1 man opgepakt na zware mishandeling, 2e op de vlucht

Aan de Nijerwalstraat in Zwolle is gisteravond een 32-jarige man mishandeld door twee gemaskerde mannen. Na de mishandeling vluchtten de twee en splitsten zij op. Ver kwam één van hen niet, hij werd even later aangehouden op de Stadshagenallee. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat een man uit Zwolle was mishandeld. Bijna tegelijkertijd meldde een alerte burger dat hij twee gemaskerde mannen had zien rennen in dezelfde buurt. Meerdere agenten gingen daarop in de buurt op zoek naar de verdachten, die zich inmiddels hadden opgesplitst.

Een van de verdachten werd even later gezien op de Stadshagenallee. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen is hij, in verband met de veiligheid van burgers en agenten, middels de zogenaamde uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald en aangehouden. Deze procedure houdt in dat agenten op veilige afstand, met een megafoon en gerichte wapens de verdachte gecontroleerd uit zijn auto praten – het trekt in veel gevallen veel aandacht op straat.

De verdachte, een 20-jarige man uit Weesp, werd veilig uit zijn auto gepraat en daarna aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek. Dit is vermoedelijk een blonde man van ongeveer 30 jaar, 1.85 meter lang met een slank postuur.