Sevilla laat winst liggen tegen Barcelona, Real wint makkelijk van Las Palmas

Barcelona is zaterdagavond door het oog van de naald gekropen in Sevilla. De Catalanen pakten op wonderbaarlijke wijze nog een puntje.

Barça kreeg in Estadio Ramon Sanchez Pizjuan een aarde kans om de score te openen, maar Luis Suarez kreeg zijn inzet niet op het doel gemikt. De bezoekers hadden moeite om kansen te creëren. De afwezigheid van Lionel Messi speelde daarbij zeker een rol. Hij zat wel op de bank, maar fit genoeg om te beginnen was de Argentijn niet.

Sevilla hield voor rust prima stand en het pakte zelfs een voorsprong via Franco Vázquez. De Argentijn-Italiaanse speler rondde af op aangeven van Joaquín Correa. Kort na de pauze werd het zelfs 2-0. Marc-André Ter Stegen had een antwoord op een poging van Vázquez, maar de rebound van Luis Muriel ging er daarna wel in.

In de zoektocht naar de aansluitingstreffer had Suarez na een uur de pech dat hij het aluminium raakte. Aan de andere kant liet Sevilla vanuit de counter een paar uitstekende mogelijkheden liggen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Dat dat niet lukte, kwam de Andalusiërs in de slotminuten duur te staan.

Nadat ook Ivan Rakitic de paal had geraakt, verkleinde Suarez de achterstand bij de tweede paal. Amper een minuut later was het 2-2 via Lionel Messi, die na een uur in de ploeg was gekomen voor Ousmane Dembélé. De sterspeler krulde de bal laag in de hoek, waardoor Barça dus tocht een gelijkspel pakte.

Real Madrid
Real Madrid heeft zonder Cristiano Ronaldo een overwinning behaald op Las Palmas. De Portugees kreeg rust met het oog op de clash met Juventus.

Real speelt dinsdag de heenwedstrijd in de Champions League-kwartfinale in Turijn. Eerst moest de ploeg van Zinédine Zidane dus zien af te rekenen met Las Palmas, de nummer achttien van La Liga. Bij afwezigheid van Ronaldo was het Gareth Bale die met twee goals de man van de wedstrijd werd.

De Welshman bracht de gasten aan de leiding met een diagonaal schot, na een fraaie pass van Luka Modric. Daarvoor had de doelman van Las Palmas al een paar mooie reddingen laten zien. Real kon 0-2 maken toen Jonathan Calleri in het strafschopgebied een overtreding maakte op Lucas Vázquez. Karim Benzema benutte de penalty.

In de tweede helft was het duel na zes minuten definitief beslist. Na Benzema mocht ook Bale van elf meter aanleggen en ook hij maakte geen fout. Real speelde de wedstrijd daarna rustig uit en Calleri was nog dicht bij een eretreffer voor Las Palmas. Hij raakte de lat. Real staat nog een puntje achter Atlético Madrid, dat zondag nog in actie komt.