaruit bleek dat de jongsten ongeveer een uur eerder in bed lagen dat de oudere kinderen. Psychologen vonden dat kinderen te weinig slaap kregen dan eigenlijk voor hun geestelijke ontwikkelingen nodig is. Vooral internet is een grote boosdoener: kinderen blijven langer op om te kunnen internetten .

Dat snap ik wel, als die kids willen natuurlijk allemaal Fok!kers worden

Python als wapen

Tekla had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Australiër heeft een één meter lange python gebruikt als wapen om de kassier van een benzinestation in Melbourne onder druk te zetten. Volgens de lokale politie heeft de twintigjarige overvaller zijn huisdier op een 'dreigende manier' aan de kassier getoond om niet te hoeven betalen voor een aantal tijdschriften en een drankje. Daarna ging hij er vandoor. De overval is vastgelegd door de videobewakingscamera's

Big Brother is watching you

Vergunningen SE Fireworks online

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de site van Enschede staan nu de vergunningen online die afgegeven zijn aan SE Fireworks. Wel staan er enkele rare dingen in:

Planologische c.q. ruimtelijke ordeningsaspecten kunnen niet worden aangemerk als aspecten in de zin van de Wet milieubeheer. Deze aspecten vallen namelijk buiten de reikwijdte van de genoemde wet. De ingebrachte bedenking kan door ons bij de beoordeling van deze vergunning aanvraag buiten beschouwing worden gelaten.

Helaas is het allemaal gescand en hebben ze daar nog niet van OCR gehoord, dus bereid je voor om plaatjes in te laden van zo'n halve megabyte .

Getuigenis ramp op internet blijkt verzonnen

ENSCHEDE - De anonieme getuigenverklaring op internet over de gang van zaken bij S.E. Fireworks is nep. Dat verklaart de schrijver van het bericht, die ondertekent met Pyrotech, op site rampEnschede.pagetostart.nl.

Hij heeft woensdag op die site verklaard dat de brand ontstaan zou zijn door storing of sabotage in een ontstekingsmechanisme.
Ook zou los zwart kruit zijn opgeslagen, wat volgens de vergunning verboden was. Als reden voor zijn valse verklaringen zegt hij dat hij duidelijk wilde maken `dat de oorzaak van de brand bij S.E. Fireworks ligt, niet bij omliggende ondernemingen, zoals kort na de ramp gesuggereerd werd in de media`. Hoe hij aan die informatie komt, is onduidelijk. Hij was geen ooggetuige van de brand, schrijft hij.

Pyrotech zegt geschrokken te zijn van de vele reacties op de getuigenis van de man. Zijn bericht trok ook de aandacht van het recherchebijstandsteam, dat de oorzaak van de brand onderzoekt. `Het is uit de hand gelopen. Ik heb de gevolgen van dat bericht onderschat toen ik het schreef.` De man heeft zijn excuses aangeboden.

Update Enschede

Update Enschede

Het aantal doden van de ramp in Enschede is maandag naar 18 gestegen. Het RIT heeft inmiddels 17 van hen geïdentificeerd.
Het aantal vermisten is gedaald tot 4.

Van de 946 gewonden liggen er nog 20 in een ziekenhuis, waarvan 5 op de intensive-care.
In Turkije zijn vanmorgen drie slachtoffers van de familie Temel-Karadzjan begraven.

Pater van SE Fireworks blijft nog 10 dagen in voorarrest. Zijn collega Bakker wordt morgen voorgeleid.

Op gironummer 777 is inmiddels meer dan f 10 miljoen gestort. Er wordt verwacht dat dit bedrag nog oploopt.

Eis van 5 jaar voor vlucht Dutroux

Het openbaar ministerie van onze zuiderburen heeft 5 jaar geëist tegen Marc Dutroux voor zijn ontsnappingspoging in 1998. Het is in België op zich niet strafbaar om te vluchten, wel om daarbij geweld te gebruiken. (max. 20 jaar)

Dutroux viel wederom fel uit naar de pers en de autoriteiten. Hij noemde de minister van justitie een "maffioso". Dutroux is van mening dat hij geen eerlijk proces krijgt.

Met de ontsnapping wilde hij protesteren tegen de wijze waarop hij wordt vastgehouden.

Friends acteur rijdt de weg af...

Eric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Matthew Perry, 1 van de acteurs uit de verschrikkelijk leuke serie Friends, heeft zijn auto bij iemand voor de deur geparkeerd. Echter daar was geen parkeerruimte. De acteur reed in Hollywood (waar anders ) op een smalle weg, een helling af toen hij een andere auto moest ontwijken. Hij verloor de macht over het stuur en zette zijn auto bij iemand in de tuin. Hij was ongedeerd en heeft met de bewoners telefoonnummers en verzekeringsgegevens uitgewisseld.

De schade kan hij waarschijnlijk ook zo betalen want eerder deze maand hebben alle acteurs van Friends een contract getekend waarbij ze elk $ 750.000,= per aflevering voor de komende twee jaar betaald krijgen.

