Keepersnood bij Newcastle

Manager Alan Pardew van Newcastle United overweegt de bazen van de Premier League om toestemming te vragen een extra keeper te mogen aanschaffen voor de komende weken. Pardew moest na het wegvallen van de geblesseerde Oranje-international Tim Krul en diens vervanger Rob Elliott vertrouwen op de 21-jarige Jak Alnwick. De derde keus heeft nu last van een schouderkwetsuur.

Alnwick debuteerde eerder deze maand als invaller voor Elliott tegen Chelsea. Hij incasseerde bij zijn laatste twee optredens acht doelpunten. Als hij door zijn blessure wegvalt, heeft Pardew alleen nog Freddie Woodman (17) als optie. "We moeten ernaar kijken want het zou niet moeten kunnen dat we op dit niveau met een zeventienjarige doelman die vierde keus is gaan voetballen. Ik wil met de Premier League praten over wat er mogelijk is."

De regels staan het tussentijds huren van een doelman toe als er nog maar één fitte senior-keeper over is. Pardew: "Probleem is dat Freddie als senior telt, ook al is hij pas zeventien. Hij is prof."