AFC blijft bij standpunt over Blatter

De Aziatische voetbalconfederatie (AFC) houdt vast aan het eerder ingenomen standpunt over het aangekondigde aftreden van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. "Wij respecteren zijn besluit volledig en zijn ervan overtuigd dat hij deze beslissing heeft genomen na een diepe en zorgvuldige afweging", liet de AFC dinsdag in een verklaring weten.

De Aziatische voetbalconfederatie, die uit 46 lidstaten bestaat waarvan vrijwel alle bonden pro-Blatter zijn, voelde zich gedwongen tot een reactie na een geruchtmakende publicatie in een Zwitserse zondagskrant. Volgens dat artikel zou Blatter zijn besluit om terug te treden, vier dagen nadat hij eind mei voor zijn vijfde termijn was herbenoemd, heroverwegen na een reeks van steunbetuigingen van Afrikaanse en Aziatische landen.

De Afrikaanse confederatie (CAF) ontkende maandag al dat er (schriftelijke) verzoeken vanuit zijn organisatie aan Blatter zijn gedaan om als preses aan te blijven. Op 20 juli bepaalt het dagelijkse bestuur van de FIFA een nieuwe verkiezingsdatum, ergens tussen december 2015 en februari 2016.