Croftybom-gooier naar ezel langer vast

JustitieDe 14-jarige jongen die bekend heeft een croftybom te hebben gegooid naar een ezel in het Weizigtpark in Dordrecht, is gisteren door rechter-commissaris voorlopig in jeugddetentie gesteld. De knaap smeet de zelfgemaakt bom van chemische gootsteenontstopper uit balorigheid naar de ezelin, die daardoor zwaar gewond raakte.

Het 24-jarige dier raakte door het chemische goedje ernstig verbrand aan haar kop. Vooral voor haar ogen wordt gevreesd. De chemische verbranding van het hoornvlies leidt mogelijk tot blindheid van de ezelin, die zes jaar geleden ook al het slachtoffer werd van een dierenbeul. De dierenarts zal waarschijnlijk morgen uitsluitsel geven wat het beste is om te doen.

Vier 15-jarige vriendjes van de 14-jarige dader die getuige waren van de dierenmishandeling, zijn gisteravond na drie dagen hechtenis vrijgelaten. De kinderboerderij is de afgelopen dagen overspoeld met telefoontjes van woedende mensen die hun medeleven wilden betuigen aan ezelin Maaike en haar verzorgers.


De ezel Maaike
Mogelijk blindheid