UMi Touch, vlaggenschip van 2016

UMi heeft met deze 'Touch' haar vlaggenschip van 2016 geïntroduceerd en daar een mooie lijst voor opgesteld met redenen waarom dit de beste keus is voor de gebruiker. Los daarvan beschikt het over 3GB werkgeheugen, een 5,5-inch FullHD-scherm, MTK6753 octa-core en ondersteuning voor netwerkbanden LTE-FDD 800/1800/2600MHz. 

1. De meest ideale vingerafdrukscanner aan de voorkant

Simpel gezegd is dit de beste optie omdat het de plek is waar je duim rust als je het toestel vasthoudt. 

umiartikel-1 (Foto: rene90)

2. Kwalitatief metalen behuizing (unibody) en mooi design

Naast de betere camera en accu heeft UMi ervoor gekozen om ook het ontwerp flink aan te pakken zodat dit er gelikt uit ziet. Dit hebben ze voor elkaar gekregen door van verschillende merken bepaalde eigenschappen over te nemen in het ontwerp. Onder andere dus het unibody design van Xiaomi waardoor dit toestel er strak uitziet en het komt in drie verschillende kleuren. 

umiartikel-2 (Foto: rene90)

3. De enorme batterij, 4000mAh

De UMi Iron Pro kwam al eerder in de review op de frontpage voorbij met een accu van 3350mAh. De nieuwe Touch beschikt over een nog grotere accu van 4000mAh en dat in combinatie met de verschillende optimalisaties in Android 6.0 zou voor een goede batterijduur moeten zorgen. Dit is een punt waarop het dus een puntje voor heeft op concurrenten. 

umiartikel-3 (Foto: rene90)

4. De camera is perfect

Weer eens een nieuwe Sony sensor die gebruikt wordt, namelijk de Exmor R IMX328 met ondersteuning voor Panorama, live 3D-modus, GIF-modus en 'motion-track'-modus. Aan de voorkant is er gebruik gemaakt van een 5MP Hi553 sensor met flitser voor de selfies.

umiartikel-4 (Foto: rene90)

5. Dual-sim met dual-standby, en microSD ondersteuning tot 128GB kaartjes

Je beschikt in ieder geval over voldoende ruimte met de mogelijkheid tot een microSD-kaartje tot 128GB. Sowieso is een groot pluspunt van de Chinaphones dat ze beschikken over dual-sim waarbij je twee simkaarten tegelijk actief kan hebben in het toestel. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het of 2 simkaarten is, of 1 simkaart en 1 microSD-kaart.

umiartikel-5 (Foto: rene90)

6. Android 6.0, het nieuwste van Google

'Out of the box' is Android 6.0 voorgeïnstalleerd wat een voordeel is. Soms heb je te maken met Chinese fabrikanten die dit 'later' met een update doen waarbij het altijd de vraag is hoelang dit gaat duren. Bij UMi beschik je dus gelijk over Android Marshmellow. Daarnaast kan je gebruik maken van het programma ROOTJOY, een manier om tot 5 verschillende custom rom's te installeren op een simpele manier via de computer. 

umiartikel-6 (Foto: rene90)

7. Gunstig geprijsd voor $179,99 (en 149,99 in de pre-order)

De UMi Touch komt 20 maart op de markt waarbij je hem nu al kan pre-orderen in het zilver of zwart voor maar 149,99 dollar inclusief verzending. Wel moet je rekening houden met eventuele douanekosten. Klik hier voor de verkoopkanalen: www.umidigi.com.

umiartikel-7 (Foto: rene90)