Barcelona start competitie met monsterzege

De cijfers spraken na afloop van het duel tussen Barcelona en Real Betis Sevilla boekdelen: eerstgenoemde grootmacht is als een vuurpijl uit de startblokken geschoten. Het werd 6-2.

Barcelona is nog niet eens op volle oorlogssterkte. Zo doet Neymar mee op de Olympische Spelen en is Javier Mascherano niet inzetbaar. Maar Barça liet er tegen Real Betis Sevilla geen gras over groeien. Al in de eerste helft was duidelijk dat de punten in Camp Nou zouden blijven.

Arda Turan opende al na zes minuten de score. Ruben Castro leek de wedstrijd nog spannend te maken toen hij in de 21ste minuut voor de gelijkmaker tekende. Maar daarna kwam de voorhoede van Barcelona pas écht op gang. Zonder Neymar kunnen Lionel Messi en Luis Suarez namelijk ook excelleren. Messi tekende na 37 minuten spelen aan voor de 2-1 op aangeven van Sergi Roberto. Roberto stond even later ook aan de basis van de 3-1 van Suarez.

Na de rust ging Barcelona rustig door met het opvoeren van de score. Messi assisteerde dit keer bij de 4-1 van Suarez. Die andere aanvaller, Turan, hielp Messi even later om zijn tweede van de avond te maken. En in de 82ste minuut maakte Suarez er 6-1 van. Castro deed daarna nog wel wat terug, maar dit keer was zijn goal er slechts een voor de statistieken. Barcelona heeft z'n visitekaartje afgegeven voor de rest van het seizoen en wacht nog op de terugkeer van Neymar.