FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 maart 2000

Blinde in jury Miss-verkiezing

Feministen in Canada kunnen tevreden zijn:

Uiterlijk is definitief niet meer van belang voor een Miss. Tijdens de verkiezing voor miss Alberta en Miss Teen Alberta had de organisatie om die reden zelfs een blinde man gevraagd in de jury plaats te nemen.

Harold Grace, in het dagelijks leven voorzitter van het Canadese blindeninstituut, was een van de zeven juryleden, die gezamelijk 27 deelnemers moesten beoordelen. Grace verklaarde 'de werkelijke schoonheid van de deelnemer' te kunnen zien. Terwijl de andere juryleden waarschijnlijk afgeleid waren door hetgeen ze zagen, luisterde Grace naar de formulering van de antwoorden, de nadruk en de kracht van de stem.

De organisatoren verklaarden dat het dan ook geen traditionele schoonheidswedstrijd betrof: er was geen badpak-onderdeel en het heupwiegend paraderen zat ook niet in het programma. In plaats daarvan ging het nu om intelligentie en persoonlijkheid.

Nog even en ze kunnen Miss Nederland dus gaan combineren met de Nationale Wetenschapsquiz en het Groot Dictee.

Met oma op dievenpad

In Griekenland verscheen dinsdag een wel héél opmerkelijk inbrekersduo voor de rechter. Een 51-jarige vrouw en haar kleinzoon van 12 werden beschuldigd van een groot aantal inbraken.

De laatste kraak zette het criminele duo in de havenstad Thessaloniki. Zoals gewoonlijk stond de jongen op de uitkijk en ging oma het huis binnen. Juist op het moment dat ze er met de buit van zo'n 2.000 piek vandoor wilden gaan, betrapte de politie hen op heterdaad. De rechter veroordeelde de vrouw tot 10 maanden cel. Haar kleinzoon werd in een kindertehuis geplaatst.

James Bond dumpt BMW

LagoT had ons via de newssubmit het volgende te melden: Vorige week stootte het Duitse BMW de Britse autofabrikant Rover af. In Groot-Brittannië kent de woede om het afstoten geen grenzen. Nationale held James Bond heeft nu ook besloten uit protest zijn nieuwe BMW te dumpen en in komende films weer als vanouds Aston Martin te gaan rijden.

Enige tijd geleden stapte Agent 007, gespeeld door Pierce Brosnan, in de films over op het gebruik van een BMW. Het Duitse autoconcern zou hier ruim 250 miljoen gulden voor hebben betaald. Die deal wordt met ingang van de volgende film opgezegd, nadat BMW vorige week plotseling bekendmaakte Rover af te stoten en in delen te verkopen. Bond keert terug naar z'n lijfauto die onder Brosnans voorgangers als Sean Connery werd gebruikt. De verkoop van Rover zet duizenden banen in het Verenigd Koninkrijk op de tocht.

Missen borst geen reden voor ontbinding huwelijk

Een Egyptische rechtbank heeft een verzoek om ontbinding van een huwelijk afgewezen. Een man had het verzoek ingediend omdat hij er, na 20 maanden (!!), was achtergekomen dat zijn vrouw een borst mist.
De vrouw, die was geboren zonder haar rechterborst, werd verweten haar man niets verteld te hebben. Ook zou het missen van een borst invloed hebben op haar vrouwelijkheid (??) en zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de zwangerschap.
De rechtbank oordeelde dat de vrouw gezond was en zag geen reden waarom de vrouw niet aan haar huwelijkse voorwaarden zou kunnen voldoen.
Overigens is het op het Egyptische platteland, dat erg conservatief is, gebruikelijk dat echtgenoten tijdens de sex zich niet helemaal uitkleden.

Man zaagt tralies door met flosdraad

In Texas, VS, is een gevangene erin geslaagd zijn tralies door te zagen met een op flosdraad lijkend stuk nylon. Door deze draad met tandpasta in te smeren lukte het de man, Antonio Laro, na verloop van heel veel tijd te ontsnappen.

Nou ja, ontsnappen... In plaats van te proberen de gevangenis te ontvluchten zag Laro zijn kans schoon om een medegevangene te vermoorden. Deze andere man, lid van een rivaliserende bende, werd doodgestoken terwijl hij door cipiers naar de douches begeleid werd.

Hoe Rios, die een straf van 15 jaar uitzat wegens moord, aan het wapen is gekomen is niet bekend. Ook is niet bekend of er een persoonlijke vete was met het slachtoffer of dat er sprake was van een ruzie tussen de bendes.

Spelers liegen over leeftijd

Volgens de Braziliaanse krant 'Folha de S. Paolo' zijn een groot aantal spelers ouder dan dat ze zeggen te zijn. Zo is de spits van Fiorentina en het Belgische nationale elftal, Luis Oliveira, in werkelijkheid 34 in plaats van 30. Volgens de krant zijn er nog meer (voormalige) Brazilianen aan het liegen over hun leeftijd.

Romario is in werkelijkheid 53, Ronaldo al in de 40 en Bebeto 11 .

Testversie Windows 2001 uitgelekt

minimal wees ons via de newssubmit op het volgende:

Van Microsoft's volgende versie van Windows, code-naam Whistler, die nog minstens een jaar is verwijderd van z'n release-datum, is nu al een gestolen versie op internet te vinden.

ActiveWin en BetaNews meldden, dat de nieuwste test-versie al op verschillende illegale sites gepost is. En zoals gewoonlijk verspreidde ook deze versie, Build 2211.1, zich als een lopend vuurtje.

Whistler is de codenaam voor de eerste volledige upgrade voor Windows 2000. Herfst dit jaar komt de upgrade voor de Windows 9x-serie, die de codenaam Millennium heeft meegekregen. Een Microsoft-woordvoerder zei dat het bedrijf ging onderzoeken hoe de test-versie op internet terecht is gekomen. Overigens bleek dat de voorlopige versie heel veel op z'n voorganger leek; er zijn nog niet zo veel veranderingen aangebracht.

Nieuwe harde schijf: 100x zo veel capaciteit

Onderzoekers van computerconcern IBM hebben een nieuwe methode ontdekt om magnetische deeltjes langs chemische weg te dwingen automatisch een patroon te vormen. (Snappez-vous? ) Daardoor kunnen de deeltjes, die de 'enen' en 'nullen' van de gedigitaliseerde informatie voorstellen, in veel grotere dichtheden worden verpakt.

Tot zover het technische gedeelte; wat is nu het gevolg? Deze ontdekking is een doorbraak in de opslagtechnologie, doordat dit principe het mogelijk maar schijfsystemen te ontwikkelen die honderd (100!) keer zoveel gegevens bevatten dan nu het geval is!

Zou mooi zijn als ze dit principe snel weten toe te passen in draagbare MP3-spelers. Dan heb je dus in plaats van die schamele 32 mb, gewoon een paar Gigabyte om vol te proppen. Voor uuuuuren luisterplezier.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.