Mulder hoopt op eerherstel bij Heerenveen

Het afgelopen seizoen was er voor Erwin Mulder één van uitersten. Van eerste keeper bij Feyenoord naar degradatie naar de reservebank. Dit hing samen met de komst van Kenneth Vermeer naar de Rotterdamse Kuip. Inmiddels is Mulder actief voor sc Heerenveen en hoopt bij de Friezen op eerherstel.

"Het belangrijkste is dat ik hier weer ga spelen. Het is een stap terug, om er twee vooruit te kunnen doen. Ik zie Heerenveen niet als mijn eindstation", liet Mulder aan de NOS weten. Ook blikte hij nog kort terug op zijn laatste seizoen bij Feyenoord. "Hoe het gegaan is, vind ik niet netjes. Ik heb het er lastig mee gehad. Toch heb ik mij er vrij snel overheen gezet. Het is hard, maar hier word je een man van. Alhoewel ik wel elke dag met een kutgevoel naar de Kuip reed."

Nu heeft Mulder dus een nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen, waar hij voor twee jaar tekende. In deze periode hoopt hij de weg omhoog weer te vinden en stappen te maken, zodat hij misschien weer een keer mee mag trainen met het Nederlands elftal. In aanloop naar het EK van 2012 kreeg hij deze kans ook al eens. "Je mag altijd dromen. De bal ligt bij jezelf. Als ik goed keep, maak ik hopelijk wat mensen wakker."