Lewandowski bekritiseert transferbeleid Bayern

Robert Lewandowski vindt dat Bayern München actiever moet zijn op de transfermarkt als de club de Champions League weer wil winnen.

De Poolse spits wint ieder seizoen prijzen met Bayern, maar de Champions League ontbreekt nog op zijn erelijst. "Bayern moet met iets naar buiten komen en creatief zijn als de club nog spelers van wereldniveau naar München wil halen", vertelt hij aan Der Spiegel.

"Als je op het hoogste niveau wil meespelen, heb je bijbehorende spelers nodig. Bovendien maken de vedettes de andere spelers beter", aldus Lewandowski. "We kunnen alleen blijven concurreren en internationaal succes behalen als we topspelers kopen."

Bayern München kocht deze zomer Corentin Tolisso voor 41,5 miljoen euro van Olympique Lyon en hij is daarmee de duurste aanwinst uit de clubhistorie. "In het internationale voetbal is dat een bedrag waarmee je nu eerder de middelmaat koopt dan de absolute top." Bayern gaf afgelopen transferperiode in totaal 101,5 miljoen euro uit. Behalve Tolisso werden ook Kingsley Coman, Serge Gnabry, Niklas Süle, Sebastien Rudy (transfervrij) en James Rodríguez (gehuurd) gehaald.