Staking personeel treft vakantiedrukte Schiphol

Reizigers op luchthaven Schiphol gaan vandaag last ondervinden van de werkonderbreking van het personeel van bagage- en passagierafhandelaar Menzies. Ongeveer vijfhonderd personeelsleden legden afgelopen nacht voor onbepaalde tijd het werk neer. Menzies handelt ongeveer 10 procent van alle bagage op Schiphol af en werkt onder meer voor Arkefly, Delta Air Lines, Cathay Pacific en Singapore Airlines.

Schiphol heeft een druk weekeinde voor de boeg. Veel Nederlanders die de meivakantie in het buitenland doorbrachten, keren de komende dagen terug naar huis. De luchthaven verwacht op vrijdag 145.000 reizigers te verwerken, wat een zegsvrouw omschrijft als "een zeer drukke dag". Het aantal passagiers dat het vliegveld op zaterdag en zondag aandoet, is mogelijk nog hoger.

Schiphol is voorbereid op eventuele gevolgen van de staking, maar stelt pas vanochtend te bepalen of extra maatregelen moeten worden genomen om te grote vertragingen te voorkomen. De luchthaven vreest echter dat reizigers "het sowieso zullen gaan merken" dat er wordt gestaakt.