Joran: ik was stoned en ben onschuldig

Icoon HollowayJoran van der Sloot is gisteren verhoord door de politie en zoals verwacht ontkent hij alles. Tijdens een twee uur durende ondervraging zei hij dat hij alles had verzonnen onder invloed van marihuana.

Verder blijft Van der Sloot bij zijn eerdere verklaringen dat hij niets met de verdwijning van Natalee Holloway heeft te maken. "Hij ontkent iets van doen te hebben gehad met de verdwijning van Natalee Holloway”, aldus het Openbaar Ministerie. Joran werd niet aangehouden. Het OM van Aruba heeft hiervoor wel een procedure lopen om het alsnog te kunnen doen.

Peter R. de Vries is niet onder de indruk van de verklaring. "Dit is het enige wat hij kan zeggen als hij niet de gevangenis in wil draaien. Dat hij voortdurend stoned was, is niet het geval. Hij rookte wel af en toe een joint, maar niet voortdurend. En het is niet zo dat je van marihuana alleen maar gaat raaskallen. Integendeel, het heeft eerder de werking dat je meer open en eerlijk bent. Hij komt er niet mee weg. We hebben vijf verschillende ritten gefilmd, op vijf verschillende dagen. Daarin heeft hij aanhoudend dezelfde bekentenis afgelegd."

Heksenjacht
Het Openbaar Ministerie houdt overigens goed in de gaten of het volk zich niet teveel met de zaak gaat bemoeien. "Deze belangstelling dreigt te ontaarden in een heksenjacht waarbij verschillende personen op intimiderende wijze worden belaagd. En dat is ontoelaatbaar", aldus het OM.

NOS-ombudsman Ton van Brussel hekelt inmiddels de berichtgevingen door de NOS zelf. Hij stelt dat ze terughoudener hadden moeten zijn. "We weten nu dat Joran een verwarde jongen is. Zoals een bron bij het Openbaar Ministerie het verwoordde: We dachten een oplossing te krijgen, maar kregen het zoveelste verhaal”, aldus Van Brussel op de NOS-website.



Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.
Submitter:  Bron: Telegraaf