Geld speelt dus geen rol, maar hoeveel heeft de politie gekregen

Discobol op je hoofd

Afgelopen weekend heeft een jonge vrouw uit Utrecht tijdens het dansen een discobol op haar hoofd gehad.

Tijdens het dansen in een plaatselijke discotheek bedacht de discobol die boven haar hoofd hing dat het bovenin helemaal niet zo leuk was, en kwam gezellig naar beneden, boven op de vrouw haar hoofd...

Het resultaat hiervan was dat de vrouw ineen zakte en een hersenschudding eraan overhield.

AUW

Pasgeboren dolfijntje overleden

Het tuimelaardolfijntje dat woensdag werd geboren in Dolfinarium Harderwijk, is in de nacht van zaterdag op zondag overleden.
De dierverzorgers van Dolfinarium Harderwijk hebben het jong en de moeder de afgelopen dagen 24 uur per dag nauwlettend in de gaten gehouden. Het jong dronk erg weinig bij de moeder. Moedermelk is onmisbaar bij de opbouw van de noodzakelijke weerstand bij een dolfijntje.
De eerste dagen na de geboorte zijn bij pasgeboren dolfijntjes cruciaal. In de natuur overleeft slechts een klein percentage van de jonge dolfijntjes omdat ze bij de geboorte vrijwel geen weerstand hebben. Ze bouwen die in de eerste levensjaren op met behulp van de moedermelk.
Het Dolfinarium hoopt uit sectie meer inzicht te krijgen in de precieze doodsoorzaak.

Partner zoeken in de supermarkt

Halfje wit én een partner nodig? Pak een geel mandje met bloemen in supermarkt Lindeman in Amsterdam en struin de winkel af. Lonk niet naar klanten met een doorsnee rood en blauw mandje, maar hou je ogen gericht op de "gelen".

Supermarkt Lindeman is bijna een maand lang het toneel van de tentoonstelling The Dating Market.
De Amerikaanse kunstenaar Otto Berchem koos de buurtsuper van Mary Lindeman uit vanwege haar gevarieerde clientèle: grachtengordel, studenten en gezinnen. Ook levert de zaak aan kantoren en bedrijven.

De eigenaresse is dolenthousiast.
"Onze klanten vinden het enorm leuk. Hoe later op de dag het wordt, hoe vaker de bezoekers de gele mandjes pakken."

Het eerste afspraakje is inmiddels gemaakt.

Wie is er BANG voor de Engelse marine ??

JD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Engelse marine mag tijdens oefeningen geen echte granaten meer afschieten. In plaats daarvan moeten ze keihard "BANG!!" roepen.
De bedoeling hiervan is te bezuinigen op het defensiebudget. Iedere granaat kost namelijk een kleine 2000 piek.

Waarom gaan ze niet meteen oefenen in een badkuip met bootjes?
Mariniers vinden zichzelf natuurlijk voor schut staan. Zou het leger straks met bezemstelen gaan lopen en "Pauw Pauw" roepen?
Bij de marine maken ze een vent van je. Een kind zullen ze bedoelen

Het blijft cowboytje spelen voor grote jongens he .

Mediarechten eredivisie

Er wordt weer geboden op de uitzendrechten van volkssport nummer 1. KPN-telecom heeft een bod uitgebracht op alle mediarechten van de eredivisie voetbal voor de komende 5 jaar. Het gaat ditmaal niet alleen om de tv-rechten, maar ook om de beeldrechten voor internet.

KPN biedt tussen de 100 - en 150 miljoen gulden voor alle uitzendrechten. Als het tot een deal komt met de NV. Eredivisie dan kan KPN-telecom de tv-rechten doorverkopen aan tv-stations. De voorkeur gaat dan uit naar de publieke omroep.

Laten we idd hopen dat de beelden niet weer achter een decoder verdwijnen.

Geen SBS voor UPC

Kabelbedrijf UPC heeft bekend gemaakt dat het voorlopig afziet van de overname van het mediabedrijf SBS-Broadcasting. Door een sterke daling van de beurskoers van het aandeel UPC wordt het moeilijk om de afgesproken 2,8 miljard dollar op te hoesten.

Vrijdag duikelde de beurskoers met ruim 21% naar 21,40 euro, terwijl het aandeel enkele maanden terug nog bijna 85 euro waard was. SBS noteerde 50 euro tegen 81 euro op het hoogtepunt.

Mmm en nou gaat het ookal niet zo lekker met "De Bus".

Hulpverlener ramp Enschede in gevangenis

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik las net op de website van TV Oost dat een van de bekendste hulpverleners van de ramp in Enschede niet mee mocht lopen tijdens de stille tocht. Hij was nl. ten tijde van de ramp met proefverlof. Vrijdag was het proefverlof afgelopen en moest hij terug naar het huis van Bewaring in Zutphen!

De man heeft meegeholpen met het op afstand houden van het publiek en ook in de Diekmanhal stond hij z'n mannetje.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.