Omroep weet niets over film van Wilders

De publieke omroepen zijn niet door Geert Wilders benaderd met het verzoek zijn voorgenomen provocerende film uit te zenden. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is niets bekend over mogelijke interesse van publieke omroepen voor de koran-film.

De fractievoorzitter van de PVV liet eerder vandaag weten dat hij werkt aan een film waarin de koran wordt neergezet als een fascistisch boek. Het is de bedoeling dat de film in januari op de tv komt. Naar verluidt zouden enkele publieke omroepen interesse hebben in de film.

''In het uitzendschema voor januari staat geen film van Geert Wilders ingepland. Mocht een omroep plaats willen maken voor een extra uitzending, dient dat eerst met de zendercoördinatoren te worden overlegd'', aldus de NPO.

Een mogelijkheid om de film op tv te krijgen, zou zijn via de zendtijd voor politieke partijen. Elke partij mag per jaar zeventien uitzendingen van bijna drie minuten maken in dat kader. Het Commissariaat voor de Media houdt toezicht op de uitzendingen, maar dat gebeurt pas achteraf. Het is niet bekend hoe lang de film van Wilders zal zijn.

'Niet op uit om te beledigen'
Wilders heeft vanmiddag  na afloop van een debat in de Tweede Kamer laten weten dat hij er met zijn film over de Koran niet op uit is mensen te beledigen. Als dat wel gebeurt, is dat ''jammer maar niet mijn probleem''

Hij zal met de korte maar ''stevige'' film zijn eerder verkondigde standpunten over de Koran op een beeldende manier uitdragen. De PVV-leider wil daarmee laten zien dat het voor moslims heilige geschrift een ''verschrikkelijk en fascistisch'' boek is dat mensen nog altijd inspireert tot ''verschrikkelijke'' daden.  ''Ik hoop dat het de ogen van mensen opent dat de Koran à la Mein Kampf verboden moet worden'', zei Wilders tegen de pers.